Добрі рецепти, огляди, корисні та цікаві статті!
» » Желе з обліпихи – рецепти

Желе з обліпихи – рецепти

5-07-2015, 16:55
1 426
Желе з обліпихи – рецепти
Для тих, хто бажає підтримати своє здоров'я у непогоду, обов'язкової заготівлею у кладовом арсеналі повинна бути обліпиха. Це мультивитаминное рослина – один з найбільш доступних і поширених застав краси та здоров'я, який використовується в косметичному виробництві та медичному. Для тих, хто не бажає витрачати гроші на покупні вітаміни або віддає перевагу перевіреним домашнім і заготовок натуральним, ми підготували ряд рецептів обліпихової желе на будь-який смак.

Желе з обліпихи на зиму


Інгредієнти:

  • обліпиха ;

  • цукор.


  • Приготування
    Перед тим, як приготувати желе з обліпихи, необхідно вичавити з плодів сік. Для цього можна скористатися соковижималкою, м'ясорубкою, блендером або просто розім'яти ягоди з допомогою качалки в емальованому тазі. Що залишився після віджимання макуха кладемо в марлю і ще раз ретельно віджимаємо залишки рідини в сік. Останній крок необхідний для того, щоб з шкірки плоду вийшов природний загущувач (пектин), який перетворить обліпиховий сік в справжній джем.
    Після того, як сік готовий, його можна перелити в чисту і суху емальовану каструлю, змішати з цукром і поставити на вогонь. На даному етапі краще обзавестися кулінарним термометром, так як нам необхідно буде простежити за тим, щоб температура джему приблизно дорівнювала 70°С. Як тільки сік розігрівся до зазначеної температури, продовжувати варіння коштує близько півгодини, поки вміст каструлі не увариться до 2/3 від початкового об'єму. Готовність джему можна перевірити за допомогою тесту з холодним блюдцем: просто капніть джем на холодне блюдце або тарілку, якщо він застигне, то настав час знімати каструлю з вогню і розливати її вміст по стерильним банкам.
    Продовжити життя смачного желе з обліпихи можна за допомогою додаткової пастеризації банок з желе на водяній бані.

    Желе з обліпихи з виноградом


    Інгредієнти:

  • обліпиха - 1 кг;

  • виноград - 1 кг;

  • цукор - 700 р.


  • Приготування
    Пропускаємо обліпиху і виноград через м'ясорубку або пюрируем ягоди з допомогою блендера. Отримане пюре віджимаємо через кілька шарів марлі так, щоб на виході отримати чистий сік без кісточок і шкірки. Змішуємо отриманий сік з цукром, ставимо суміш на середній вогонь і варимо, постійно помішуючи, до тих пір, поки основа для нашого желе не загусне до консистенції киселя.
    Поки сік винограду і обліпихи уварюється, ми можемо простерилізувати банки-яким зручним способом: в духовці, мікрохвильовій печі або по-старому, на водяній бані.
    Розливаємо гаряче желе по стерильним банкам і закатуємо кришками. Перед тим, як поставити банки на зберігання, желе має повністю охолонути в теплі.

    Желе з обліпихи без варіння


    Так як вітаміни легко руйнуються при термічній обробці, корисне желе з обліпихи не повинно піддаватися теплового впливу.
    Желе з обліпихи – рецепти
    Звичайно, зберегти такий продукт всю зиму буде проблематично, оскільки нестерильний продукт псується набагато швидше, але зберігання в герметичному контейнері на холоді допоможе зберегти свіжість желе надовго.
    Для приготування желе по цьому рецепту нам, само собою, знадобиться обліпиха і цукор в пропорції 1:1. Промиті, очищені і обсушені ягоди пропускаємо через м'ясорубку, подрібнюємо за допомогою блендера або вручну. Отриману масу пропускаємо через кілька шарів марлі або капрону. У підсумку вийде густий і чистий сік з м'якоттю, який потрібно буде змішати з цукром. Відразу після додавання цукру маса почне желіроваться за рахунок обліпихової пектину. Помітним процес стане через 3-4 години, коли ягідний сік перетвориться на густу масу бурштинового кольору. Після цього, желе можна буде розлити по чистим і сухим банкам або герметичним контейнерів.
    Рекомендуємо добрі рецепти
    Обліпиховий сік на зиму
    Обліпиховий сік на зиму
    Обліпиха дуже корисна ягода, що володіє цілющими властивостями. І сьогодні ми поговоримо про те, як зробити смачний обліпиховий сік на зиму. Ми
    Варення з обліпихи
    Варення з обліпихи
    Всім відомо, про дивовижні властивості ягід обліпихи, так вони дуже часто використовуються в косметичних і медичних цілях. У цій статті ви дізнаєтеся
    Рецепт желе з соку
    Рецепт желе з соку
    Желе з соку - смачний і вишуканий десерт, який припаде до душі навіть самим вибагливим гурманам. Давайте розберемо кілька оригінальних, але в теж час
    Желе з агрусу
    Желе з агрусу
    Желе з агрусу - чудове ласощі, що приготувати нескладно. Все, що вам знадобиться це аґрус, цукор і вода. І, звичайно, дотримуйтесь наших порад, і у
    Желе варення
    Желе варення
    Желе варення - це чудовий десерт, який готується за лічені хвилини, а задоволення від його вживання залишається надовго. У нашій статті ми зібрали