Добрі рецепти, огляди, корисні та цікаві статті!
» » Сорбет з чорної смородини – рецепт

Сорбет з чорної смородини – рецепт

22-09-2016, 15:04
668
Сорбет з чорної смородини – рецепт
Рецепт сорбету з чорної смородини може стати ще одним варіантом освіжаючого літнього ласощі, яке припаде до смаку їдцям всіх віків.

Сорбет з чорної смородини


Незважаючи на те, що в списку інгредієнтів цього рецепта головним є смородина, його можна легко адаптувати, використовуючи й інші ягоди, або їх поєднання. Щоб урізноманітнити смак десерту використовуйте різні цукрові сиропи, наприклад, ванільний, цитрусовий або м'ятний, як у нашій версії страви.
Інгредієнти:

  • чорна смородина – 5 ст.;

  • м'ятний сироп – 230 мл;

  • лимонний сік – 15 мл;

  • щіпка солі.


  • Приготування
    Вимиті ягоди обсушіть і пюрируйте в чаші блендера. Добре протерти пюре через сито, позбавляючись від насіння і залишків шкірки. Змішайте однорідне пюре з м'ятним, або будь-яким іншим сиропом, додайте лимонний сік. Щоб відтінити солодкість всипте маленьку щіпку солі. Охолодіть смородинове пюре, а потім перелийте його в мороженицю і продовжуйте приготування, слідуючи вказівкам інструкції до пристрою.

    Сорбет з чорної смородини в домашніх умовах


    В рамках цього рецепту ми будемо використовувати суміш смородини та інших ягід, а урізноманітнити смак допоможе трохи сухого червоного вина.
    Інгредієнти:

  • цукор – 145 г;

  • вода – 165 мл;

  • малина – 230 г;

  • чорниця – 230 г;

  • смородина – 230 г;

  • сухе червоне вино – 165 мл


  • Приготування
    Приготуйте простий цукровий сироп, розчинивши цукор в окропі. Додайте до охолодженого сиропу вино. Якщо ви хочете зробити безалкогольний рецепт, то проваріть сироп разом з вином, випарівая весь алкоголь.
    Ягоди збийте в пюре і протріть через сито. Змішайте пюре з сиропом і охолодіть. Охолоджену масу перелийте в мороженицю і готуйте, дотримуючись вказівок в інструкції.

    Сорбет з чорної смородини з вершками


    Інгредієнти:

  • чорна смородина – 6 ст.;

  • екстракт ванілі – 1 ч. ложка;

  • кокосові (або коров'ячі) вершки – 390 мл;

  • крохмаль – 3 ст. ложки.


  • Приготування
    Смородину проварити на середньому вогні, поки всі ягоди не полопаються. Коли смородина пустить сік, всипте крохмаль і продовжуйте приготування до загустіння. Охолодіть масу і протріть через сито, після чого залиште в холодильнику на всю ніч. Вранці змішайте смородинове пюре з кокосовими вершками і ваніллю. Готуйте сорбет з чорної смородини в мороженице, дотримуючись вказівок інструкції до неї.
    Рекомендуємо добрі рецепти
    Пиріг з замороженої чорної смородини
    Пиріг з замороженої чорної смородини
    Ягоди смородини відомі нам не тільки неповторним смаком, але також і вітамінними властивостями. Пропонуємо вам кілька різних рецептів пирогів з
    Щербет з чорної смородини
    Щербет з чорної смородини
    Ми звикли називати щербетом східну солодкість - загуслу фруктово-вершкову помадку з додаванням горіхів. Але насправді щербетом називають напій!
    Пастила з чорної смородини
    Пастила з чорної смородини
    Найчастіше такі ласощі, як пастила, готують з груш, яблук, айви. Але її можна робити не тільки з фруктів, але і з ягід. У даній статті ми розглянемо
    Лікер з чорної смородини
    Лікер з чорної смородини
    Чорна смородина є досить корисною ягодою, в якій міститься велика кількість вітаміну С. В кулінарії вона застосовується досить широко: варення,
    Наливка з чорної смородини
    Наливка з чорної смородини
    Чорна смородина - дуже корисна ягода, в якій міститься велика кількість вітаміну С. З неї можна готувати різні смачні напої: соки, киселі, компоти,
    Кисіль з чорної смородини
    Кисіль з чорної смородини
    Чорна смородина - корисна ягода, в якій міститься багато вітаміну С. З неї варять варення, джеми, компоти і т. д. В нашій сьогоднішній статті мова