М'ясні рулети є справжньою прикрасою будь-якого столу, хоча процес їх приготування дуже складний і трудомісткий. Але заради такого смачного страви варто пробути на кухні кілька зайвих годин. Ваші гості будуть просто в захваті від соковитого м'ясної рулету, фарширований грибами і відразу ж зажадають від вас рецепт цього незвичайного і вишуканого блюда.
Рецепт м'ясного рулету з грибами
Інгредієнти: м'якоть свинини - 1 кг; гриби - 300 г; сир - 100 г; цибулина - 1 шт.; часник - 2 зубчики; рослинна олія; спеції та зелень - за смаком. Приготування Розглянемо простий спосіб, як приготувати м'ясний рулет з грибами. М'ясо промиваємо і добре обсушуємо рушником. Потім уздовж всього шматка робимо глибокий надріз приблизно до половини товщини м'яса. Потім надрізаємо свинину вправо і вліво, не прорізаючи шматок до кінця, а залишаючи невеликі стінки. Тепер акуратно розгортаємо м'ясний пласт, накриваємо його харчовою плівкою і відбиваємо. Далі натираємо сіллю і перцем і відкладаємо в сторону.
Після цього переходимо до приготування начинки. Гриби перебираємо, промиваємо й обсушуємо. Цибулю дрібно шаткуємо півкільцями. Зелень подрібнюємо ножем. Часник чистимо і пропускаємо через прес. Сир натираємо на крупній терочку. У розігрітій сковороді з невеликою кількістю масла обсмажуємо до рум'яності гриби. В окремій сковороді пасеруємо цибулю. Тепер з'єднуємо гриби з цибулею, підсолюємо, перчимо за смаком і трохи охолоджуємо овочеву обжарку. Додаємо подрібнений часник, сир, зелень і гарненько перемішуємо масу. Викладаємо на м'ясо грибну начинку, рівномірно розподіляючи її і, звертаємо тугий і акуратний рулет, стежачи за тим, щоб вся начинка виявилася усередині.
Після цього перев'язуємо рулет ниткою, закріплюємо краю зубочистками і викладаємо на добре розігріту сковороду з олією. Обсмажуємо його на сильному вогні з усіх боків, до апетитного і рум'яного виду.
Потім акуратно перекладаємо м'ясної рулетик з грибами у змащений маслом деко і відправляємо в духовку приблизно на 15 години. Запікаємо страву при температурі близько 180 градусів і, як тільки рулет добре підрум'яниться, накриваємо його фольгою і продовжуємо запікати до повної готовності.
В кінці приготування, обережно знімаємо фольгу і ще трохи підрум'янюємо. Готовий рулет обережно виймаємо з духовки, даємо йому постояти, охолонути близько 15 хвилин, а потім нарізаємо шматочками і подаємо на стіл в гарячому або охолодженому вигляді.
Рецепт м'ясного рулету з грибами і яйцем
Інгредієнти: м'якоть свинини - 800 г; яйце - 3 шт.; шампіньйони - 5 шт; свіжий шпинат - 450 г; мед рідкий - 50 мл; часник - 3 зубчики; спеції. Приготування Отже, яйця заздалегідь відварюємо круто, охолодити і очистити від шкаралупи. Свіжий шпинат промиваємо і викладаємо на друшляк стікати, а заморожений - попередньо розморожуємо. Часник чистимо і дрібно шаткуємо, або видавлюємо через прес. Свинину добре промиваємо, висушуємо і розрізаємо ножем в прямокутний пласт. Накриваємо м'ясо харчової плівкою і ретельно відбиваємо молоточком.
Після цього знімаємо плівку і посипаємо м'ясо сіллю і будь-якими спеціями. Гриби миємо,
обробляємо, шаткуємо тонкими скибочками. Подрібнений шпинат розподіляємо рівним шаром на м'ясо, зверху розкладаємо гриби і вздовж одного кінця м'ясного пласта викладаємо очищені, подрібнені яйця. Звертаємо все в рулет і закріплюємо краю зубочистками.
Тепер перекладаємо його у форму і ставимо рівно на 1 годину в духовку, включивши температуру приблизно на 190 градусів. Після цього змащуємо м'ясний рулет медом і відправляємо запікатися ще на одну годину. Перед тим подачею на стіл, нарізаємо готову страву невеликими скибочками і посипаємо свіжою зеленню.