Фруктово-ягідний морс
Здавалося зовсім недавно ми «паслися» в саду на ягідних кущах, а ось вже і зима на порозі. Але скільки влітку не з'їси свіжої фруктово-ягідної продукції, вже восени знову відчуваєш брак вітамінів. Тому в моїй морозилці завжди є ягоди.
Гарні вони і так поїсти, і на випічку, і на смачні напої. Компот з ягід я не дуже люблю. Адже в ньому велика частина вітамінів руйнується. Інша справа морс.
Можна, звичайно, купити морс в магазині. Але щось мені підказує, що той же напій, приготовлений вдома, і магазинне виріб - дві великі різниці.
Морси і компоти стали частіше з'являтися на нашому столі з появою дитини. І хоча дорослі члени моєї родини найбільше поважають чай і каву, випити по склянці вітамінного напою ніхто не відязикаться.
Морс можна приготувати з різних ягід, краще всього для цього підходить, на мій погляд, журавлина. В цей раз я вирішила зробити асорті.
Інгредієнти
1 склянка замороженої журавлини
1 стакан замороженої смородини
1 яблуко
15 -17 літра води
Цукор за смаком
Складність: мінімальна
Час приготування: 20 хвилин плюс час на охолодження
Хід роботи
Дістала ягоди з морозилки і дала їм трохи підтанути.
Размяла товкачиком.
Додала трохи кип'яченої води, размешала. Вода потрібна для того, щоб легше було відокремлювати ягідний сік.
Віджати сік через марлю. Прибрала на час в холодильник.
Вичавки залила заявленим кількістю води, додала цукор і поставила на вогонь.
Порізала яблуко. Вирішила, що можна його не чистити від насіння, все одно потім проціджують.
Додала яблуко до киплячим ягодам.
Кип'ятила хвилини 3 вимкнула і залишила остигати. Якщо необхідно, можна прискорити процес - винести на холод або поставити каструлю в холодну воду.
Коли мій компот охолов, процідила. Дістала з холодильника віджатий сік і вилила в каструлю.
Морс готовий. Бажаю всім приємного апетиту і здоров'я!
Гарні вони і так поїсти, і на випічку, і на смачні напої. Компот з ягід я не дуже люблю. Адже в ньому велика частина вітамінів руйнується. Інша справа морс.
Можна, звичайно, купити морс в магазині. Але щось мені підказує, що той же напій, приготовлений вдома, і магазинне виріб - дві великі різниці.
Морси і компоти стали частіше з'являтися на нашому столі з появою дитини. І хоча дорослі члени моєї родини найбільше поважають чай і каву, випити по склянці вітамінного напою ніхто не відязикаться.
Морс можна приготувати з різних ягід, краще всього для цього підходить, на мій погляд, журавлина. В цей раз я вирішила зробити асорті.
Інгредієнти
1 склянка замороженої журавлини
1 стакан замороженої смородини
1 яблуко
15 -17 літра води
Цукор за смаком
Складність: мінімальна
Час приготування: 20 хвилин плюс час на охолодження
Хід роботи
Дістала ягоди з морозилки і дала їм трохи підтанути.
Размяла товкачиком.
Додала трохи кип'яченої води, размешала. Вода потрібна для того, щоб легше було відокремлювати ягідний сік.
Віджати сік через марлю. Прибрала на час в холодильник.
Вичавки залила заявленим кількістю води, додала цукор і поставила на вогонь.
Порізала яблуко. Вирішила, що можна його не чистити від насіння, все одно потім проціджують.
Додала яблуко до киплячим ягодам.
Кип'ятила хвилини 3 вимкнула і залишила остигати. Якщо необхідно, можна прискорити процес - винести на холод або поставити каструлю в холодну воду.
Коли мій компот охолов, процідила. Дістала з холодильника віджатий сік і вилила в каструлю.
Морс готовий. Бажаю всім приємного апетиту і здоров'я!
Рекомендуємо добрі рецепти

Морси для дітей
Морс - це вітамінний освіжаючий напій із соку фруктів, ягід, овочів і води з додаванням меду або цукру. Представляємо вашій увазі декілька цікавих

Морс з чорної смородини
Морс з чорної смородини - відмінний напій, особливо в осінню та зимову пору, коли застуда підстерігає на кожному кроці. Приготувати це чудодійний

Морс - рецепт
Морс - корисний напій, який потрібно вживати хоча б пару разів на тиждень. Готувати його можна з абсолютно різних фруктів і ягід. Сьогодні ми

Як приготувати журавлинний морс?
Як приготувати журавлинний морс? Цим питанням господині задаються дуже часто, оскільки цей напій неймовірно смачний і корисний, причому і дорослим, і

Морс із заморожених ягід
Морс з ягід готують досить часто, оскільки він містить в собі дуже багато вітамінів. Але як бути, якщо ягоди є тільки заморожені? Звичайно ж, зробити

Морс в мультиварці
Морс - освіжаючий напій, приготований з соку ягід, фруктів з додаванням води, цукру або меду. Він надзвичайно корисний, оскільки в ньому міститься