Обліпиха з цукром
Альтернатива купівельними вітамінам - натуральний продукт у вигляді обліпихи з цукром. Таку заготовку можна закрити в банках і зберігати а протягом осені та зими, збагачуючи свій організм вітамінами А, С, групи В, РР, Р, К, Е, А та безліччю органічних кислот, а завдяки флавоноїдам любителі обліпихи зможуть залишатися здоровими цілий рік.
Цей рецепт прийнято вважати найбільш корисним, оскільки саме тут плоди обліпихи не піддаються ніякої тепловій обробці, тим самим зберігаючи всі поживні речовини.
Інгредієнти:
обліпиха - 1 кг;
цукор - 15 кг.
Приготування
Обліпиху перетираємо з цукром до однорідності. Зробити це можна по-старому, за допомогою ступки і товкачика, а можна пюрировать плоди з допомогою блендера або пропустити через м'ясорубку.
Отримане пюре розливаємо по банках, засипаємо парою столових ложок цукру зверху і накриваємо кришкою.
Обліпиха, перетерта з цукром може зберігатися в холодильнику до 3 місяців, тому бажано готувати 2 порції такого страви: одну зі свіжих ягід перед самою восени, а другу - з заморожених, на початку зими.
Якщо вас дратує безліч обліпиховою кісточок в перетертої суміші, то наступний рецепт створений спеціально для вас. Тут обліпиха з цукром зберігає максимум користі, оскільки теж не піддається термічній обробці, при цьому консистенція такої заготовки буде куди приємніше звичайної.
Інгредієнти:
цукор - 1 5 кг;
пюре з обліпихи - 1 кг.
Приготування
Для того, щоб зробити обліпихова пюре, плоди необхідно очистити від листочків і плодоніжок, добре промити і обсушити. Обліпиху пюрируем з допомогою блендера і перетираємо через сито. Що залишився макуха слід перекласти на подвійний шар марлі і віджати прямо в вийшло пюре. Тепер зважуємо пюре і розраховуємо необхідну кількість цукрового піску. Розчиняємо цукор в обліпиховій пюре, розливаємо отриману масу по стерильним банкам і закатуємо. Зберігати обліпиху з цукром слід в прохолодному місці.
Так як більша частина вітамінів А і Е міститься в пластидах, соки з м'якоттю мають перевагу перед простими пресованими соками. Готувати їх також легко і ніякого особливого обладнання для цього не потрібно, лише ягоди і сито з нержавіючої сталі.
Інгредієнти:
обліпиха - 1 кг;
цукровий сироп - за смаком.
Приготування
Обліпиху моєму і кладемо в киплячу воду на 2-3 хвилини. Ошпарені ягоди перетираємо через сито і змішати з цукровим сиропом по смаку. Повертаємо масу на вогонь і доводимо до температури 60 градусів. Розливаємо обліпиховий сік за простерилизованным банкам, накриваємо кришками і ставимо на водяну баню стерилізуватися при 90 градусах 20-25 хвилин (для півлітрових банок). Тепер сік можна закатати кришками.
Більш смачним, але трохи менш корисним варіантом обліпиховою заготовки на зиму можна вважати плоди перетерті з яблуком. Поєднання обліпихи з фруктами - далеко не рідкість, а яблуко - це взагалі класика.
Інгредієнти:
ягоди обліпихи - 300 г;
яблука - 2 шт.;
вода - 1 1/2 ст.;
цукор - 1 ст.;
сироп агави (не обов'язково) - 2 ст. ложки.
Приготування
Яблука миємо, чистимо від шкірки і серцевини з насінням, а потім нарізаємо кубиками. Шматочки яблук кладемо в каструлю разом з обліпихою, заливаємо все водою і варимо, після закипання рідини, 5 хвилин. Після закінчення часу, пюрируем вміст каструлі з допомогою заглибного блендера, додаємо цукор і сироп агави. Повертаємо суміш на вогонь і варимо на малому вогні 20-25 хвилин. Розкладаємо джем по стерильним банкам і закатуємо кришками.
Обліпиха, протерта з цукром
Цей рецепт прийнято вважати найбільш корисним, оскільки саме тут плоди обліпихи не піддаються ніякої тепловій обробці, тим самим зберігаючи всі поживні речовини.
