Заготовки з чорниці
Одним із способів зберігання ягоди в зимову пору є її консервування. Якщо ви адепт такого методу роботи з продуктами, то представляємо вашій увазі декілька неймовірно смачних чорничних заготовок, які згодяться як для самостійного використання, так і в якості добавок в випічку і десерти.
Складно уявити, але зберегти всю користь свіжих ягід можна навіть при їх консервації, в тому випадку, якщо ви готуєте варення з чорниці без варіння. Так-так, можливо навіть таке і ми розповімо про це в рецепті далі.
Інгредієнти:
ягоди чорниці - 2 кг;
цукор - 4 кг.
Приготування
Для приготування такого варення з чорниці, необхідно брати лише цілу і свіжу ягоду, без дефектів і гнилостей. Свіжу чорницю промиваємо й обсушуємо. Засипаємо ягоди цукром взявши останній в пропорціях 2:1 до ягоді. Щоправда, кількість цукру може змінюватись в залежності від солодощі свіжої ягоди і ваших смакових уподобань.
Після того, як ягоди змішалися з цукром, нам залишається лише перетерти їх до однорідності. Таку процедуру можна робити вручну, озброївшись дерев'яними товкачем або толкушкой для картоплі, а можна скористатися блендером або м'ясорубкою. Як тільки варення стане однорідним, розливаємо його по стерильним банкам і закатуємо стерильними кришками.
Подібна домашня заготовка з чорниці, зберігає всі корисні властивості ягоди. Їжте по столовій ложці такого варення в день щоб наситити організм вітаміном С і поліпшити зір.
З чорниці можна приготувати і більш класичне варення з цілими ягодами, яке прийнято додавати в пироги.
Інгредієнти:
чорниця - 1 кг;
цукор - 1 кг;
сік 1 лимона;
вода - 500 мл
Приготування
Змішуємо цукор і воду в емальованому каструльці і ставимо сироп варитися на вогонь до розчинення цукрових кристалів. Додаємо в цукровий сироп лимонного соку за смаком і засипаємо попередньо промиті і висушені ягоди. Варимо чорницю протягом 5-7 хвилин, після чого знімаємо варення з вогню, накриваємо каструлю кришкою і залишаємо настоятися протягом 12 годин. Після настоювання, варення знову повертаємо на вогонь і варимо ще 10-12 хвилин. Готове гаряче варення розливаємо в стерильні банки і закатуємо кришками. Якщо ви маєте намір зберігати варення без стерилізації, то врахуйте, що термін такої заготовки не перевищує місяця.
Інгредієнти:
ягоди чорниці - 1 кг;
цукор - 1 кг.
Приготування
Вимиту і обсушену чорницю кладемо в банку і засипаємо склянкою цукру. Ставимо банки з ягодою в каструлю з водою і розміщуємо каструлю на середньому вогні. Завдяки теплу і наявності цукру, який відомий своєю здатністю витягати вологу з плодів, ягоди швидко пустять сік, який наповнить банки. Після того, як це сталося, дістаємо банки з водяної бані і швидко закатуємо стерильними кришками.
Ми вже розглянули рецепти заготовок чорниці на зиму, які передбачають консервацію ягоди, але для тих, хто проти зайвої термічної обробки створено ще один, всім відомий метод збереження якості продукту – заморожування.
Заморожування ягід відбувається елементарно просто. Стиглу і цілу чорницю промиваємо й обсушуємо. Викладаємо ягоди на деко або піднос так, щоб вони не стикалися. Ставимо піднос з ягодами в морозильну камеру на 2-3 години. Після закінчення часу, пересипаємо чорницю в пакет з замком, і закриваємо його, намагаючись вичавити максимальну кількість повітря. Перед тим, як покласти пакет в морозильну камеру, наклейте на нього стікер із зазначенням дати заморозки. Заморожені ягоди можна вживати протягом одного року.
Заготовки з чорниці на зиму без варіння
Складно уявити, але зберегти всю користь свіжих ягід можна навіть при їх консервації, в тому випадку, якщо ви готуєте варення з чорниці без варіння. Так-так, можливо навіть таке і ми розповімо про це в рецепті далі.
