Компот з чорної смородини на зиму
Трохи терпка на смак, надзвичайно ароматна ягода – смородина чорна містить рекордну (в порівнянні з іншими літніми ягодами) кількість вітаміну С. Крім цього в смородині великий вміст заліза, калію, йоду, магнію і марганцю. Зрозуміло, що з метою збереження максимальної кількості вітамінів і мікроелементів, бажано варити компот з чорної смородини без стерилізації. Зробити це дуже просто.
Підготуйте банки
Важливий момент при закручуванні всіх компотів без стерилізації – якісна стерилізація банок. Щоб закачування простояли до кінця холодного сезону, необхідно правильно обробити посуд. Отже, банки моєму теплою водою, обов'язково з додаванням лугу для знежирення. Краще всього використовувати звичайну питну соду – вона змивається простіше, ніж сучасні миючі та чистячі засоби, а знежирює не гірше. Вимиті банки перевертаємо на чистий рушник або серветку і чекаємо, поки вода стече (хвилин 10). Тим часом ставимо каструльку з водою на плиту. Коли вода закипить, опускаємо в неї кришки і починаємо стерилізувати гарячою парою банки – по 5-7 хвилин кожну. Далі банку наповнюємо підготовленої ягодою і відразу накриваємо кришкою.
Інгредієнти:
вода – близько 12 л;
цукор-пісок виробництва Молдови, України або РФ – 25 склянки;
смородина чорна – 5 кг;
кислота лимонна – 10-12 р.
Приготування
Якщо ягода куплена на ринку, краще перед використанням замочити її в окропі 2 хвилини, щоб видалити небажані речовини з шкірки, ну, а якщо чорна смородина зібрана на дачній ділянці або в лісі, можна замочити на півгодини в холодній воді. Потім смородину потрібно добре промити і перебрати, видалити гілочки і листочки, пошкоджені або перестиглі плоди. Залишимо ягоди стікати, а тим часом приготуємо сироп. У киплячу воду кладемо цукор і помішуємо, щоб повністю його розчинити. Далі всипаємо кислоту і варимо наш сироп хвилини 2-3 на невеликому вогні. До цього часу банки повинні бути простерилізовані. Всипаємо в них смородину, заливаємо киплячим сиропом і відразу закатуємо. Остуджуємо наш компот під чимось теплим, а потім переносимо в підвал або комору.
Компот асорті
Щоб приготувати ще більш смачний компот з чорної смородини додамо вишню і кизил. Вийде насичений напій з дуже цікавим смаком.
Інгредієнти:
смородина чорна – 2 кг;
вода – близько 12 л;
вишня – 2 кг;
цукор вітчизняного виробництва – 13 кг;
кизил – 1 кг.
Приготування
Поки на плиті гріється вода, готуємо ягоди (банки, як вже сказано, стерилізуємо заздалегідь). Замочуємо окремо смородину, кизил і вишню в холодній воді, сміття та пошкоджені ягідки викидаємо, решта ретельно промиваємо і відкидаємо стікати. У закипілу воду кладемо цукор і хвилини 2 проварюємо. Розкладаємо В банки вишню і кизил, заливаємо окропом і залишаємо на 4-5 хвилин під кришкою. Потім зливаємо рідину назад в каструлю і чекаємо, поки вона закипить. Знову проварюємо хвилини 2 тим часом додаємо в банки смородину. Заливаємо сиропом ягоди і закручуємо. Перевертаємо, накриваємо і чекаємо на день-два, потім переносимо компот у прохолодне місце.
Інгредієнти:
смородина чорна – 2 кг;
лимони – 2 шт.;
м'ята – 1 середній пучок;
цукор-пісок – 05-06 кг;
вода – близько 8 л.
Приготування
Смородину моєму, перебираємо і розкладаємо в стерилізовані банки. Лимони моєму теплою водою, бланшируем в окропі близько 2-25 хвилин, потім нарізаємо тонкими часточками або кружечками, видаляючи кісточки, і теж кладемо в банки. Варимо сироп, кладемо м'яту і даємо покипіти 2-3 хвилини. Заливаємо сироп по банкам і закатуємо.