Інгредієнти:
Приготування
Обліпиху перетираємо з цукром до однорідності. Зробити це можна по-старому, за допомогою ступки і товкачика, а можна пюрировать плоди з допомогою блендера або пропустити через м'ясорубку.
Отримане пюре розливаємо по банках, засипаємо парою столових ложок цукру зверху і накриваємо кришкою.
Обліпиха, перетерта з цукром може зберігатися в холодильнику до 3 місяців, тому бажано готувати 2 порції такого страви: одну зі свіжих ягід перед самою восени, а другу - з заморожених, на початку зими.
Обліпиха з цукром на зиму
Якщо вас дратує безліч обліпиховою кісточок в перетертої суміші, то наступний рецепт створений спеціально для вас. Тут обліпиха з цукром зберігає максимум користі, оскільки теж не піддається термічній обробці, при цьому консистенція такої заготовки буде куди приємніше звичайної.
Інгредієнти:
Приготування
Для того, щоб зробити обліпихова пюре, плоди необхідно очистити від листочків і плодоніжок, добре промити і обсушити. Обліпиху пюрируем з допомогою блендера і перетираємо через сито. Що залишився макуха слід перекласти на подвійний шар марлі і віджати прямо в вийшло пюре. Тепер зважуємо пюре і розраховуємо необхідну кількість цукрового піску. Розчиняємо цукор в обліпиховій пюре, розливаємо отриману масу по стерильним банкам і закатуємо. Зберігати обліпиху з цукром слід в прохолодному місці.
Рецепт обліпихи з цукром
Так як більша частина вітамінів А і Е міститься в пластидах, соки з м'якоттю мають перевагу перед простими пресованими соками. Готувати їх також легко і ніякого особливого обладнання для цього не потрібно, лише ягоди і сито з нержавіючої сталі.
Інгредієнти:
Приготування
Обліпиху моєму і кладемо в киплячу воду на 2-3 хвилини. Ошпарені ягоди перетираємо через сито і змішати з цукровим сиропом по смаку. Повертаємо масу на вогонь і доводимо до температури 60 градусів. Розливаємо обліпиховий сік за простерилизованным банкам, накриваємо кришками і ставимо на водяну баню стерилізуватися при 90 градусах 20-25 хвилин (для півлітрових банок). Тепер сік можна закатати кришками.
Обліпиха з цукром і яблуками
Більш смачним, але трохи менш корисним варіантом обліпиховою заготовки на зиму можна вважати плоди перетерті з яблуком. Поєднання обліпихи з фруктами - далеко не рідкість, а яблуко - це взагалі класика.
Інгредієнти:
Приготування
Яблука миємо, чистимо від шкірки і серцевини з насінням, а потім нарізаємо кубиками. Шматочки яблук кладемо в каструлю разом з обліпихою, заливаємо все водою і варимо, після закипання рідини, 5 хвилин. Після закінчення часу, пюрируем вміст каструлі з допомогою заглибного блендера, додаємо цукор і сироп агави. Повертаємо суміш на вогонь і варимо на малому вогні 20-25 хвилин. Розкладаємо джем по стерильним банкам і закатуємо кришками.
Рекомендуємо добрі рецепти
Обліпиха - рецепти приготування
Обліпиха – корисна ягода, при регулярному вживанні якої організм насичується необхідними мінералами і мікроелементами, що сприяє зміцненню імунітету.
Компот із замороженої обліпихи
Обліпиха - неймовірно багата на вітаміни ягода. Якщо ви знаєте, наскільки вона корисна, то напевно заморозили її про запас. Компот із замороженої
Сік з обліпихи
Обліпиха – корисна ягода, в якій міститься велика кількість вітаміну С. З неї готують варення, компоти. А сьогодні ми поділимося з вами простими і
Желе з обліпихи – рецепти
Плоди обліпихи - це джерело вітамінів і корисних речовин. Облепиховые заготовки незамінні взимку при застуді або просто для підтримки імунітету. Крім
Варення з обліпихи
Всім відомо, про дивовижні властивості ягід обліпихи, так вони дуже часто використовуються в косметичних і медичних цілях. У цій статті ви дізнаєтеся
Чай з обліпихою
Обліпиха є «царської ягодою», завдяки своїм корисним лікувальним властивостям і вітамінів, що містяться в ній. І сьогодні ми розповімо, як зробити