Овочеве соте з баклажанів
Якщо скласти список з найбільш популярних солоних заготовок на зиму, то першу пару місць займуть томати і огірки , а на третьому буде соте – мікс сезонних овочів, погашених разом і закритих з додаванням соусу або без останнього. Цей матеріал ми присвятимо рецептами овочевого соте з баклажанів. Готовий продукт можна буде подавати охолодженим або гарячим, в якості салату або гарніру, крім іншого, порцію консервованих овочів зручно брати з собою.
Інгредієнти:
баклажани - 18 кг;
кабачок – 14 кг;
солодкий перець - 740 г;
морква - 430 г;
томати - 980 р;
стручок гострого перцю;
сіль - 5 р;
цукровий пісок - 35 г;
пучок зелені петрушки;
рослинне масло - 240 мл
Приготування
Саме стомлююче в процесі приготування соте – це чистка овочів, саме з неї ми і починаємо приготування. Видаліть шкірку з баклажанів і кабачків, щоб домогтися більш ніжною, буквально маслянистої текстури страви. Солодкий перець позбавте від насіннєвої коробки, морква вимийте і натріть, а томати злегка надріжте, бланшируйте в окропі і зніміть з них шкірку. З'єднайте всі складові страви разом, додайте подрібнений гострий перець і спеції, а потім влийте олію і знову перемішайте вміст каструлі. Це соте з баклажанів на зиму ми готуємо без оцту, але при бажанні ви можете додати його на свій розсуд, але враховуйте і натуральну кислинку томатів. Розмістіть ємність над невеликим вогнем і тушкуйте все близько 50 хвилин, не забуваючи перемішати кілька разів. Ще вируюче соте швидко розкладіть по стерильним банкам і закатайте.
Крім овочів до складу соте можна включати і гриби. Грибники можуть дочекатися сезону і лише тоді братися за приготування, в той час як інші вільні готувати соте і з самими доступними грибами, начебто печериць і гливи.
Інгредієнти:
баклажани - 490 г;
солодкий перець - 310 г;
гриби - 390 г;
ріпчаста цибуля - 210 г;
томати - 330 г;
томатна паста - 15 р.
Приготування
Перед тим, як приготувати соте з баклажанів на зиму, візьміться за підготовку всіх складових. Баклажани розрізати уздовж навпіл, а потім розділіть на півкільця. З солодкого перцю видалити насінну коробку і наріжте його кільцями. За аналогією поступите і з ріпчастою цибулею. Гриби можна нарізати довільно, вони все одно досить сильно ужарятся, єдине, якщо ви використовуєте лісові гриби, то попередньо проваріть їх не менше півгодини. Томати прокрутіть через м'ясорубку або пюрируйте до утворення однорідного соусу.
Спасеруйте цибулю і гриби разом, додайте півкільця перці, баклажани і залиште все підрум'янитися разом. Коли овочі ледь зарум'яняться, влийте до них томатний соус і зменшіть під посудом вогонь. Залиште соте нудитися 15-20 хвилин, а потім відразу ж розливайте його за стерильною тарі і закочуйте.
Для нижченаведеного рецепта все, що вам необхідно – ретельно обполоснути використану посуд і розлити по ній гаряче соте, ніякої стерилізації ні до, ні після розкладання заготовки по банкам, вам не буде потрібно.
Інгредієнти:
баклажани - 640 г;
солодкий перець - 980 р;
морква - 12 кг;
ріпчаста цибуля - 730 г;
часник - 4 зубки;
оцет - 15 мл;
гілочки чебрецю - 3 шт.
Приготування
Наріжте баклажани кубиками і всипте в товстостінну посуд. До баклажанів додайте кубики солодкого перцю і моркви, а також товсті півкільця цибулі. Коли всі овочі схопляться легким рум'янцем, покладіть до них гілочку чебрецю, приправте все крупною морською сіллю і залиште гаситися близько 45 хвилин. Як тільки соте розм'якшиться, влийте оцет і одразу ж розподіліть заготовку по чистій тарі. Закрийте банки кришками і залиште при кімнатній температурі до повного охолодження.
