Добрі рецепти, огляди, корисні та цікаві статті!
» » Заготовки з чорниці

Заготовки з чорниці

5-07-2015, 17:21
2 300
Заготовки з чорниці
Одним із способів зберігання ягоди в зимову пору є її консервування. Якщо ви адепт такого методу роботи з продуктами, то представляємо вашій увазі декілька неймовірно смачних чорничних заготовок, які згодяться як для самостійного використання, так і в якості добавок в випічку і десерти.

Заготовки з чорниці на зиму без варіння


Складно уявити, але зберегти всю користь свіжих ягід можна навіть при їх консервації, в тому випадку, якщо ви готуєте варення з чорниці без варіння. Так-так, можливо навіть таке і ми розповімо про це в рецепті далі.
Інгредієнти:

  • ягоди чорниці - 2 кг;

  • цукор - 4 кг.


  • Приготування
    Для приготування такого варення з чорниці, необхідно брати лише цілу і свіжу ягоду, без дефектів і гнилостей. Свіжу чорницю промиваємо й обсушуємо. Засипаємо ягоди цукром взявши останній в пропорціях 2:1 до ягоді. Щоправда, кількість цукру може змінюватись в залежності від солодощі свіжої ягоди і ваших смакових уподобань.
    Після того, як ягоди змішалися з цукром, нам залишається лише перетерти їх до однорідності. Таку процедуру можна робити вручну, озброївшись дерев'яними товкачем або толкушкой для картоплі, а можна скористатися блендером або м'ясорубкою. Як тільки варення стане однорідним, розливаємо його по стерильним банкам і закатуємо стерильними кришками.
    Подібна домашня заготовка з чорниці, зберігає всі корисні властивості ягоди. Їжте по столовій ложці такого варення в день щоб наситити організм вітаміном С і поліпшити зір.

    Заготівля чорниці з цукром


    З чорниці можна приготувати і більш класичне варення з цілими ягодами, яке прийнято додавати в пироги.
    Інгредієнти:

  • чорниця - 1 кг;

  • цукор - 1 кг;

  • сік 1 лимона;

  • вода - 500 мл


  • Приготування
    Змішуємо цукор і воду в емальованому каструльці і ставимо сироп варитися на вогонь до розчинення цукрових кристалів. Додаємо в цукровий сироп лимонного соку за смаком і засипаємо попередньо промиті і висушені ягоди. Варимо чорницю протягом 5-7 хвилин, після чого знімаємо варення з вогню, накриваємо каструлю кришкою і залишаємо настоятися протягом 12 годин. Після настоювання, варення знову повертаємо на вогонь і варимо ще 10-12 хвилин. Готове гаряче варення розливаємо в стерильні банки і закатуємо кришками. Якщо ви маєте намір зберігати варення без стерилізації, то врахуйте, що термін такої заготовки не перевищує місяця.

    Заготівля чорниці у власному соку


    Інгредієнти:

  • ягоди чорниці - 1 кг;

  • цукор - 1 кг.


  • Приготування
    Вимиту і обсушену чорницю кладемо в банку і засипаємо склянкою цукру. Ставимо банки з ягодою в каструлю з водою і розміщуємо каструлю на середньому вогні. Завдяки теплу і наявності цукру, який відомий своєю здатністю витягати вологу з плодів, ягоди швидко пустять сік, який наповнить банки. Після того, як це сталося, дістаємо банки з водяної бані і швидко закатуємо стерильними кришками.
    Заготовки з чорниці

    Заготівля чорниці на зиму: заморожування


    Ми вже розглянули рецепти заготовок чорниці на зиму, які передбачають консервацію ягоди, але для тих, хто проти зайвої термічної обробки створено ще один, всім відомий метод збереження якості продукту – заморожування.
    Заморожування ягід відбувається елементарно просто. Стиглу і цілу чорницю промиваємо й обсушуємо. Викладаємо ягоди на деко або піднос так, щоб вони не стикалися. Ставимо піднос з ягодами в морозильну камеру на 2-3 години. Після закінчення часу, пересипаємо чорницю в пакет з замком, і закриваємо його, намагаючись вичавити максимальну кількість повітря. Перед тим, як покласти пакет в морозильну камеру, наклейте на нього стікер із зазначенням дати заморозки. Заморожені ягоди можна вживати протягом одного року.
    Рекомендуємо добрі рецепти
    Чорниця на зиму
    Чорниця на зиму
    Чорниця – смачна ягода, багата вітамінами, особливо в ній багато вітаміну С. І сьогодні ми вам розповімо кілька цікавих рецептів заготовки на зиму.
    Варення з ревеню з апельсином
    Варення з ревеню з апельсином
    Ревінь - дуже корисна рослина, яке знайшло своє місце в кулінарії. Завдяки високому вмісту корисних кислот і вітамінів, ревінь допоможе вам боротися
    Варення з обліпихи
    Варення з обліпихи
    Всім відомо, про дивовижні властивості ягід обліпихи, так вони дуже часто використовуються в косметичних і медичних цілях. У цій статті ви дізнаєтеся
    Варення з чорниці
    Варення з чорниці
    На сьогоднішній день нечасто можна зустріти любителів збирати в лісі ягоди, а потім варити з них варення. Тим не менш, це не належить до
    Чорниця з цукром
    Чорниця з цукром
    Чорниця - корисна ягода, її вживання благотворно впливає на зір і шлунково-кишковий тракт. З неї готують варення, повидло, компоти, додають у
    Компот з чорниць
    Компот з чорниць
    Чорниця - смачна лісова ягода. З неї готують варення, джеми, додають у випічку. І сьогодні ми детально розповімо, як зварити з неї дивовижний компот