А чи знаєте ви, що їстівні каштани можна не тільки їсти в свіжому або обсмаженому вигляді, але і приготувати з них дуже смачне і оригінальне ласощі? Сьогодні ми розповімо вам, як приготувати зацукровані каштани і здивувати гостей чимось незвичайним!
Рецепт зацукрованих каштанів
Інгредієнти: каштани – 1 кг; цукор – 1 кг; ванілін – за смаком; глюкоза – 500 р. Приготування Спочатку каштани перебираємо, промиваємо і викидаємо зіпсовані. Потім надрізаємо шкаралупу хрестоподібно і знімаємо акуратно шкаралупу, намагаючись не пошкодити м'якоть. Після цього кладемо каштанчики в каструльку з окропом і залишаємо на 3 хвилинки. Далі виймаємо їх шумівкою і гострим ножем знімаємо верхню оболонку. Очищені каштани перекладаємо в глибоку посуд, заливаємо холодною водою і варимо хвилин 15. Тепер акуратненько відкидаємо їх у друшляк і залишаємо стікати. А цим часом зваримо сироп: наливаємо в миску води, додаємо цукор, глюкозу і ставимо на середній вогонь. Як тільки суміш загусне, викладаємо каштани і знову доводимо до кипіння, а потім знімаємо з вогню. Накриваємо посуд кришкою і ставимо в тепле містечко на всю ніч. На наступний день повторюємо процедуру і після повторного охолодження, додаємо в сироп кілька крапель ванільного екстракту. Тепер переходимо до висушування зацукрованих каштанів. Обережно виймаємо їх з сиропу, перекладаємо їх на решітку і ставимо в сухе тепле місце. Коли каштани висохнуть, вони придбають матовий вигляд і перестануть склеюватися. За бажанням можете заглазировать каштани в свіжому цукровому сиропі і знову гарненько висушити. Зберігаємо готове ласощі у сухому місці, виклавши їх шарами, перекладеними непромокаючої папером.
Смачні зацукровані каштани
Інгредієнти: каштани – 500 г; вода фільтрована – 2 ст.; цукор – 500 г; ром – 50 мл Приготування Отже, каштани акуратно очищаємо від шкірки і знімаємо тонку шкірку. Потім заливаємо ядра окропом і варимо на середньому вогні до розм'якшення. Цим часом готуємо поки сироп. Для цього наливаємо у ковшичек трохи води, всипаємо сахарочек і, помішуючи, доводимо до кипіння. Після цього проварюємо суміш ще хвилин 10 а потім акуратно викладаємо підготовлені каштанчики і варимо 30 хвилин. Далі на деякий час вимикаємо вогонь, даємо трохи охолонути масу і знову нагріваємо і тушкуємо ще півгодинки, поки каштанчики не стануть прозорими. Тепер викладаємо їх у скляний посуд, виливаємо сироп, додаємо ром і остуджуємо.