Мариновані помідори з соняшниковою олією
Головний ворог будь-яких продуктів – кисень, який безпосередньо викликає їх псування (окислення), а головним ворогом кисню, в свою чергу, є масло. Від того не дивно, чому саме масло часто застосовують для зберігання м'яса (особливо паштетів і конфі, які можуть довго зберігати свіжість під олійною кіркою), а також овочів. У рецептах нижче ми поділимося з вами рекомендаціями про те, як можна зберегти томати на всю зиму, а до всього іншого надати їм незвичайний смак і аромат за допомогою рослинних олій.
Інгредієнти:
кабачки - 4 шт.;
баклажани - 3 шт.;
помідори (великі) - 7 шт.;
чебрець - 1 гілочка;
часник - 6 зубчиків;
лимонний сік - 4 ст. ложки;
сіль - 1 ч. ложка;
оливкова або соняшникова олія - 1 ст.
Приготування
Духовку розігріваємо до 180°С. Овочі нарізаємо великими кружечками і викладаємо на деко для випікання. Поверх розподіляємо нарізаний часник, розкладаємо листочки чебрецю, добре солимо, скроплюємо лимонним соком і олією. Запікаємо овочі протягом 45 хвилин, а потім розкладаємо по чистим і сухим банкам, заливаємо олією і герметично закрити.
Зберігати овочі в олії слід в охолодженому вигляді, а перед використанням баночку краще підігріти до кімнатної температури.
Інгредієнти:
помідори;
лавровий лист - 4 шт.;
ріпчаста цибуля - 3 шт.;
чорний перець горошком - 2 ч. ложки;
запашний перець - 1 ч. ложка;
сіль - 2 ст. ложки;
оцет - 1/4 ст.;
рослинна олія - 1/4 ст.
Приготування
Помідори миємо, обсушуємо й розрізаємо навпіл. Ріпчасту цибулю ріжемо товстими кільцями. На дно банки викладаємо кілька кілець цибулі, покриваємо їх томатами, укладеними зрізом вниз, і повторюємо верстви до тих пір, поки не заповнимо всю банку. Періодично разом з цибулею укладайте кілька горошин чорного і запашного перцю. Доводимо до кипіння літр води, додаємо в нього сіль і оцет, а потім заливаємо гарячим приблизно до плічок банки, решта заповнюємо рослинним маслом.
Інгредієнти:
помідори;
ріпчаста цибуля - 2 шт.;
болгарський перець - 2 шт.;
часник - 1 головка;
перець горошком - за смаком;
лавровий лист - 6 шт.;
цукор - 6 ст. ложок;
сіль - 3 ст. ложки;
рослинне масло.
Приготування
Очищені і вимиті помідори розрізаємо навпіл. Ріпчасту цибулю ріжемо кільцями, перець очищаємо від серцевини з насінням і нарізаємо соломкою. Укладаємо всі овочі в банку шарами, не забуваючи пересипати шари парою-трійкою горошин чорного перцю і подрібненими зубчиками часнику.
З двох літрів води варимо розсіл, додавши в неї сіль, цукор і лавровий лист. Як тільки розсіл закипить, а кристали цукру і солі розчиняться, можна заливати їм вміст банок, але не до кінця, щоб ще лишилося місце для масла. Заливаємо помідори шаром рослинного масла, стерилізуємо і закриваємо банки.
Інгредієнти:
помідори;
часник - 1 головка;
ріпчаста цибуля - 1 шт.;
оливкова олія;
сіль, перець - за смаком.
Приготування
Духовку розігріваємо до 120°С. Покриваємо деко для випікання пекарської папером. Помідори миємо, обсушуємо й розрізаємо навпіл або на четвертинки. Викладаємо помідори на деко, а поруч розміщуємо ріпчасту цибулю і головку часнику, прямо в шкірці. Збризкуємо вміст деко олією, солимо, перчимо і ставимо все в духовку на 6 годин. Коли томати высушатся, кладемо їх з цибулею і часником в банки і заливаємо олією. Зберігаємо в холодильнику.
