Приготування соте – один із способів заготовити залишки різноманітних овочів після рясного врожаю, саме тому конкретного рецепту цієї страви не існує, а варіації лише вітаються. Про пару цікавих рецептів соте на зиму ми розповімо в рецептах нижче.
Соте з кабачків на зиму
Інгредієнти: томати у власному соку - 26 кг; кабачки - 16 кг; морква - 640 г; солодкий перець - 550 г; часникові зубки - 7-8 шт.; рослинне масло - 230 мл; оцет - 115 мл; цукровий пісок - 85 р. Приготування Найскладніша частина рецепта приготування соте – підготовка всіх овочів. Для страви необхідно рівними кубиками нарізати кабачки, солодкий перець і моркву. Всі підготовлені овочі перекладіть на сковороду і спасеруйте до зарумянивая. Як тільки шматочки стануть золотистими, залийте їх томатами, рослинним маслом і додайте цукровий пісок. Залиште суміш тушкуватися близько півгодини, а в самому кінці приготування покладіть пасту з часникових зубков і додайте оцет. Кількість останнього варіюйте з урахуванням кислоти томатів, якщо останні занадто кислят, то можна обійтися і зовсім без оцту. Гаряче соте з овочів розкладіть по стерильним банкам і заготовте на зиму, щільно загорнувши кришками. Охолоджені банки поставте зберігатися в прохолоді до моменту потреби. Подавати соте можна прямо холодним, як салат, а можна розігріти і отримати чудове гаряче рагу до гарніру.
Салат-соте з баклажанів на зиму
Інгредієнти: ріпчаста цибуля - 740 г; солодкий перець - 920 г; баклажани - 920 г; зелені яблука - 440 г; зелені томати - 480 м; рослинне масло - 290 мл; гострий перець - 1 шт. Приготування Перед тим, як закрити соте на зиму, підготуйте тару для його зберігання – вимийте банки і кришки, заготовивши їх
для стерилізації. Видаліть оболонку з цибулі, перець очистіть від насіннєвої коробки, видаліть серцевину з яблук. Наріжте всі овочі невеликими шматочками і перекладіть в сотейник або жаровню. Залийте овочевий мікс рослинним маслом, перемішайте, додайте гострий перець і залиште все нудитися на середньому вогні протягом години, не забуваючи перемішувати час від часу. Приправте соте в самому кінці приготування, щоб уникнути пересолу і не забудьте поставити банки стерилізуватися над парою або в духовій шафі. Розлийте ще вируюче соте по гарячих банкам і закатайте. Залиште баночки з заготівлею в теплі до повного остигання, а лише потім розміщуйте на зберігання в прохолоді.