Інгредієнти:
Приготування
Для приготування такого варення з чорниці, необхідно брати лише цілу і свіжу ягоду, без дефектів і гнилостей. Свіжу чорницю промиваємо й обсушуємо. Засипаємо ягоди цукром взявши останній в пропорціях 2:1 до ягоді. Щоправда, кількість цукру може змінюватись в залежності від солодощі свіжої ягоди і ваших смакових уподобань.
Після того, як ягоди змішалися з цукром, нам залишається лише перетерти їх до однорідності. Таку процедуру можна робити вручну, озброївшись дерев'яними товкачем або толкушкой для картоплі, а можна скористатися блендером або м'ясорубкою. Як тільки варення стане однорідним, розливаємо його по стерильним банкам і закатуємо стерильними кришками.
Подібна домашня заготовка з чорниці, зберігає всі корисні властивості ягоди. Їжте по столовій ложці такого варення в день щоб наситити організм вітаміном С і поліпшити зір.
Заготівля чорниці з цукром
З чорниці можна приготувати і більш класичне варення з цілими ягодами, яке прийнято додавати в пироги.
Інгредієнти:
Приготування
Змішуємо цукор і воду в емальованому каструльці і ставимо сироп варитися на вогонь до розчинення цукрових кристалів. Додаємо в цукровий сироп лимонного соку за смаком і засипаємо попередньо промиті і висушені ягоди. Варимо чорницю протягом 5-7 хвилин, після чого знімаємо варення з вогню, накриваємо каструлю кришкою і залишаємо настоятися протягом 12 годин. Після настоювання, варення знову повертаємо на вогонь і варимо ще 10-12 хвилин. Готове гаряче варення розливаємо в стерильні банки і закатуємо кришками. Якщо ви маєте намір зберігати варення без стерилізації, то врахуйте, що термін такої заготовки не перевищує місяця.
Заготівля чорниці у власному соку
Інгредієнти:
Приготування
Вимиту і обсушену чорницю кладемо в банку і засипаємо склянкою цукру. Ставимо банки з ягодою в каструлю з водою і розміщуємо каструлю на середньому вогні. Завдяки теплу і наявності цукру, який відомий своєю здатністю витягати вологу з плодів, ягоди швидко пустять сік, який наповнить банки. Після того, як це сталося, дістаємо банки з водяної бані і швидко закатуємо стерильними кришками.
Заготівля чорниці на зиму: заморожування
Ми вже розглянули рецепти заготовок чорниці на зиму, які передбачають консервацію ягоди, але для тих, хто проти зайвої термічної обробки створено ще один, всім відомий метод збереження якості продукту – заморожування.
Заморожування ягід відбувається елементарно просто. Стиглу і цілу чорницю промиваємо й обсушуємо. Викладаємо ягоди на деко або піднос так, щоб вони не стикалися. Ставимо піднос з ягодами в морозильну камеру на 2-3 години. Після закінчення часу, пересипаємо чорницю в пакет з замком, і закриваємо його, намагаючись вичавити максимальну кількість повітря. Перед тим, як покласти пакет в морозильну камеру, наклейте на нього стікер із зазначенням дати заморозки. Заморожені ягоди можна вживати протягом одного року.
Рекомендуємо добрі рецепти
Чорниця на зиму
Чорниця – смачна ягода, багата вітамінами, особливо в ній багато вітаміну С. І сьогодні ми вам розповімо кілька цікавих рецептів заготовки на зиму.
Варення з ревеню з апельсином
Ревінь - дуже корисна рослина, яке знайшло своє місце в кулінарії. Завдяки високому вмісту корисних кислот і вітамінів, ревінь допоможе вам боротися
Варення з обліпихи
Всім відомо, про дивовижні властивості ягід обліпихи, так вони дуже часто використовуються в косметичних і медичних цілях. У цій статті ви дізнаєтеся
Варення з чорниці
На сьогоднішній день нечасто можна зустріти любителів збирати в лісі ягоди, а потім варити з них варення. Тим не менш, це не належить до
Чорниця з цукром
Чорниця - корисна ягода, її вживання благотворно впливає на зір і шлунково-кишковий тракт. З неї готують варення, повидло, компоти, додають у
Компот з чорниць
Чорниця - смачна лісова ягода. З неї готують варення, джеми, додають у випічку. І сьогодні ми детально розповімо, як зварити з неї дивовижний компот