Чізкейк "Нью-йорк": рецепт
Чізкейк - вельми популярний десерт, який, як це ясно з назви, являє собою своєрідний сирний торт. Як поєднати несумісні поняття: солодкий торт і несолодкий сир? Дуже просто: в сир додають цукор. Не лякайтеся! Справа в тому, що для приготування чізкейків використовують не звичайний сир, а вершковий: у нього м'яка, кремова консистенція, ніжний, вершковий смак, тому вершкові сири часто використовують в самих різних десертах. Чізкейк «Нью-Йорк» класичний готується з вершковим сиром «Філадельфія», це обов'язковий інгредієнт. Якщо спробувати замінити «Філадельфію» іншим сиром подібної консистенції, вийде абсолютно інший смак, не дуже схожий на смак десерту чізкейк «Нью-Йорк». Рецепт цієї страви досить простий.
Інгредієнти:
грам 600 сиру «Філадельфія»;
1/2 склянки вершків 30%;
3 курячих яйця;
цедра лимона;
1/2 склянки цукру;
2 пачки пісочного печива по 100 г;
1/2 пачки вершкового масла;
ванілін.
Це обов'язкові інгредієнти, необхідні для самого торта, ви отримаєте чізкейк класичний «Нью-Йорк». Рецепт можна урізноманітнити за допомогою заливки - сметанною, шоколадними, фруктово-ягідною, желейною - або соусу.
Приготування:
Спочатку приготуємо корж-основу: печиво потрібно розмолоти в крихту, використовуючи блендер. З'єднаємо крихту з розплавленим вершковим маслом. Отриману пластичну масу викладемо в роз'ємну форму для випікання. Форму поставимо в духовку і будемо випікати 10 хвилин при температурі 160? С. Поки печеться основа, готуємо крем. Сир «Філадельфія» викладемо в миску, додаємо вершки і розмелений в пудру цукор, ванілін або ванільний цукор. Обережно з'єднаємо все в однорідну масу, збиваючи вінчиком або міксером (на самій повільній швидкості). Потім по одному додаємо яйця і лимонну цедру. Вийде ніжний, досить рідкий крем. Виллємо його у форму. Дно і боки форми обернем в декілька шарів фольги, щоб вода не проникала всередину, встановимо форму в глибоке деко з окропом. Встановимо все в духову шафу і будемо випікати близько години при температурі 170?С. Чізкейк готовий, якщо при легкому погойдуванні тремтить лише серединка. Залишимо десерт остигати у відкритому духовій шафі на годину, потім закриємо харчовою плівкою і прибираємо на ніч у холодне місце. Обережно виймемо десерт з форми і подамо.
Чізкейк можна готувати з будь-якими ягодами, але найбільш популярні варіанти - з червоною смородиною, полуницею, вишнею і лимоном. Нью-йоркський чізкейк з вишнею готується так само, як класичний варіант, але на готовий чізкейк викладається вишневий шар. Для приготування верхнього - ягідного - шару використовують свіжу вишню або вишні у власному соку. З ягід виймаємо кісточки, додаємо цукор і крохмаль, трохи води і лимонний сік (300 г вишні 1 ст. ложка крохмалю), кількість цукру і лимонного соку - за смаком. Викладаємо всі інгредієнти в каструльку і проварюємо 3 хвилини, остуджуємо і викладаємо на остиглий чізкейк.
Для тих, хто любить шоколад
Дуже популярний також шоколадний чізкейк «Нью-Йорк» . Можна приготувати з шоколадом корж-основу, можна використовувати шоколадний крем, можна полити готовий десерт шоколадною глазур'ю, а можна приготувати потрійний шоколадний чізкейк.
Інгредієнти:
500 г сиру «Філадельфія»;
1/2 склянки вершків 30% + 1/2 склянки вершків для глазурі;
3 курячих яйця;
2 плитки шоколаду 200 г;
1/2 склянки цукру;
2 пачки шоколадного пісочного печива по 100 г;
100 г вершкового масла + 100 г вершкового масла для глазурі;
ванілін.
Приготування:
Подрібнимо шоколадне печиво з розплавленим маслом, викладемо в роз'ємну форму і спечемо протягом 10 хвилин при температурі 160? С. Приготуємо крем, як у класичному рецепті, але без цедри, наприкінці додамо розтоплену на водяній бані плитку шоколаду. Виллємо вийшов крем поверх основи. Будемо випікати десерт, як описано вище. Приготуємо глазур з розтопленого шоколаду, вершків та масла. Коли глазур захолоне, виллємо її на остиглий торт.