Рецепт помідорів з овочами і соняшниковою олією
Інгредієнти:
Приготування
Духовку розігріваємо до 180°С. Овочі нарізаємо великими кружечками і викладаємо на деко для випікання. Поверх розподіляємо нарізаний часник, розкладаємо листочки чебрецю, добре солимо, скроплюємо лимонним соком і олією. Запікаємо овочі протягом 45 хвилин, а потім розкладаємо по чистим і сухим банкам, заливаємо олією і герметично закрити.
Зберігати овочі в олії слід в охолодженому вигляді, а перед використанням баночку краще підігріти до кімнатної температури.
Маринування помідор з соняшниковою олією
Інгредієнти:
Приготування
Помідори миємо, обсушуємо й розрізаємо навпіл. Ріпчасту цибулю ріжемо товстими кільцями. На дно банки викладаємо кілька кілець цибулі, покриваємо їх томатами, укладеними зрізом вниз, і повторюємо верстви до тих пір, поки не заповнимо всю банку. Періодично разом з цибулею укладайте кілька горошин чорного і запашного перцю. Доводимо до кипіння літр води, додаємо в нього сіль і оцет, а потім заливаємо гарячим приблизно до плічок банки, решта заповнюємо рослинним маслом.
Засолювання помідорів з олією
Інгредієнти:
Приготування
Очищені і вимиті помідори розрізаємо навпіл. Ріпчасту цибулю ріжемо кільцями, перець очищаємо від серцевини з насінням і нарізаємо соломкою. Укладаємо всі овочі в банку шарами, не забуваючи пересипати шари парою-трійкою горошин чорного перцю і подрібненими зубчиками часнику.
З двох літрів води варимо розсіл, додавши в неї сіль, цукор і лавровий лист. Як тільки розсіл закипить, а кристали цукру і солі розчиняться, можна заливати їм вміст банок, але не до кінця, щоб ще лишилося місце для масла. Заливаємо помідори шаром рослинного масла, стерилізуємо і закриваємо банки.
В'ялені помідори в соняшниковій олії
Інгредієнти:
Приготування
Духовку розігріваємо до 120°С. Покриваємо деко для випікання пекарської папером. Помідори миємо, обсушуємо й розрізаємо навпіл або на четвертинки. Викладаємо помідори на деко, а поруч розміщуємо ріпчасту цибулю і головку часнику, прямо в шкірці. Збризкуємо вміст деко олією, солимо, перчимо і ставимо все в духовку на 6 годин. Коли томати высушатся, кладемо їх з цибулею і часником в банки і заливаємо олією. Зберігаємо в холодильнику.
Рекомендуємо добрі рецепти
Цвітна капуста на зиму - рецепти
Взимку, як ніколи, ми сумуємо за овочевими стравами, і на допомогу нам приходить консервація. У сезон збору врожаю необхідно подумати про те, чим ми
Асорті з огірків і помідор
Складно собі уявити зимові сімейні застілля без солоних огірків чи помідорів. Щоб приготувати закачування на зиму, потрібно не забути про це в сезон
Мариновані помідори на зиму
Мариновані помідори – класика заготовок. Існують сотні рецептів їх приготування, але у кожної господині знайдеться свій, який припав до смаку усій
Рецепт в'ялених помідорів на зиму
В'ялені помідори - це прекрасний спосіб зберегти соковиті томати для різних зиязиках страв. Їх використовують в приготуванні супів, пасти, салатів і
Малосольні помідори
Не знаєте, яку закуску подати до основних страв? Рекомендуємо зробити малосольні помідорчики - вийде дивовижно смачно і просто. Така закусочка
Помідори на зиму - рецепти
Любите різні соління, заготовлені на зиму, які чудово доповнять будь-який гарнір або просто виступлять в якості закуски, тоді рекомендуємо