Добрі рецепти, огляди, корисні та цікаві статті!
» » Компот з чорної смородини на зиму

Компот з чорної смородини на зиму

28-07-2015, 21:09
1 397
Компот з чорної смородини на зиму
Трохи терпка на смак, надзвичайно ароматна ягода – смородина чорна містить рекордну (в порівнянні з іншими літніми ягодами) кількість вітаміну С. Крім цього в смородині великий вміст заліза, калію, йоду, магнію і марганцю. Зрозуміло, що з метою збереження максимальної кількості вітамінів і мікроелементів, бажано варити компот з чорної смородини без стерилізації. Зробити це дуже просто.
Підготуйте банки
Важливий момент при закручуванні всіх компотів без стерилізації – якісна стерилізація банок. Щоб закачування простояли до кінця холодного сезону, необхідно правильно обробити посуд. Отже, банки моєму теплою водою, обов'язково з додаванням лугу для знежирення. Краще всього використовувати звичайну питну соду – вона змивається простіше, ніж сучасні миючі та чистячі засоби, а знежирює не гірше. Вимиті банки перевертаємо на чистий рушник або серветку і чекаємо, поки вода стече (хвилин 10). Тим часом ставимо каструльку з водою на плиту. Коли вода закипить, опускаємо в неї кришки і починаємо стерилізувати гарячою парою банки – по 5-7 хвилин кожну. Далі банку наповнюємо підготовленої ягодою і відразу накриваємо кришкою.

Простий компот з чорної смородини на зиму


Інгредієнти:

  • вода – близько 12 л;

  • цукор-пісок виробництва Молдови, України або РФ – 25 склянки;

  • смородина чорна – 5 кг;

  • кислота лимонна – 10-12 р.


  • Приготування
    Якщо ягода куплена на ринку, краще перед використанням замочити її в окропі 2 хвилини, щоб видалити небажані речовини з шкірки, ну, а якщо чорна смородина зібрана на дачній ділянці або в лісі, можна замочити на півгодини в холодній воді. Потім смородину потрібно добре промити і перебрати, видалити гілочки і листочки, пошкоджені або перестиглі плоди. Залишимо ягоди стікати, а тим часом приготуємо сироп. У киплячу воду кладемо цукор і помішуємо, щоб повністю його розчинити. Далі всипаємо кислоту і варимо наш сироп хвилини 2-3 на невеликому вогні. До цього часу банки повинні бути простерилізовані. Всипаємо в них смородину, заливаємо киплячим сиропом і відразу закатуємо. Остуджуємо наш компот під чимось теплим, а потім переносимо в підвал або комору.
    Компот асорті
    Щоб приготувати ще більш смачний компот з чорної смородини додамо вишню і кизил. Вийде насичений напій з дуже цікавим смаком.
    Інгредієнти:

  • смородина чорна – 2 кг;

  • вода – близько 12 л;

  • вишня – 2 кг;

  • цукор вітчизняного виробництва – 13 кг;

  • кизил – 1 кг.


  • Приготування
    Поки на плиті гріється вода, готуємо ягоди (банки, як вже сказано, стерилізуємо заздалегідь). Замочуємо окремо смородину, кизил і вишню в холодній воді, сміття та пошкоджені ягідки викидаємо, решта ретельно промиваємо і відкидаємо стікати. У закипілу воду кладемо цукор і хвилини 2 проварюємо. Розкладаємо В банки вишню і кизил, заливаємо окропом і залишаємо на 4-5 хвилин під кришкою. Потім зливаємо рідину назад в каструлю і чекаємо, поки вона закипить. Знову проварюємо хвилини 2 тим часом додаємо в банки смородину. Заливаємо сиропом ягоди і закручуємо. Перевертаємо, накриваємо і чекаємо на день-два, потім переносимо компот у прохолодне місце.

    Як варити компот з чорної смородини з м'ятою і лимоном?


    Інгредієнти:

  • смородина чорна – 2 кг;
  • Компот з чорної смородини на зиму

  • лимони – 2 шт.;

  • м'ята – 1 середній пучок;

  • цукор-пісок – 05-06 кг;

  • вода – близько 8 л.


  • Приготування
    Смородину моєму, перебираємо і розкладаємо в стерилізовані банки. Лимони моєму теплою водою, бланшируем в окропі близько 2-25 хвилин, потім нарізаємо тонкими часточками або кружечками, видаляючи кісточки, і теж кладемо в банки. Варимо сироп, кладемо м'яту і даємо покипіти 2-3 хвилини. Заливаємо сироп по банкам і закатуємо.
    Рекомендуємо добрі рецепти
    Компот із смородини на зиму
    Компот із смородини на зиму
    Трохи терпка на смак, надзвичайно ароматна ягода – смородина містить рекордну кількість вітамінів. Далі розповімо, як заготовити компот з цієї ягоди.
    Як варити компот з черешні?
    Як варити компот з черешні?
    Вишуканий напій чудово поєднується з м'ятою або іншими ягодами. Зрозуміло, хочеться зберегти корисність плодів при консервуванні, а тому піддавати
    Компот із шовковиці без стерилізації
    Компот із шовковиці без стерилізації
    Шовковиця - корисна ягода, яку дуже часто незаслужено ігнорують. А адже з неї можна приготувати багато різних заготовок на зиму: від заморозки до
    Компот із червоної смородини на зиму
    Компот із червоної смородини на зиму
    Неймовірно корисна ягода червона смородина містить колосальну кількість вітамінів. Якщо ваш урожай цієї чудової ягоди перевершив всі очікування -
    Компот з чорної смородини
    Компот з чорної смородини
    Компоти відмінно освіжають в жарку погоду, і зігрівають нас в холодну пору року. І сьогодні мова піде про напої з чорної смородини. Читаємо наші
    Компот з малини та смородини
    Компот з малини та смородини
    Насолоджуючись літом смачними ягодами і запасаючись вітамінами, не варто забувати про те, що непогано б зробити запаси на зиму. Так приємно відкрити