» » Сік з обліпихи

Сік з обліпихи

Сік з обліпихи
Корисні властивості соку обліпихи складно переоцінити – він позитивно впливає на кров, підвищуючи рівень гемоглобіну, покращує захисні сили організму, підвищуючи його опірність до вірусних хвороб. Крім того, завдяки вживання соку обліпихи посилюється виділення жовчі і ферментів травлення, завдяки чому вся травна система працює більш злагоджено. В даному соку також містяться кумарини, завдяки яким сік володіє жарознижуючим, гіпотензивну, протипухлинну властивості.
Обліпиха – настільки унікальна ягода, що навіть при термічній обробці вітамін С в ній не руйнується, якого в ній навіть більше, ніж у тих же апельсинах. Також цей сік багатий урсоловая, янтарної і олеанолової кислоти. Сік з обліпихи рекомендують включити в свій раціон вагітним і годуючим мамам. Але його обсяг при цьому не повинен перевищувати 100 мл у день. Нижче вас чекають рецепти приготування соку обліпихи. Взимку, коли організм як ніколи потребує підтримки, ці заготовки стануть для вас найголовнішим джерелом натуральних вітамінів і корисних речовин.

Сік з обліпихи з цукром


Інгредієнти:

  • обліпиха – 1 кг;

  • цукор – 25 склянки.


  • Приготування
    Ягоди обліпихи добре миємо, перебираємо і відкидаємо на друшляк, після чого викладаємо на стіл і обсушуємо. Доводимо До кипіння 4 склянки води, опускаємо ягоди хвилини в окріп на 2-3 потім знову відкидаємо на друшляк, щоб вода скла. Воду знову доводимо до кипіння, додаємо цукор і, помішуючи, уварюють до повного розчинення цукру. Протираємо ягоди через сито, отримане пюре вводимо цукровий сироп ретельно перемішуємо і підігріваємо на невеликому вогні приблизно до 80 градусів. У підготовлені гарячі стерильні банки розливаємо сік з м'якоттю і пастеризуем ще хвилин 25 а після цього закатуємо і відправляємо на зберігання.

    Рецепт соку обліпихи


    Інгредієнти:

  • обліпиха – 2 кг;

  • вода – 400 мл


  • Приготування
    Обліпиху промиваємо під холодною проточною водою, відкидаємо на друшляк, розминаємо ягоди і викладаємо в емальований каструлю. В окремій ємності нагріваємо до 40 градусів воду і вливаємо її до ягід. Гарненько перемішуємо, ставимо на вогонь і нагріваємо отриману масу до 50 градусів, після чого ягоди пресуємо. Отриманий сік проціджують, нагріваємо до 90 градусів, розливаємо по стерильним банкам, прикривають кришками і пастеризуем 15 хвилин. Потім банки закатуємо, перевертаємо догори дном, закутуємо і залишаємо так до повного охолодження.

    Сік з обліпихи з яблуками в домашніх умовах


    Інгредієнти:

  • яблука – 2 кг;

  • обліпиха – 05 кг;

  • цукор – 4 ст. ложки;

  • кип'ячена вода – 1 літр.


  • Приготування
    Яблука добре миємо, видаляємо серцевину. Обліпиху миємо й обсушуємо. За допомогою соковижималки видавлюємо сік з яблук і обліпихи. Отриманий сік виходить занадто концентрованим. Щоб зробити його більш приємним на смак, додаємо в нього кип'ячену воду в пропорції 1:1 а також 4 столові ложки цукру. Тепер сік готовий до вживання. Якщо ж потрібно зберегти на тривалий час, то його досить прокип'ятити, розлити по стерильним банкам і закатати.

    Сік з обліпихи в соковарці


    Сік з обліпихи
    Інгредієнти:

  • обліпиха – 2 кг;

  • цукор – 500 р.


  • Приготування
    Підготовлені вимиті ягоди поміщаємо в соковарку, додаємо цукор і готуємо сік. Розливаємо його в гарячому вигляді по банкам і закатуємо. У процесі зберігання на поверхні соку утворюється жирна плівка – це обліпихова масло. Безпосередньо перед вживанням його можна злити, а потім вже використовувати в лікувальних цілях. А можна просто збовтати баночку з соком і вживати так, насолоджуючись його неповторним смаком.
    Додав: admin | 5-07-2015, 17:27
    Переглядів: 391