Добрі рецепти, огляди, корисні та цікаві статті!
» » Соте на зиму

Соте на зиму

22-09-2015, 18:08
512
Соте на зиму
Приготування соте – один із способів заготовити залишки різноманітних овочів після рясного врожаю, саме тому конкретного рецепту цієї страви не існує, а варіації лише вітаються. Про пару цікавих рецептів соте на зиму ми розповімо в рецептах нижче.

Соте з кабачків на зиму


Інгредієнти:

  • томати у власному соку - 26 кг;

  • кабачки - 16 кг;

  • морква - 640 г;

  • солодкий перець - 550 г;

  • часникові зубки - 7-8 шт.;

  • рослинне масло - 230 мл;

  • оцет - 115 мл;

  • цукровий пісок - 85 р.


  • Приготування
    Найскладніша частина рецепта приготування соте – підготовка всіх овочів. Для страви необхідно рівними кубиками нарізати кабачки, солодкий перець і моркву. Всі підготовлені овочі перекладіть на сковороду і спасеруйте до зарумянивая. Як тільки шматочки стануть золотистими, залийте їх томатами, рослинним маслом і додайте цукровий пісок. Залиште суміш тушкуватися близько півгодини, а в самому кінці приготування покладіть пасту з часникових зубков і додайте оцет. Кількість останнього варіюйте з урахуванням кислоти томатів, якщо останні занадто кислят, то можна обійтися і зовсім без оцту. Гаряче соте з овочів розкладіть по стерильним банкам і заготовте на зиму, щільно загорнувши кришками. Охолоджені банки поставте зберігатися в прохолоді до моменту потреби. Подавати соте можна прямо холодним, як салат, а можна розігріти і отримати чудове гаряче рагу до гарніру.

    Салат-соте з баклажанів на зиму


    Інгредієнти:

  • ріпчаста цибуля - 740 г;

  • солодкий перець - 920 г;

  • баклажани - 920 г;

  • зелені яблука - 440 г;

  • зелені томати - 480 м;

  • рослинне масло - 290 мл;

  • гострий перець - 1 шт.


  • Приготування
    Перед тим, як закрити соте на зиму, підготуйте тару для його зберігання – вимийте банки і кришки, заготовивши їх
    Соте на зиму
    для стерилізації. Видаліть оболонку з цибулі, перець очистіть від насіннєвої коробки, видаліть серцевину з яблук. Наріжте всі овочі невеликими шматочками і перекладіть в сотейник або жаровню. Залийте овочевий мікс рослинним маслом, перемішайте, додайте гострий перець і залиште все нудитися на середньому вогні протягом години, не забуваючи перемішувати час від часу. Приправте соте в самому кінці приготування, щоб уникнути пересолу і не забудьте поставити банки стерилізуватися над парою або в духовій шафі. Розлийте ще вируюче соте по гарячих банкам і закатайте. Залиште баночки з заготівлею в теплі до повного остигання, а лише потім розміщуйте на зберігання в прохолоді.
    Рекомендуємо добрі рецепти
    Овочеве соте з баклажанів
    Овочеве соте з баклажанів
    Однією з улюблених овочевих консервацій у багатьох господинь є різні салати або соте. У холодну пору цю чудову закуску використовують як гарнір до
    Соте з кабачків на зиму
    Соте з кабачків на зиму
    Серед великої кількості різної консервації у кожної господині знайдеться пара баночок смачного соте. І зовсім не даремно, адже це нехитре блюдо
    Соте - рецепт
    Соте - рецепт
    Рецепти, які представлені в цій статті, припадуть до душі тим, хто не байдужий до тушкованим овочам. Соте чудово впишеться в будь-меню: буденне або
    Соте з баклажанів в мультиварці
    Соте з баклажанів в мультиварці
    Головним достоїнством мультиварки є приготування різних страв з мінімальним вашою участю. До таких страв можна віднести і тушкування овочів.
    Соте з баклажанів на зиму
    Соте з баклажанів на зиму
    Одне з найпростіших овочевих страв - це соте. Рецептів його приготування є дуже багато і найбільш смачним воно виходить зі свіжих сезонних овочів.
    Соте з курки
    Соте з курки
    Одне з відомих французьких страв - соте. Готується воно з абсолютно різними рецептами з різними інгредієнтами. Сьогодні ми розповімо вам, яким чином