Желе з обліпихи – рецепти

Желе з обліпихи на зиму
Інгредієнти:
Приготування
Перед тим, як приготувати желе з обліпихи, необхідно вичавити з плодів сік. Для цього можна скористатися соковижималкою, м'ясорубкою, блендером або просто розім'яти ягоди з допомогою качалки в емальованому тазі. Що залишився після віджимання макуха кладемо в марлю і ще раз ретельно віджимаємо залишки рідини в сік. Останній крок необхідний для того, щоб з шкірки плоду вийшов природний загущувач (пектин), який перетворить обліпиховий сік в справжній джем.
Після того, як сік готовий, його можна перелити в чисту і суху емальовану каструлю, змішати з цукром і поставити на вогонь. На даному етапі краще обзавестися кулінарним термометром, так як нам необхідно буде простежити за тим, щоб температура джему приблизно дорівнювала 70°С. Як тільки сік розігрівся до зазначеної температури, продовжувати варіння коштує близько півгодини, поки вміст каструлі не увариться до 2/3 від початкового об'єму. Готовність джему можна перевірити за допомогою тесту з холодним блюдцем: просто капніть джем на холодне блюдце або тарілку, якщо він застигне, то настав час знімати каструлю з вогню і розливати її вміст по стерильним банкам.
Продовжити життя смачного желе з обліпихи можна за допомогою додаткової пастеризації банок з желе на водяній бані.
Желе з обліпихи з виноградом
Інгредієнти:
Приготування
Пропускаємо обліпиху і виноград через м'ясорубку або пюрируем ягоди з допомогою блендера. Отримане пюре віджимаємо через кілька шарів марлі так, щоб на виході отримати чистий сік без кісточок і шкірки. Змішуємо отриманий сік з цукром, ставимо суміш на середній вогонь і варимо, постійно помішуючи, до тих пір, поки основа для нашого желе не загусне до консистенції киселя.
Поки сік винограду і обліпихи уварюється, ми можемо простерилізувати банки-яким зручним способом: в духовці, мікрохвильовій печі або по-старому, на водяній бані.
Розливаємо гаряче желе по стерильним банкам і закатуємо кришками. Перед тим, як поставити банки на зберігання, желе має повністю охолонути в теплі.
Желе з обліпихи без варіння
Так як вітаміни легко руйнуються при термічній обробці, корисне желе з обліпихи не повинно піддаватися теплового впливу.

Для приготування желе по цьому рецепту нам, само собою, знадобиться обліпиха і цукор в пропорції 1:1. Промиті, очищені і обсушені ягоди пропускаємо через м'ясорубку, подрібнюємо за допомогою блендера або вручну. Отриману масу пропускаємо через кілька шарів марлі або капрону. У підсумку вийде густий і чистий сік з м'якоттю, який потрібно буде змішати з цукром. Відразу після додавання цукру маса почне желіроваться за рахунок обліпихової пектину. Помітним процес стане через 3-4 години, коли ягідний сік перетвориться на густу масу бурштинового кольору. Після цього, желе можна буде розлити по чистим і сухим банкам або герметичним контейнерів.
Рекомендуємо добрі рецепти

Обліпиховий сік на зиму
Обліпиха дуже корисна ягода, що володіє цілющими властивостями. І сьогодні ми поговоримо про те, як зробити смачний обліпиховий сік на зиму. Ми

Варення з обліпихи
Всім відомо, про дивовижні властивості ягід обліпихи, так вони дуже часто використовуються в косметичних і медичних цілях. У цій статті ви дізнаєтеся

Рецепт желе з соку
Желе з соку - смачний і вишуканий десерт, який припаде до душі навіть самим вибагливим гурманам. Давайте розберемо кілька оригінальних, але в теж час

Желе з агрусу
Желе з агрусу - чудове ласощі, що приготувати нескладно. Все, що вам знадобиться це аґрус, цукор і вода. І, звичайно, дотримуйтесь наших порад, і у

Желе варення
Желе варення - це чудовий десерт, який готується за лічені хвилини, а задоволення від його вживання залишається надовго. У нашій статті ми зібрали