Вернуться назад Распечатать

Сорбет з чорної смородини – рецепт

Сорбет з чорної смородини – рецепт
Рецепт сорбету з чорної смородини може стати ще одним варіантом освіжаючого літнього ласощі, яке припаде до смаку їдцям всіх віків.

Сорбет з чорної смородини


Незважаючи на те, що в списку інгредієнтів цього рецепта головним є смородина, його можна легко адаптувати, використовуючи й інші ягоди, або їх поєднання. Щоб урізноманітнити смак десерту використовуйте різні цукрові сиропи, наприклад, ванільний, цитрусовий або м'ятний, як у нашій версії страви.
Інгредієнти:

  • чорна смородина – 5 ст.;

  • м'ятний сироп – 230 мл;

  • лимонний сік – 15 мл;

  • щіпка солі.


  • Приготування
    Вимиті ягоди обсушіть і пюрируйте в чаші блендера. Добре протерти пюре через сито, позбавляючись від насіння і залишків шкірки. Змішайте однорідне пюре з м'ятним, або будь-яким іншим сиропом, додайте лимонний сік. Щоб відтінити солодкість всипте маленьку щіпку солі. Охолодіть смородинове пюре, а потім перелийте його в мороженицю і продовжуйте приготування, слідуючи вказівкам інструкції до пристрою.

    Сорбет з чорної смородини в домашніх умовах


    В рамках цього рецепту ми будемо використовувати суміш смородини та інших ягід, а урізноманітнити смак допоможе трохи сухого червоного вина.
    Інгредієнти:

  • цукор – 145 г;

  • вода – 165 мл;

  • малина – 230 г;

  • чорниця – 230 г;

  • смородина – 230 г;

  • сухе червоне вино – 165 мл


  • Приготування
    Приготуйте простий цукровий сироп, розчинивши цукор в окропі. Додайте до охолодженого сиропу вино. Якщо ви хочете зробити безалкогольний рецепт, то проваріть сироп разом з вином, випарівая весь алкоголь.
    Ягоди збийте в пюре і протріть через сито. Змішайте пюре з сиропом і охолодіть. Охолоджену масу перелийте в мороженицю і готуйте, дотримуючись вказівок в інструкції.

    Сорбет з чорної смородини з вершками


    Інгредієнти:

  • чорна смородина – 6 ст.;

  • екстракт ванілі – 1 ч. ложка;

  • кокосові (або коров'ячі) вершки – 390 мл;

  • крохмаль – 3 ст. ложки.


  • Приготування
    Смородину проварити на середньому вогні, поки всі ягоди не полопаються. Коли смородина пустить сік, всипте крохмаль і продовжуйте приготування до загустіння. Охолодіть масу і протріть через сито, після чого залиште в холодильнику на всю ніч. Вранці змішайте смородинове пюре з кокосовими вершками і ваніллю. Готуйте сорбет з чорної смородини в мороженице, дотримуючись вказівок інструкції до неї.