Чізкейк з сиру
Чізкейк (cheesecake, англ., буквально можна перекласти як «сирний пиріг») - мегапопулярне страва у багатьох країнах Європи та Північної Америки. Являє собою сиросодержащий десерт, може виглядати як сирна запіканка, пиріг або торт або тістечко-суфле. Перші чізкейки відомі ще з античних часів, за свідченнями істориків, вони з'явилися в Стародавній Греції.
Зазвичай чізкейки готують, використовуючи різні сири, у тому числі, «Рікотта», «Маскарпоне», «Хаварті» і/або різні вершкові сири. Відомо безліч рецептів чізкейку зі звичайного домашнього сиру. В якості додаткових компонентів використовують також яйця, цукор, різні фрукти і натуральні вершки. Ці інгредієнти змішують з сиром (або сиром) і викладають на основу з крекерів або інший випеченої готової підкладки. У начинку додають приправи (корицю, ваніль, шоколад). Іноді чізкейк з сиру випікають, в іншому варіанті готують без випічки . Часто страву прикрашають, використовуючи різні фрукти (свіжі або зацукровані).
Є безліч способів, як приготувати чізкейк з сиру. Найбільша складність приготування чізкейку з сиру полягає в тому, що в начинці при охолодженні можуть з'являтися тріщини. Цього можна уникнути, застосовуючи певні технологічні прийоми. Наприклад, можна готувати чізкейк на водяній бані або в мультиварці - таким чином забезпечується рівномірний температурний режим. Температура при випічці повинна бути достатньо низькою, без різких перепадів. Охолоджувати чізкейк слід прямо у формі, повільно, не виймаючи до повного охолодження. Якщо тріщини все ж з'явилися, можна замаскувати їх збитими вершками, кремами, фруктами.
Інгредієнти:
Для коржа:
будь сухе печиво (краще несолодкі крекери) або ванільні
подрібнені сухарі - близько 200 г;
натуральне вершкове масло - 60 г;
Для начинки:
желатин (пластинки) - 15-20 г;
гаряча вода t не більше 80? за С (для желатину) - 2-4 ст. ложки;
ягоди чорної смородини - близько 150 г;
сир натуральний - близько 250 г;
цукор - близько 150 мл;
свіжий смородиновий сік (підсолоджений) - близько 100 мл;
ванілін - 1/2 ч. ложки;
натуральні молочні вершки - 300 мл;
Для желе:
желатин - 3-5 м;
свіжий смородиновий сік (послащенний) - 100 мл;
чорносмородиновий лікер або горілка - 50 мл
Приготування
Спочатку готуємо основу. Візьмемо роз'ємну форму примірного діаметром 22-24 див. Вистелем дно пергаментним папером. Змішуємо подрібнене печиво з вершковим маслом до однорідної консистенції (можна за допомогою міксера). Масло добре підігріти, тоді вимісити масу буде значно простіше. Викладемо її на дно форми і ретельно разровняем лопаткою.
Начинка для чізкейку з сиру
Замочимо желатин в невеликій кількості холодної води. Смородину і сир протремо через рідке сито. Додамо сік, вершки, цукор, ванілін і взобьем міксером. Розведемо розпустилася желатин у гарячій воді і все акуратно перемішати. Підготовлену масу викладемо у форму другим шаром і ретельно разровняем. Помістимо форму в холодильник приблизно на 2 години.
Приготуємо желе. Замочимо желатин в мінімальній кількості холодної води, потім додамо трохи теплої води. Змішаємо з соком і лікером. Виллємо желе на торт і помістимо його в холодильник. Коли чізкейк застигне, акуратно витягаємо його, поміщаємо на блюдо. Прикрашаємо збитими вершками і свіжими ягодами. Подаємо з чаєм, кавою, фруктовими соками, компотами. Замість чорної смородини можна використовувати будь-які ягоди-малину, полуницю , вишню. Регулюйте кислі і солодкі тони за смаком. Можна також використовувати різні горіхи, мармелад, шоколад , спеції (гострий червоний перець, мускатний горіх), різні ароматичні та смакові добавки (коньяк, ром, лікери, натуральні есенції і екстракти, фруктові сиропи, варення). Начинка для чізкейку з сиру може бути не солодкою, а, наприклад, злегка солонуватою - такі чізкейки гарні до пива і вина.