Як приготувати чізкейк «Нью-Йорк»?
Інгредієнти:
Це обов'язкові інгредієнти, необхідні для самого торта, ви отримаєте чізкейк класичний «Нью-Йорк». Рецепт можна урізноманітнити за допомогою заливки - сметанною, шоколадними, фруктово-ягідною, желейною - або соусу.
Приготування:
Спочатку приготуємо корж-основу: печиво потрібно розмолоти в крихту, використовуючи блендер. З'єднаємо крихту з розплавленим вершковим маслом. Отриману пластичну масу викладемо в роз'ємну форму для випікання. Форму поставимо в духовку і будемо випікати 10 хвилин при температурі 160? С. Поки печеться основа, готуємо крем. Сир «Філадельфія» викладемо в миску, додаємо вершки і розмелений в пудру цукор, ванілін або ванільний цукор. Обережно з'єднаємо все в однорідну масу, збиваючи вінчиком або міксером (на самій повільній швидкості). Потім по одному додаємо яйця і лимонну цедру. Вийде ніжний, досить рідкий крем. Виллємо його у форму. Дно і боки форми обернем в декілька шарів фольги, щоб вода не проникала всередину, встановимо форму в глибоке деко з окропом. Встановимо все в духову шафу і будемо випікати близько години при температурі 170?С. Чізкейк готовий, якщо при легкому погойдуванні тремтить лише серединка. Залишимо десерт остигати у відкритому духовій шафі на годину, потім закриємо харчовою плівкою і прибираємо на ніч у холодне місце. Обережно виймемо десерт з форми і подамо.
Ягідний чізкейк
Чізкейк можна готувати з будь-якими ягодами, але найбільш популярні варіанти - з червоною смородиною, полуницею, вишнею і лимоном. Нью-йоркський чізкейк з вишнею готується так само, як класичний варіант, але на готовий чізкейк викладається вишневий шар. Для приготування верхнього - ягідного - шару використовують свіжу вишню або вишні у власному соку. З ягід виймаємо кісточки, додаємо цукор і крохмаль, трохи води і лимонний сік (300 г вишні 1 ст. ложка крохмалю), кількість цукру і лимонного соку - за смаком. Викладаємо всі інгредієнти в каструльку і проварюємо 3 хвилини, остуджуємо і викладаємо на остиглий чізкейк.
Для тих, хто любить шоколад
Дуже популярний також шоколадний чізкейк «Нью-Йорк» . Можна приготувати з шоколадом корж-основу, можна використовувати шоколадний крем, можна полити готовий десерт шоколадною глазур'ю, а можна приготувати потрійний шоколадний чізкейк.
Інгредієнти:
Приготування:
Подрібнимо шоколадне печиво з розплавленим маслом, викладемо в роз'ємну форму і спечемо протягом 10 хвилин при температурі 160? С. Приготуємо крем, як у класичному рецепті, але без цедри, наприкінці додамо розтоплену на водяній бані плитку шоколаду. Виллємо вийшов крем поверх основи. Будемо випікати десерт, як описано вище. Приготуємо глазур з розтопленого шоколаду, вершків та масла. Коли глазур захолоне, виллємо її на остиглий торт.
Рекомендуємо добрі рецепти
Рецепт чізкейку в мультиварці
Чізкейк - популярний американський десерт, який відомий у всьому світі. Його зазвичай готують з сиру філадельфія і маскарпоне. І сьогодні ми
Чізкейк без випічки
Десерт без клопоту - мрія будь-якої господині, прагнучи здійснити ваші кулінарні мрії, ми підібрали кілька рецептів популярного десерту "Чізкейк", не
Полуничний чізкейк - рецепт
Полуничний чізкейк - неймовірно легке і ніжне ласощі. Для його приготування вам не знадобиться духовка і багато часу - лише трішки продуктів і
Банановий чізкейк - рецепт
Банановий чізкейк - страви західної кухні, яке в даний час набуває популярності у всьому світі. Готувати чізкейки дуже просто - головне знати кілька
Чізкейк з сиру
Чізкейк - дуже популярне в Європі та Америці блюдо, яке представляє собою корж з ніжною начинкою на основі сиру або сиру. Готувати його досить
Чізкейк з маскарпоне
Чізкейк - дуже поширеною блюдо в європейських країнах, а також Америці. Її готують і як десерт, і як закуску. Особливу ніжність йому надає