Компот із замороженої обліпихи
З-за свого соковитого оранжевого кольору обліпиховий компот сильно схожа на «Фанту», от тільки користі в ньому міститься значно більше, а цукру – менше. В холоду ви можете заготовити плоди в морозильній камері і при необхідності вживати напій з обліпихи для профілактики простудних захворювань або як їх лікування.
Інгредієнти:
обліпиха - 480 м;
цукровий пісок - 240 г;
вода - 12 л.
Приготування
Якщо ви готуєте компот із замороженої ягоди , то в попередній розморожуванні немає необхідності. З'єднайте воду з цукром і доведіть сироп до кипіння. У киплячий цукровий сироп додайте ще заморожену обліпиху, дочекайтеся повторного закипання рідини і зніміть посуд з вогню. Дайте напою охолонути під кришкою, а потім пробуйте.
Інгредієнти:
обліпиха - 230 г;
яблука - 480 м;
цукровий пісок - 460 м;
сік лимона - 15 мл
Приготування
Наріжте яблука часточками і вийміть з них насіння. Яблучні дольки збризніть соком лимона і покладіть на дно обраної для варіння компоту ємності. Слідом за яблуками всипте ще і заморожену обліпиху. Доповніть плоди цукром, залийте все літром води і поставте на середній вогонь. Весь час варіння компоту після закипання на поверхні буде з'являтися пінка, від якої необхідно позбавлятися. Через три хвилини накрийте каструлю з компотом кришкою і поставте охолоджуватися. Такий напій здатний довго зберігатися в холодильнику, але його можна заготовити і про запас, розлив по простерилизованным банкам ще гарячим.
Мінімум теплової обробки здатний зберегти максимум користі, а тому такий компот краще всього підходить для вживання під час сезону масового поширення простудних захворювань.
Інгредієнти:
обліпиха - 560 г;
мед - за смаком;
вода - 120 мл
Приготування
Підігрійте воду, але не кип'ятіть її. Розведіть в теплій воді мед. Обліпиху розморозьте, сполосніть і переберіть, якщо в цьому є необхідність. Залийте плоди медовим сиропом і збийте блендером. Отриману пюреобразную масу пропустіть через сито і пийте компот із замороженої обліпихи як можна швидше. Заготовлювати такий напій запас не рекомендується. Але якщо ви бажаєте продовжити компоту життя, то його можна розлити по стерильним ємкостей і залишити на зберігання в холодильнику на 3-4 дні.
Компот з обліпихи – рецепт
Інгредієнти:
Приготування
Якщо ви готуєте компот із замороженої ягоди , то в попередній розморожуванні немає необхідності. З'єднайте воду з цукром і доведіть сироп до кипіння. У киплячий цукровий сироп додайте ще заморожену обліпиху, дочекайтеся повторного закипання рідини і зніміть посуд з вогню. Дайте напою охолонути під кришкою, а потім пробуйте.
Компот з обліпихи і яблук
Інгредієнти:
Приготування
Наріжте яблука часточками і вийміть з них насіння. Яблучні дольки збризніть соком лимона і покладіть на дно обраної для варіння компоту ємності. Слідом за яблуками всипте ще і заморожену обліпиху. Доповніть плоди цукром, залийте все літром води і поставте на середній вогонь. Весь час варіння компоту після закипання на поверхні буде з'являтися пінка, від якої необхідно позбавлятися. Через три хвилини накрийте каструлю з компотом кришкою і поставте охолоджуватися. Такий напій здатний довго зберігатися в холодильнику, але його можна заготовити і про запас, розлив по простерилизованным банкам ще гарячим.
Як варити компот з замороженої обліпихи?
Мінімум теплової обробки здатний зберегти максимум користі, а тому такий компот краще всього підходить для вживання під час сезону масового поширення простудних захворювань.
Інгредієнти:
Приготування
Підігрійте воду, але не кип'ятіть її. Розведіть в теплій воді мед. Обліпиху розморозьте, сполосніть і переберіть, якщо в цьому є необхідність. Залийте плоди медовим сиропом і збийте блендером. Отриману пюреобразную масу пропустіть через сито і пийте компот із замороженої обліпихи як можна швидше. Заготовлювати такий напій запас не рекомендується. Але якщо ви бажаєте продовжити компоту життя, то його можна розлити по стерильним ємкостей і залишити на зберігання в холодильнику на 3-4 дні.
Рекомендуємо добрі рецепти
Компот з вишні і полуниці
Ідеальне поєднання двох абсолютно різних смаків - кисленькой вишні і солодкої полуниці - такий компот точно нікого не залишить байдужим. Його варять
Як варити компот з ягід?
Влітку компот можна готувати кожен день, використовуючи будь-які сезонні ягоди. Адже домашній напій не тільки смачний, але і дуже корисний. В холодну
Компот із замороженої журавлини
Якщо ви з літа заморозили ягоди запас, то всю зиму можете радувати своїх рідних смачними і корисними напоями. Приготуйте компот із замороженої
Компот із замороженої вишні
Взимку, коли організм вже добряче скучив по свіжих ягід, відмінним рішенням може стати компот, приготований з замороженої вишні. Завдяки сучасній
Компот з фейхоа
Компоти готують з самих різних ягід і фруктів: яблук, персиків, вишні, малини, груш і т. д. А сьогодні ми розповімо вам, як зварити дивовижний компот
Варення з обліпихи
Всім відомо, про дивовижні властивості ягід обліпихи, так вони дуже часто використовуються в косметичних і медичних цілях. У цій статті ви дізнаєтеся