» » Компот із замороженої журавлини

Компот із замороженої журавлини

Компот із замороженої журавлини
У стиглих ягідки журавлини міститься велика кількість вітамінів, незамінних для людського організму корисних речовин, макро - і мікроелементів. Крім того журавлина, вважається прекрасним антиоксидантом і володіє протизапальними властивостями.
У свіжому вигляді журавлина має досить специфічний смак, як кажуть, на любителя. Але приготовані з неї морси , компоти, киселі і випічка мають достатнє число прихильників. Тим паче, що використовувати для приготування страв можна як свіжу, так і заморожену ягоду, в якій зберігаються всі її корисні властивості.
Далі ми розповімо, як правильно варити компот із замороженої журавлини.

Рецепт компоту із замороженої журавлини і яблук


Інгредієнти:

  • журавлина заморожена – 300 г;

  • яблука – 700 г;

  • цукровий пісок – 200 г;

  • вода – 2 л;

  • м'ята – одна гілочка.


  • Приготування
    У каструлю з киплячою водою додаємо цукровий пісок, даємо йому розчинитися, додаємо промиті, очищені від серцевини і порізані на часточки яблука, заморожену журавлину і знову підігріваємо до кипіння. Проварюємо компот на слабкому вогні п'ять хвилин, кидаємо гілочку м'яти, вимикаємо вогонь і накриваємо кришкою для настоювання на тридцять хвилин.
    Смачний компот готовий. Для додання пікантності і екзотичного смаку можна додати при варінні апельсинову цедру або кілька бутонів гвоздики.

    Компот із замороженої журавлини і смородини


    Інгредієнти:

  • журавлина заморожена – 300 г;

  • смородина – 300 г;

  • цукровий пісок – 300 г;

  • вода – 3 л.


  • Приготування
    Наливаємо в посуд відповідного розміру воду і ставимо на вогонь. Після закипання розчиняємо у воді цукровий пісок, кидаємо ягоди журавлини і смородини і чекаємо, поки знову закипить. Зменшуємо вогонь, проварюємо п'ять-сім хвилин, вимикаємо плиту і даємо настоятися тридцять хвилин.
    Розливаємо готовий компот по скляних ємностях. Вживати можна як в теплом, так і в холодному вигляді.
    Компот із замороженої журавлини

    Компот з журавлини і полуниці для дитини


    Інгредієнти:

  • заморожена журавлина – 100 г;

  • полуниця (свіжа або заморожена) – 150 г;

  • цукровий пісок – за смаком;

  • вода – 1 л.


  • Приготування
    Доводимо воду до кипіння, кидаємо заморожені ягідки журавлини і полуницю і додаємо за смаком цукор. Чекаємо, поки закипить, і знімаємо з вогню. Настоюємо до охолодження, наливаємо в чашечку й подаємо малюкові з будь здобної випічкою.
    Додав: admin | 16-07-2015, 21:07
    Переглядів: 797