Вернуться назад Распечатать

Компот із замороженої обліпихи

Компот із замороженої обліпихи
З-за свого соковитого оранжевого кольору обліпиховий компот сильно схожа на «Фанту», от тільки користі в ньому міститься значно більше, а цукру – менше. В холоду ви можете заготовити плоди в морозильній камері і при необхідності вживати напій з обліпихи для профілактики простудних захворювань або як їх лікування.

Компот з обліпихи – рецепт


Інгредієнти:

  • обліпиха - 480 м;

  • цукровий пісок - 240 г;

  • вода - 12 л.


  • Приготування
    Якщо ви готуєте компот із замороженої ягоди , то в попередній розморожуванні немає необхідності. З'єднайте воду з цукром і доведіть сироп до кипіння. У киплячий цукровий сироп додайте ще заморожену обліпиху, дочекайтеся повторного закипання рідини і зніміть посуд з вогню. Дайте напою охолонути під кришкою, а потім пробуйте.

    Компот з обліпихи і яблук


    Інгредієнти:

  • обліпиха - 230 г;

  • яблука - 480 м;

  • цукровий пісок - 460 м;

  • сік лимона - 15 мл


  • Приготування
    Наріжте яблука часточками і вийміть з них насіння. Яблучні дольки збризніть соком лимона і покладіть на дно обраної для варіння компоту ємності. Слідом за яблуками всипте ще і заморожену обліпиху. Доповніть плоди цукром, залийте все літром води і поставте на середній вогонь. Весь час варіння компоту після закипання на поверхні буде з'являтися пінка, від якої необхідно позбавлятися. Через три хвилини накрийте каструлю з компотом кришкою і поставте охолоджуватися. Такий напій здатний довго зберігатися в холодильнику, але його можна заготовити і про запас, розлив по простерилизованным банкам ще гарячим.

    Як варити компот з замороженої обліпихи?


    Мінімум теплової обробки здатний зберегти максимум користі, а тому такий компот краще всього підходить для вживання під час сезону масового поширення простудних захворювань.
    Інгредієнти:

  • обліпиха - 560 г;

  • мед - за смаком;
  • Компот із замороженої обліпихи

  • вода - 120 мл


  • Приготування
    Підігрійте воду, але не кип'ятіть її. Розведіть в теплій воді мед. Обліпиху розморозьте, сполосніть і переберіть, якщо в цьому є необхідність. Залийте плоди медовим сиропом і збийте блендером. Отриману пюреобразную масу пропустіть через сито і пийте компот із замороженої обліпихи як можна швидше. Заготовлювати такий напій запас не рекомендується. Але якщо ви бажаєте продовжити компоту життя, то його можна розлити по стерильним ємкостей і залишити на зберігання в холодильнику на 3-4 дні.