Підготуйте банки
Важливий момент при закручуванні всіх компотів без стерилізації – якісна стерилізація банок. Щоб закачування простояли до кінця холодного сезону, необхідно правильно обробити посуд. Отже, банки моєму теплою водою, обов'язково з додаванням лугу для знежирення. Краще всього використовувати звичайну питну соду – вона змивається простіше, ніж сучасні миючі та чистячі засоби, а знежирює не гірше. Вимиті банки перевертаємо на чистий рушник або серветку і чекаємо, поки вода стече (хвилин 10). Тим часом ставимо каструльку з водою на плиту. Коли вода закипить, опускаємо в неї кришки і починаємо стерилізувати гарячою парою банки – по 5-7 хвилин кожну. Далі банку наповнюємо підготовленої ягодою і відразу накриваємо кришкою.
Простий компот з чорної смородини на зиму
Інгредієнти:
Приготування
Якщо ягода куплена на ринку, краще перед використанням замочити її в окропі 2 хвилини, щоб видалити небажані речовини з шкірки, ну, а якщо чорна смородина зібрана на дачній ділянці або в лісі, можна замочити на півгодини в холодній воді. Потім смородину потрібно добре промити і перебрати, видалити гілочки і листочки, пошкоджені або перестиглі плоди. Залишимо ягоди стікати, а тим часом приготуємо сироп. У киплячу воду кладемо цукор і помішуємо, щоб повністю його розчинити. Далі всипаємо кислоту і варимо наш сироп хвилини 2-3 на невеликому вогні. До цього часу банки повинні бути простерилізовані. Всипаємо в них смородину, заливаємо киплячим сиропом і відразу закатуємо. Остуджуємо наш компот під чимось теплим, а потім переносимо в підвал або комору.
Компот асорті
Щоб приготувати ще більш смачний компот з чорної смородини додамо вишню і кизил. Вийде насичений напій з дуже цікавим смаком.
Інгредієнти:
Приготування
Поки на плиті гріється вода, готуємо ягоди (банки, як вже сказано, стерилізуємо заздалегідь). Замочуємо окремо смородину, кизил і вишню в холодній воді, сміття та пошкоджені ягідки викидаємо, решта ретельно промиваємо і відкидаємо стікати. У закипілу воду кладемо цукор і хвилини 2 проварюємо. Розкладаємо В банки вишню і кизил, заливаємо окропом і залишаємо на 4-5 хвилин під кришкою. Потім зливаємо рідину назад в каструлю і чекаємо, поки вона закипить. Знову проварюємо хвилини 2 тим часом додаємо в банки смородину. Заливаємо сиропом ягоди і закручуємо. Перевертаємо, накриваємо і чекаємо на день-два, потім переносимо компот у прохолодне місце.
Як варити компот з чорної смородини з м'ятою і лимоном?
Інгредієнти:
Приготування
Смородину моєму, перебираємо і розкладаємо в стерилізовані банки. Лимони моєму теплою водою, бланшируем в окропі близько 2-25 хвилин, потім нарізаємо тонкими часточками або кружечками, видаляючи кісточки, і теж кладемо в банки. Варимо сироп, кладемо м'яту і даємо покипіти 2-3 хвилини. Заливаємо сироп по банкам і закатуємо.
Рекомендуємо добрі рецепти
Компот із смородини на зиму
Трохи терпка на смак, надзвичайно ароматна ягода – смородина містить рекордну кількість вітамінів. Далі розповімо, як заготовити компот з цієї ягоди.
Як варити компот з черешні?
Вишуканий напій чудово поєднується з м'ятою або іншими ягодами. Зрозуміло, хочеться зберегти корисність плодів при консервуванні, а тому піддавати
Компот із шовковиці без стерилізації
Шовковиця - корисна ягода, яку дуже часто незаслужено ігнорують. А адже з неї можна приготувати багато різних заготовок на зиму: від заморозки до
Компот із червоної смородини на зиму
Неймовірно корисна ягода червона смородина містить колосальну кількість вітамінів. Якщо ваш урожай цієї чудової ягоди перевершив всі очікування -
Компот з чорної смородини
Компоти відмінно освіжають в жарку погоду, і зігрівають нас в холодну пору року. І сьогодні мова піде про напої з чорної смородини. Читаємо наші
Компот з малини та смородини
Насолоджуючись літом смачними ягодами і запасаючись вітамінами, не варто забувати про те, що непогано б зробити запаси на зиму. Так приємно відкрити