Добрі рецепти, огляди, корисні та цікаві статті!
» » Сік з обліпихи

Сік з обліпихи

5-07-2015, 17:27
528
Сік з обліпихи
Корисні властивості соку обліпихи складно переоцінити – він позитивно впливає на кров, підвищуючи рівень гемоглобіну, покращує захисні сили організму, підвищуючи його опірність до вірусних хвороб. Крім того, завдяки вживання соку обліпихи посилюється виділення жовчі і ферментів травлення, завдяки чому вся травна система працює більш злагоджено. В даному соку також містяться кумарини, завдяки яким сік володіє жарознижуючим, гіпотензивну, протипухлинну властивості.
Обліпиха – настільки унікальна ягода, що навіть при термічній обробці вітамін С в ній не руйнується, якого в ній навіть більше, ніж у тих же апельсинах. Також цей сік багатий урсоловая, янтарної і олеанолової кислоти. Сік з обліпихи рекомендують включити в свій раціон вагітним і годуючим мамам. Але його обсяг при цьому не повинен перевищувати 100 мл у день. Нижче вас чекають рецепти приготування соку обліпихи. Взимку, коли організм як ніколи потребує підтримки, ці заготовки стануть для вас найголовнішим джерелом натуральних вітамінів і корисних речовин.

Сік з обліпихи з цукром


Інгредієнти:

  • обліпиха – 1 кг;

  • цукор – 25 склянки.


  • Приготування
    Ягоди обліпихи добре миємо, перебираємо і відкидаємо на друшляк, після чого викладаємо на стіл і обсушуємо. Доводимо До кипіння 4 склянки води, опускаємо ягоди хвилини в окріп на 2-3 потім знову відкидаємо на друшляк, щоб вода скла. Воду знову доводимо до кипіння, додаємо цукор і, помішуючи, уварюють до повного розчинення цукру. Протираємо ягоди через сито, отримане пюре вводимо цукровий сироп ретельно перемішуємо і підігріваємо на невеликому вогні приблизно до 80 градусів. У підготовлені гарячі стерильні банки розливаємо сік з м'якоттю і пастеризуем ще хвилин 25 а після цього закатуємо і відправляємо на зберігання.

    Рецепт соку обліпихи


    Інгредієнти:

  • обліпиха – 2 кг;

  • вода – 400 мл


  • Приготування
    Обліпиху промиваємо під холодною проточною водою, відкидаємо на друшляк, розминаємо ягоди і викладаємо в емальований каструлю. В окремій ємності нагріваємо до 40 градусів воду і вливаємо її до ягід. Гарненько перемішуємо, ставимо на вогонь і нагріваємо отриману масу до 50 градусів, після чого ягоди пресуємо. Отриманий сік проціджують, нагріваємо до 90 градусів, розливаємо по стерильним банкам, прикривають кришками і пастеризуем 15 хвилин. Потім банки закатуємо, перевертаємо догори дном, закутуємо і залишаємо так до повного охолодження.

    Сік з обліпихи з яблуками в домашніх умовах


    Інгредієнти:

  • яблука – 2 кг;

  • обліпиха – 05 кг;

  • цукор – 4 ст. ложки;

  • кип'ячена вода – 1 літр.


  • Приготування
    Яблука добре миємо, видаляємо серцевину. Обліпиху миємо й обсушуємо. За допомогою соковижималки видавлюємо сік з яблук і обліпихи. Отриманий сік виходить занадто концентрованим. Щоб зробити його більш приємним на смак, додаємо в нього кип'ячену воду в пропорції 1:1 а також 4 столові ложки цукру. Тепер сік готовий до вживання. Якщо ж потрібно зберегти на тривалий час, то його досить прокип'ятити, розлити по стерильним банкам і закатати.

    Сік з обліпихи в соковарці


    Сік з обліпихи
    Інгредієнти:

  • обліпиха – 2 кг;

  • цукор – 500 р.


  • Приготування
    Підготовлені вимиті ягоди поміщаємо в соковарку, додаємо цукор і готуємо сік. Розливаємо його в гарячому вигляді по банкам і закатуємо. У процесі зберігання на поверхні соку утворюється жирна плівка – це обліпихова масло. Безпосередньо перед вживанням його можна злити, а потім вже використовувати в лікувальних цілях. А можна просто збовтати баночку з соком і вживати так, насолоджуючись його неповторним смаком.
    Рекомендуємо добрі рецепти
    Желе з обліпихи – рецепти
    Желе з обліпихи – рецепти
    Плоди обліпихи - це джерело вітамінів і корисних речовин. Облепиховые заготовки незамінні взимку при застуді або просто для підтримки імунітету. Крім
    Обліпиховий сік на зиму
    Обліпиховий сік на зиму
    Обліпиха дуже корисна ягода, що володіє цілющими властивостями. І сьогодні ми поговоримо про те, як зробити смачний обліпиховий сік на зиму. Ми
    Варення з обліпихи
    Варення з обліпихи
    Всім відомо, про дивовижні властивості ягід обліпихи, так вони дуже часто використовуються в косметичних і медичних цілях. У цій статті ви дізнаєтеся
    Морс - рецепт
    Морс - рецепт
    Морс - корисний напій, який потрібно вживати хоча б пару разів на тиждень. Готувати його можна з абсолютно різних фруктів і ягід. Сьогодні ми
    Обліпиховий морс - чудовий смак і користь
    Обліпиховий морс - чудовий смак і користь
    Обліпиха є дуже корисною лікувальної ягодою. Її широко використовують в медицині, косметології, кулінарії. З неї виходить чудове варення, джем, сік.
    Чай з обліпихою
    Чай з обліпихою
    Обліпиха є «царської ягодою», завдяки своїм корисним лікувальним властивостям і вітамінів, що містяться в ній. І сьогодні ми розповімо, як зробити