Заготовки з чорниці

Заготовки з чорниці на зиму без варіння
Складно уявити, але зберегти всю користь свіжих ягід можна навіть при їх консервації, в тому випадку, якщо ви готуєте варення з чорниці без варіння. Так-так, можливо навіть таке і ми розповімо про це в рецепті далі.
Інгредієнти:
Приготування
Для приготування такого варення з чорниці, необхідно брати лише цілу і свіжу ягоду, без дефектів і гнилостей. Свіжу чорницю промиваємо й обсушуємо. Засипаємо ягоди цукром взявши останній в пропорціях 2:1 до ягоді. Щоправда, кількість цукру може змінюватись в залежності від солодощі свіжої ягоди і ваших смакових уподобань.
Після того, як ягоди змішалися з цукром, нам залишається лише перетерти їх до однорідності. Таку процедуру можна робити вручну, озброївшись дерев'яними товкачем або толкушкой для картоплі, а можна скористатися блендером або м'ясорубкою. Як тільки варення стане однорідним, розливаємо його по стерильним банкам і закатуємо стерильними кришками.
Подібна домашня заготовка з чорниці, зберігає всі корисні властивості ягоди. Їжте по столовій ложці такого варення в день щоб наситити організм вітаміном С і поліпшити зір.
Заготівля чорниці з цукром
З чорниці можна приготувати і більш класичне варення з цілими ягодами, яке прийнято додавати в пироги.
Інгредієнти:
Приготування
Змішуємо цукор і воду в емальованому каструльці і ставимо сироп варитися на вогонь до розчинення цукрових кристалів. Додаємо в цукровий сироп лимонного соку за смаком і засипаємо попередньо промиті і висушені ягоди. Варимо чорницю протягом 5-7 хвилин, після чого знімаємо варення з вогню, накриваємо каструлю кришкою і залишаємо настоятися протягом 12 годин. Після настоювання, варення знову повертаємо на вогонь і варимо ще 10-12 хвилин. Готове гаряче варення розливаємо в стерильні банки і закатуємо кришками. Якщо ви маєте намір зберігати варення без стерилізації, то врахуйте, що термін такої заготовки не перевищує місяця.
Заготівля чорниці у власному соку
Інгредієнти:
Приготування
Вимиту і обсушену чорницю кладемо в банку і засипаємо склянкою цукру. Ставимо банки з ягодою в каструлю з водою і розміщуємо каструлю на середньому вогні. Завдяки теплу і наявності цукру, який відомий своєю здатністю витягати вологу з плодів, ягоди швидко пустять сік, який наповнить банки. Після того, як це сталося, дістаємо банки з водяної бані і швидко закатуємо стерильними кришками.

Заготівля чорниці на зиму: заморожування
Ми вже розглянули рецепти заготовок чорниці на зиму, які передбачають консервацію ягоди, але для тих, хто проти зайвої термічної обробки створено ще один, всім відомий метод збереження якості продукту – заморожування.
Заморожування ягід відбувається елементарно просто. Стиглу і цілу чорницю промиваємо й обсушуємо. Викладаємо ягоди на деко або піднос так, щоб вони не стикалися. Ставимо піднос з ягодами в морозильну камеру на 2-3 години. Після закінчення часу, пересипаємо чорницю в пакет з замком, і закриваємо його, намагаючись вичавити максимальну кількість повітря. Перед тим, як покласти пакет в морозильну камеру, наклейте на нього стікер із зазначенням дати заморозки. Заморожені ягоди можна вживати протягом одного року.
Рекомендуємо добрі рецепти

Чорниця на зиму
Чорниця – смачна ягода, багата вітамінами, особливо в ній багато вітаміну С. І сьогодні ми вам розповімо кілька цікавих рецептів заготовки на зиму.

Варення з ревеню з апельсином
Ревінь - дуже корисна рослина, яке знайшло своє місце в кулінарії. Завдяки високому вмісту корисних кислот і вітамінів, ревінь допоможе вам боротися

Варення з обліпихи
Всім відомо, про дивовижні властивості ягід обліпихи, так вони дуже часто використовуються в косметичних і медичних цілях. У цій статті ви дізнаєтеся

Варення з чорниці
На сьогоднішній день нечасто можна зустріти любителів збирати в лісі ягоди, а потім варити з них варення. Тим не менш, це не належить до

Чорниця з цукром
Чорниця - корисна ягода, її вживання благотворно впливає на зір і шлунково-кишковий тракт. З неї готують варення, повидло, компоти, додають у

Компот з чорниць
Чорниця - смачна лісова ягода. З неї готують варення, джеми, додають у випічку. І сьогодні ми детально розповімо, як зварити з неї дивовижний компот