Зазвичай чізкейки готують, використовуючи різні сири, у тому числі, «Рікотта», «Маскарпоне», «Хаварті» і/або різні вершкові сири. Відомо безліч рецептів чізкейку зі звичайного домашнього сиру. В якості додаткових компонентів використовують також яйця, цукор, різні фрукти і натуральні вершки. Ці інгредієнти змішують з сиром (або сиром) і викладають на основу з крекерів або інший випеченої готової підкладки. У начинку додають приправи (корицю, ваніль, шоколад). Іноді чізкейк з сиру випікають, в іншому варіанті готують без випічки . Часто страву прикрашають, використовуючи різні фрукти (свіжі або зацукровані).
Є безліч способів, як приготувати чізкейк з сиру. Найбільша складність приготування чізкейку з сиру полягає в тому, що в начинці при охолодженні можуть з'являтися тріщини. Цього можна уникнути, застосовуючи певні технологічні прийоми. Наприклад, можна готувати чізкейк на водяній бані або в мультиварці - таким чином забезпечується рівномірний температурний режим. Температура при випічці повинна бути достатньо низькою, без різких перепадів. Охолоджувати чізкейк слід прямо у формі, повільно, не виймаючи до повного охолодження. Якщо тріщини все ж з'явилися, можна замаскувати їх збитими вершками, кремами, фруктами.
Смачний чізкейк з сиру з чорною смородиною - простий рецепт
Інгредієнти:
Для коржа:
Для начинки:
Для желе:
Приготування
Спочатку готуємо основу. Візьмемо роз'ємну форму примірного діаметром 22-24 див. Вистелем дно пергаментним папером. Змішуємо подрібнене печиво з вершковим маслом до однорідної консистенції (можна за допомогою міксера). Масло добре підігріти, тоді вимісити масу буде значно простіше. Викладемо її на дно форми і ретельно разровняем лопаткою.
Начинка для чізкейку з сиру
Замочимо желатин в невеликій кількості холодної води. Смородину і сир протремо через рідке сито. Додамо сік, вершки, цукор, ванілін і взобьем міксером. Розведемо розпустилася желатин у гарячій воді і все акуратно перемішати. Підготовлену масу викладемо у форму другим шаром і ретельно разровняем. Помістимо форму в холодильник приблизно на 2 години.
Приготуємо желе. Замочимо желатин в мінімальній кількості холодної води, потім додамо трохи теплої води. Змішаємо з соком і лікером. Виллємо желе на торт і помістимо його в холодильник. Коли чізкейк застигне, акуратно витягаємо його, поміщаємо на блюдо. Прикрашаємо збитими вершками і свіжими ягодами. Подаємо з чаєм, кавою, фруктовими соками, компотами. Замість чорної смородини можна використовувати будь-які ягоди-малину, полуницю , вишню. Регулюйте кислі і солодкі тони за смаком. Можна також використовувати різні горіхи, мармелад, шоколад , спеції (гострий червоний перець, мускатний горіх), різні ароматичні та смакові добавки (коньяк, ром, лікери, натуральні есенції і екстракти, фруктові сиропи, варення). Начинка для чізкейку з сиру може бути не солодкою, а, наприклад, злегка солонуватою - такі чізкейки гарні до пива і вина.
Рекомендуємо добрі рецепти
Чізкейк без випічки
Десерт без клопоту - мрія будь-якої господині, прагнучи здійснити ваші кулінарні мрії, ми підібрали кілька рецептів популярного десерту "Чізкейк", не
Полуничний чізкейк - рецепт
Полуничний чізкейк - неймовірно легке і ніжне ласощі. Для його приготування вам не знадобиться духовка і багато часу - лише трішки продуктів і
Чізкейк "Нью-йорк": рецепт
Чізкейк - американський десерт, тому варіант під назвою "Нью-йорк" можна вважати класичним. Якщо ви ще жодного разу не готували чізкейк, ймовірно,
Банановий чізкейк - рецепт
Банановий чізкейк - страви західної кухні, яке в даний час набуває популярності у всьому світі. Готувати чізкейки дуже просто - головне знати кілька
Шоколадний чізкейк - рецепт
Шоколадний чізкейк - відоме американське блюдо, яке одержало велике поширення. Хочете приготувати таке сучасне страву вдома? Тоді читайте статтю і
Чізкейк з маскарпоне
Чізкейк - дуже поширеною блюдо в європейських країнах, а також Америці. Її готують і як десерт, і як закуску. Особливу ніжність йому надає