Соте з кабачків і баклажанів на зиму
Інгредієнти:
Приготування
Саме стомлююче в процесі приготування соте – це чистка овочів, саме з неї ми і починаємо приготування. Видаліть шкірку з баклажанів і кабачків, щоб домогтися більш ніжною, буквально маслянистої текстури страви. Солодкий перець позбавте від насіннєвої коробки, морква вимийте і натріть, а томати злегка надріжте, бланшируйте в окропі і зніміть з них шкірку. З'єднайте всі складові страви разом, додайте подрібнений гострий перець і спеції, а потім влийте олію і знову перемішайте вміст каструлі. Це соте з баклажанів на зиму ми готуємо без оцту, але при бажанні ви можете додати його на свій розсуд, але враховуйте і натуральну кислинку томатів. Розмістіть ємність над невеликим вогнем і тушкуйте все близько 50 хвилин, не забуваючи перемішати кілька разів. Ще вируюче соте швидко розкладіть по стерильним банкам і закатайте.
Соте з баклажанів з грибами на зиму
Крім овочів до складу соте можна включати і гриби. Грибники можуть дочекатися сезону і лише тоді братися за приготування, в той час як інші вільні готувати соте і з самими доступними грибами, начебто печериць і гливи.
Інгредієнти:
Приготування
Перед тим, як приготувати соте з баклажанів на зиму, візьміться за підготовку всіх складових. Баклажани розрізати уздовж навпіл, а потім розділіть на півкільця. З солодкого перцю видалити насінну коробку і наріжте його кільцями. За аналогією поступите і з ріпчастою цибулею. Гриби можна нарізати довільно, вони все одно досить сильно ужарятся, єдине, якщо ви використовуєте лісові гриби, то попередньо проваріть їх не менше півгодини. Томати прокрутіть через м'ясорубку або пюрируйте до утворення однорідного соусу.
Спасеруйте цибулю і гриби разом, додайте півкільця перці, баклажани і залиште все підрум'янитися разом. Коли овочі ледь зарум'яняться, влийте до них томатний соус і зменшіть під посудом вогонь. Залиште соте нудитися 15-20 хвилин, а потім відразу ж розливайте його за стерильною тарі і закочуйте.
Соте з баклажанів на зиму без стерилізації
Для нижченаведеного рецепта все, що вам необхідно – ретельно обполоснути використану посуд і розлити по ній гаряче соте, ніякої стерилізації ні до, ні після розкладання заготовки по банкам, вам не буде потрібно.
Інгредієнти:
Приготування
Наріжте баклажани кубиками і всипте в товстостінну посуд. До баклажанів додайте кубики солодкого перцю і моркви, а також товсті півкільця цибулі. Коли всі овочі схопляться легким рум'янцем, покладіть до них гілочку чебрецю, приправте все крупною морською сіллю і залиште гаситися близько 45 хвилин. Як тільки соте розм'якшиться, влийте оцет і одразу ж розподіліть заготовку по чистій тарі. Закрийте банки кришками і залиште при кімнатній температурі до повного охолодження.
Рекомендуємо добрі рецепти
Соте з кабачків на зиму
Серед великої кількості різної консервації у кожної господині знайдеться пара баночок смачного соте. І зовсім не даремно, адже це нехитре блюдо
Соте з кабачків і баклажанів
Соте - це прекрасне овочеве блюдо, яке доречно готувати в будь-який час року. Його можна урізноманітнити будь-якими компонентами, вийде однаково
Соте з баклажанів в мультиварці
Головним достоїнством мультиварки є приготування різних страв з мінімальним вашою участю. До таких страв можна віднести і тушкування овочів.
Соте з баклажанів на зиму
Одне з найпростіших овочевих страв - це соте. Рецептів його приготування є дуже багато і найбільш смачним воно виходить зі свіжих сезонних овочів.
Овочеве соте
Овочеве соте трохи нагадує більш звичне рагу, однак це оригінальний і цікавий рецепт. І навіть не один, а кілька - в залежності від того, якого овоча
Соте з курки
Одне з відомих французьких страв - соте. Готується воно з абсолютно різними рецептами з різними інгредієнтами. Сьогодні ми розповімо вам, яким чином