Вернуться назад Распечатать

Лимонно-імбирний конфітюр

Лимонно-імбирний конфітюр
Конфітюр з лимона і імбиру має оригінальний пекучий смак і неодмінно зігріє вас морозними зимовими вечорами. Його можна сміливо додавати в чай в якості смакової добавки або просто намазувати на м'яку булочку з маслом. Далі ми розповімо вам, як приготувати лимонно-імбирний конфітюр кількома способами.

Апельсиново-лимонний конфітюр з імбиром


Інгредієнти:

  • апельсин – 1 шт.;

  • желфикс – 5 г;

  • свіжий імбир – 150 г;

  • лимон – 1 шт.;

  • цукор – 1 ст.


  • Приготування
    З апельсина і лимона акуратно знімаємо цедру, вичавлюємо з фруктів сік і виливаємо його в каструльку. Імбир промиваємо, чистимо, натираємо на маленькій тертці і додаємо до соку. Всипаємо також кілька ложечок цукру, кладемо загусник желфикс і подрібнену цедру апельсина і лимона. Ставимо посуд на слабенький вогонь і доводимо до кипіння. Потім висипаємо весь цукор, що залишився, перемішуємо, знову кип'ятимо і проварюємо на маленькому вогні хвилинки 3. Після цього знімаємо конфітюр з вогню, охолодити, перекладаємо в невелику баночку або красиву вазу і подаємо до столу.

    Рецепт лимонно-імбирного конфітюру


    Інгредієнти:

  • цукор – 200 г;

  • лимон – 2 шт.;

  • корінь імбиру – 5 див.


  • Приготування
    Лимони промиваємо, з одного фрукта вичавлюємо сік, а другий лимончик бланшируем в киплячій воді приблизно 10 хвилин, до м'якості. Потім злегка остуджуємо його, розрізаємо навпіл, видаляємо насіння і разом з очищеним імбиром перекручуємо на м'ясорубці в пюре. Далі перекладаємо масу в каструлю, додаємо лимонний сік і варимо конфітюр на слабенькому вогні 20 хвилин, до загусання. Після цього варення остуджуємо, перекладаємо в баночку і прибираємо в холодильник.

    Лимонний конфітюр з імбиром
    Лимонно-імбирний конфітюр


    Інгредієнти:

  • лимон – 3 шт.;

  • корінь імбиру – 50 г;

  • цукор – 250 р.


  • Приготування
    Лимони ретельно промиваємо, відрізаємо кінчики, розрізаємо вздовж на 4 частини і кожну четвертинку подрібнюємо тоненькими часточками. Імбир чистимо і розрізаємо соломкою. Потім складаємо підготовлені продукти в каструльку, засипаємо цукром, перемішуємо і залишаємо постояти на всю ніч. На наступний день ставимо посуд на вогонь, доводимо до кипіння і проварюємо хвилин 5 . Після цього повністю остуджуємо конфітюр і повторюємо процедуру 3-5 разів, поки лимонні часточки не стануть прозорими. Готове варення розливаємо в чисті банки і зберігаємо в холодильнику. А коли заварюєте свій улюблений чай, додайте в нього ложечку імбирного конфітюру і насолоджуйтеся оригінальним присмаком.