Добрі рецепти, огляди, корисні та цікаві статті!
» » Морс із замороженої журавлини - рецепт

Морс із замороженої журавлини - рецепт

16-07-2015, 21:03
1 069
Морс із замороженої журавлини - рецепт
Однією з найбільш корисних ягід є дзьоба. Вона виконує роль добавки до різних страв, соусів, а також з неї готують смачні напої. Журавлина особливо корисна для дітей, так як в цій ягоді міститься досить велика кількість вітамінів.
Рецепт морсу з замороженої журавлини досить простий і не вимагає особливих витрат і зусиль для його приготування.

Як зварити морс із замороженої журавлини?


Інгредієнти:

  • журавлина заморожена – 2-25 ст;

  • цукор - 5-6 ст. ложок;

  • вода фільтрована - 2-25 літра.


  • Приготування
    Заморожену журавлину розморозити, покласти в мисочку і придушити ложкою або товкачиком. Масу процідити через марлю (сито). Що залишився макуха від ягід не викидати, а перекласти в каструльку, залити водою, додати цукор і довести наш напій до кипіння. Кип'ятити не треба. Залишити трохи настоятися, потім процідити і з'єднати з віджатим соком журавлини.

    Морс з журавлини і брусниці - рецепт


    У даному рецепті розглянемо варіант, як правильно варити морс із замороженої журавлини і брусниці, зберігши їх лікувальні якості, вітаміни та чудовий смак. Щоб нейтралізувати кислоту цих корисних ягід можна додати цукор або мед.
    Інгредієнти:

  • журавлина заморожена - 25 ст;

  • брусниця - 2 ст;

  • цукор - 5-7 ст. ложок;

  • вода - 3-35 літра.


  • Приготування
    Ягоди необхідно спочатку розморозити, потім вимити й обсушити (дати стекти воді). Подрібнити блендором, сік віджати, а масу, що залишилася в каструлі залити водою, додати туди ж цукор і довести до кипіння. Дати трохи настоятися. Як напій охолоне, процідити і додати сік з ягід. Ароматний і корисний морс з журавлини і брусниці готовий. Залежно від смакових якостей, кількість цукру можна збільшити або зменшити. Цукор за бажанням замінити на мед. Але у такому разі його треба додавати вже готовий теплий морс, щоб мед не втратив свої корисні властивості.

    Морс з журавлини в мультиварці


    Приготований морс із замороженої журавлини в домашніх умовах виходить не тільки корисним, але і більш смачним. А мультиварка допоможе в цьому.
    Інгредієнти:

  • журавлина заморожена – 25 ст;

  • цукор - 5-7 ст. ложок;

  • вода - 3-35 літра.


  • Приготування
    Журавлину розморозити і гарненько промити у воді, перекласти в посуд і віджати з неї сік. Спростити завдання можна з допомогою ложки або товкачика. Сік злити окремо в склянку і поставити в холодильник. Що залишився макуха перекласти в чашу мультиварки, додати цукор і воду. Включити мультиварку на 7-10 хвилин на програму «Варка на пару», а потім на 30 хвилин на «Гасіння». Отриманого напою дати настоятися, потім процідити через кілька шарів марлі і додати в нього раніше вичавлений ягідний сік.

    Морс-кисіль з журавлини для дітей


    Журавлинний морс-кисіль приємний і корисний. Він добре втамовує спрагу і має приємний смак. Ніякі швидкорозчинні напої не замінять цей ароматний ягідний кисіль.
    Інгредієнти:

  • журавлина заморожена – 05 кг;

  • цукор – 250 г;

  • крохмаль картопляний – 2 ст. ложки;

  • вода - 3-4 літри;


  • Приготування
    Морс із замороженої журавлини - рецепт

    Спочатку підготуємо ягоди. Їх необхідно розморозити, перебрати і промити. Пересипати журавлину цукром і розім'яти блендером в однорідну масу. Необхідно спробувати на смак, можливо цукру буде мало, тоді додати ще. Залити перетерту дзьоба водою і поставити на маленький вогонь, довести напій до кипіння. Не кип'ятити, інакше буде втрачено всі вітаміни. Отриманий напій процідити через сито і знову поставити на плиту. Поки морс нагрівається, можна приготувати крохмаль. У чашці із холодною водою необхідно розвести 2 столові ложки крохмалю і перемішати. Як тільки морс почне закипати, акуратно ввести цівкою крохмаль, помішуючи, щоб не було грудочок і закип'ятити. Важливо морс-кисіль не переварити, інакше він буде рідким.
    Рекомендуємо добрі рецепти
    Морси для дітей
    Морси для дітей
    Морс - це вітамінний освіжаючий напій із соку фруктів, ягід, овочів і води з додаванням меду або цукру. Представляємо вашій увазі декілька цікавих
    Морс з чорної смородини
    Морс з чорної смородини
    Морс з чорної смородини - відмінний напій, особливо в осінню та зимову пору, коли застуда підстерігає на кожному кроці. Приготувати це чудодійний
    Як приготувати журавлинний морс?
    Як приготувати журавлинний морс?
    Як приготувати журавлинний морс? Цим питанням господині задаються дуже часто, оскільки цей напій неймовірно смачний і корисний, причому і дорослим, і
    Морс із заморожених ягід
    Морс із заморожених ягід
    Морс з ягід готують досить часто, оскільки він містить в собі дуже багато вітамінів. Але як бути, якщо ягоди є тільки заморожені? Звичайно ж, зробити
    Морс в мультиварці
    Морс в мультиварці
    Морс - освіжаючий напій, приготований з соку ягід, фруктів з додаванням води, цукру або меду. Він надзвичайно корисний, оскільки в ньому міститься