Компот із замороженої журавлини

У свіжому вигляді журавлина має досить специфічний смак, як кажуть, на любителя. Але приготовані з неї морси , компоти, киселі і випічка мають достатнє число прихильників. Тим паче, що використовувати для приготування страв можна як свіжу, так і заморожену ягоду, в якій зберігаються всі її корисні властивості.
Далі ми розповімо, як правильно варити компот із замороженої журавлини.
Рецепт компоту із замороженої журавлини і яблук
Інгредієнти:
Приготування
У каструлю з киплячою водою додаємо цукровий пісок, даємо йому розчинитися, додаємо промиті, очищені від серцевини і порізані на часточки яблука, заморожену журавлину і знову підігріваємо до кипіння. Проварюємо компот на слабкому вогні п'ять хвилин, кидаємо гілочку м'яти, вимикаємо вогонь і накриваємо кришкою для настоювання на тридцять хвилин.
Смачний компот готовий. Для додання пікантності і екзотичного смаку можна додати при варінні апельсинову цедру або кілька бутонів гвоздики.
Компот із замороженої журавлини і смородини
Інгредієнти:
Приготування
Наливаємо в посуд відповідного розміру воду і ставимо на вогонь. Після закипання розчиняємо у воді цукровий пісок, кидаємо ягоди журавлини і смородини і чекаємо, поки знову закипить. Зменшуємо вогонь, проварюємо п'ять-сім хвилин, вимикаємо плиту і даємо настоятися тридцять хвилин.
Розливаємо готовий компот по скляних ємностях. Вживати можна як в теплом, так і в холодному вигляді.

Компот з журавлини і полуниці для дитини
Інгредієнти:
Приготування
Доводимо воду до кипіння, кидаємо заморожені ягідки журавлини і полуницю і додаємо за смаком цукор. Чекаємо, поки закипить, і знімаємо з вогню. Настоюємо до охолодження, наливаємо в чашечку й подаємо малюкові з будь здобної випічкою.
Рекомендуємо добрі рецепти

Компот із замороженої вишні
Взимку, коли організм вже добряче скучив по свіжих ягід, відмінним рішенням може стати компот, приготований з замороженої вишні. Завдяки сучасній

Компот із смородини
Смородина — соковита і смачна ягода, але дуже специфічна, тому її не з'їсти багато. Так що основну частину врожаю цієї ягоди зазвичай використовують

Морс із замороженої журавлини - рецепт
Журавлину досить широко використовують в кулінарії. На її основі створюють різні соуси або використовують як начинку для ароматної випічки.

Варення з журавлини - рецепт
Журавлина володіє прекрасними смаковими якостями і в ній міститься велика кількість мікроелементів. З неї роблять соки, десерти, додають у пироги. А

Компот з журавлини
Вам напевно відомо, що така корисна ягода, як журавлина, хороша не тільки в пирогах і соусах, але і в компоті. Можна приготувати напій із чистої

Компот з чорної смородини
Компоти відмінно освіжають в жарку погоду, і зігрівають нас в холодну пору року. І сьогодні мова піде про напої з чорної смородини. Читаємо наші