Здавалося зовсім недавно ми «паслися» в саду на ягідних кущах, а ось вже і зима на порозі. Але скільки влітку не з'їси свіжої фруктово-ягідної продукції, вже восени знову відчуваєш брак вітамінів. Тому в моїй морозилці завжди є ягоди.
Гарні вони і так поїсти, і на випічку, і на смачні напої. Компот з ягід я не дуже люблю. Адже в ньому велика частина вітамінів руйнується. Інша справа морс.
Можна, звичайно, купити морс в магазині. Але щось мені підказує, що той же напій, приготовлений вдома, і магазинне виріб - дві великі різниці.
Морси і компоти стали частіше з'являтися на нашому столі з появою дитини. І хоча дорослі члени моєї родини найбільше поважають чай і каву, випити по склянці вітамінного напою ніхто не відязикаться.
Морс можна приготувати з різних ягід, краще всього для цього підходить, на мій погляд, журавлина. В цей раз я вирішила зробити асорті.
Інгредієнти 1 склянка замороженої журавлини
1 стакан замороженої смородини
1 яблуко
15 -17 літра води
Цукор за смаком
Складність: мінімальна
Час приготування: 20 хвилин плюс час на охолодження
Хід роботи Дістала ягоди з морозилки і дала їм трохи підтанути.
Размяла товкачиком.
Додала трохи кип'яченої води, размешала. Вода потрібна для того, щоб легше було відокремлювати ягідний сік.
Віджати сік через марлю. Прибрала на час в холодильник.
Вичавки залила заявленим кількістю води, додала цукор і поставила на вогонь.
Порізала яблуко. Вирішила, що можна його не чистити від насіння, все одно потім проціджують.
Додала яблуко до киплячим ягодам.
Кип'ятила хвилини 3 вимкнула і залишила остигати. Якщо необхідно, можна прискорити процес - винести на холод або поставити каструлю в холодну воду.
Коли мій компот охолов, процідила. Дістала з холодильника віджатий сік і вилила в каструлю.
Морс готовий. Бажаю всім приємного апетиту і здоров'я!