Добрі рецепти, огляди, корисні та цікаві статті!
» » Обліпиха з цукром

Обліпиха з цукром

28-07-2015, 21:12
6 909
Обліпиха з цукром
Альтернатива купівельними вітамінам - натуральний продукт у вигляді обліпихи з цукром. Таку заготовку можна закрити в банках і зберігати а протягом осені та зими, збагачуючи свій організм вітамінами А, С, групи В, РР, Р, К, Е, А та безліччю органічних кислот, а завдяки флавоноїдам любителі обліпихи зможуть залишатися здоровими цілий рік.

Обліпиха, протерта з цукром


Цей рецепт прийнято вважати найбільш корисним, оскільки саме тут плоди обліпихи не піддаються ніякої тепловій обробці, тим самим зберігаючи всі поживні речовини.
Інгредієнти:

  • обліпиха - 1 кг;

  • цукор - 15 кг.


  • Приготування
    Обліпиху перетираємо з цукром до однорідності. Зробити це можна по-старому, за допомогою ступки і товкачика, а можна пюрировать плоди з допомогою блендера або пропустити через м'ясорубку.
    Отримане пюре розливаємо по банках, засипаємо парою столових ложок цукру зверху і накриваємо кришкою.
    Обліпиха, перетерта з цукром може зберігатися в холодильнику до 3 місяців, тому бажано готувати 2 порції такого страви: одну зі свіжих ягід перед самою восени, а другу - з заморожених, на початку зими.

    Обліпиха з цукром на зиму


    Якщо вас дратує безліч обліпиховою кісточок в перетертої суміші, то наступний рецепт створений спеціально для вас. Тут обліпиха з цукром зберігає максимум користі, оскільки теж не піддається термічній обробці, при цьому консистенція такої заготовки буде куди приємніше звичайної.
    Інгредієнти:

  • цукор - 1 5 кг;

  • пюре з обліпихи - 1 кг.


  • Приготування
    Для того, щоб зробити обліпихова пюре, плоди необхідно очистити від листочків і плодоніжок, добре промити і обсушити. Обліпиху пюрируем з допомогою блендера і перетираємо через сито. Що залишився макуха слід перекласти на подвійний шар марлі і віджати прямо в вийшло пюре. Тепер зважуємо пюре і розраховуємо необхідну кількість цукрового піску. Розчиняємо цукор в обліпиховій пюре, розливаємо отриману масу по стерильним банкам і закатуємо. Зберігати обліпиху з цукром слід в прохолодному місці.

    Рецепт обліпихи з цукром


    Так як більша частина вітамінів А і Е міститься в пластидах, соки з м'якоттю мають перевагу перед простими пресованими соками. Готувати їх також легко і ніякого особливого обладнання для цього не потрібно, лише ягоди і сито з нержавіючої сталі.
    Інгредієнти:

  • обліпиха - 1 кг;

  • цукровий сироп - за смаком.


  • Приготування
    Обліпиху моєму і кладемо в киплячу воду на 2-3 хвилини. Ошпарені ягоди перетираємо через сито і змішати з цукровим сиропом по смаку. Повертаємо масу на вогонь і доводимо до температури 60 градусів. Розливаємо обліпиховий сік за простерилизованным банкам, накриваємо кришками і ставимо на водяну баню стерилізуватися при 90 градусах 20-25 хвилин (для півлітрових банок). Тепер сік можна закатати кришками.

    Обліпиха з цукром і яблуками


    Більш смачним, але трохи менш корисним варіантом обліпиховою заготовки на зиму можна вважати плоди перетерті з яблуком. Поєднання обліпихи з фруктами - далеко не рідкість, а яблуко - це взагалі класика.
    Інгредієнти:

  • ягоди обліпихи - 300 г;

  • яблука - 2 шт.;

  • вода - 1 1/2 ст.;

  • Обліпиха з цукром

  • цукор - 1 ст.;

  • сироп агави (не обов'язково) - 2 ст. ложки.


  • Приготування
    Яблука миємо, чистимо від шкірки і серцевини з насінням, а потім нарізаємо кубиками. Шматочки яблук кладемо в каструлю разом з обліпихою, заливаємо все водою і варимо, після закипання рідини, 5 хвилин. Після закінчення часу, пюрируем вміст каструлі з допомогою заглибного блендера, додаємо цукор і сироп агави. Повертаємо суміш на вогонь і варимо на малому вогні 20-25 хвилин. Розкладаємо джем по стерильним банкам і закатуємо кришками.
    Рекомендуємо добрі рецепти
    Обліпиха - рецепти приготування
    Обліпиха - рецепти приготування
    Обліпиха – корисна ягода, при регулярному вживанні якої організм насичується необхідними мінералами і мікроелементами, що сприяє зміцненню імунітету.
    Компот із замороженої обліпихи
    Компот із замороженої обліпихи
    Обліпиха - неймовірно багата на вітаміни ягода. Якщо ви знаєте, наскільки вона корисна, то напевно заморозили її про запас. Компот із замороженої
    Сік з обліпихи
    Сік з обліпихи
    Обліпиха – корисна ягода, в якій міститься велика кількість вітаміну С. З неї готують варення, компоти. А сьогодні ми поділимося з вами простими і
    Желе з обліпихи – рецепти
    Желе з обліпихи – рецепти
    Плоди обліпихи - це джерело вітамінів і корисних речовин. Облепиховые заготовки незамінні взимку при застуді або просто для підтримки імунітету. Крім
    Варення з обліпихи
    Варення з обліпихи
    Всім відомо, про дивовижні властивості ягід обліпихи, так вони дуже часто використовуються в косметичних і медичних цілях. У цій статті ви дізнаєтеся
    Чай з обліпихою
    Чай з обліпихою
    Обліпиха є «царської ягодою», завдяки своїм корисним лікувальним властивостям і вітамінів, що містяться в ній. І сьогодні ми розповімо, як зробити