Добрі рецепти, огляди, корисні та цікаві статті!
» » Чорниця на зиму

Чорниця на зиму

5-07-2015, 17:28
3 777
Чорниця на зиму
Чорниця – ягода дуже корисна. У ній багато вітаміну С. Крім того, ця ягода дуже благотворно впливає на зір. В сезон потрібно максимально вживати ягоди в чистому вигляді, щоб наповнити організм корисними речовинами. А зараз ми вам розповімо, як закрити чорницю на зиму.
Як засахарить чорницю на зиму?
Інгредієнти:

  • чорниця – 1 кг;

  • цукор – 2 кг.


  • Приготування
    Ретельно перебираємо ягоди, усуваючи гілочки і сміття. Потім поміщаємо ягоди в друшляк і промиваємо. Просушуємо чорницю, засипаємо цукром і подрібнюємо в блендері. Наповнюємо отриманою масою сухі чисті банки, зверху ще насипаємо шар цукру і закриваємо банки пластмасовими кришками. Чорницю на зиму без варіння потрібно зберігати в холодному місці – в холодильнику або льосі.
    Як приготувати чорницю на зиму у власному соку?
    Інгредієнти:

  • чорниця.


  • Приготування
    Банки для чорниці і кришки стерилізуємо. Чорницю перебираємо від листя та сміття. Потім промиваємо ягоди за допомогою друшляка. Розкладаємо підготовлені ягоди по банкам і накриваємо кришками. Ставимо банки в каструлю з водою – банки повинні бути у воді на 2/3. На повільному вогні стерилізуємо банки близько 50 хвилин. Поступово ягоди почнуть пускати сік і увариваться. Тоді можна доповідати свіжі ягоди. Після закінчення зазначеного часу ягоди покриються соком, тепер їх можна закочувати.
    Готові банки з чорницею перевертаємо догори дном, вкриваємо і залишаємо так до повного охолодження. Перед закачуванням за бажанням в кожну банку можна додати 1-2 чайні ложки цукру. Але так само цукор можна і не додавати, чорниці у власному соку буде нормально зберігатися при кімнатній температурі і так.
    Варення з чорниці на зиму
    Інгредієнти:

  • чорниця – 2 кг;

  • цукор – 2 кг.


  • Приготування
    Чорницю промиваємо і залишаємо в друшляку, щоб вода скла. Потім ягоди покласти в емальовану каструлю, засипаємо цукром і акуратно перемішуємо. Доводимо масу до кипіння на невеликому вогні і даємо прокипіти хвилин 5. Потім розкладаємо варення з чорниці по стерильним банкам і закатуємо, перевертаємо, закутуємо і залишаємо остигати. Зберігати таке варення можна і при кімнатній температурі.
    Варення з чорниці на зиму
    Інгредієнти:

  • чорниця – 15 кг;

  • вода – 3/4 склянки;

  • цукор – 5 склянок;

  • пектин – 1 упаковка.


  • Приготування
    Чорницю промиваємо і подрібнюємо за допомогою блендера, потім всипаємо цукор, перемішуємо і даємо настоятися хвилин 10. У каструлю вливаємо воду, ставимо на невеликий вогонь і розводимо в ній пектин, помішуючи. Отриману суміш вливаємо в чорницю, перемішуємо протягом 3 хвилин. За цей час цукор повинен повністю розчинитися.
    Розливаємо джем по банках трохи не до верху і даємо йому добу постояти при кімнатній температурі. Потім баночки закриваємо і відправляємо в холодильник або морозилку. У холодильнику джем можна зберігати 3 тижні, а в морозилці і через рік він буде відмінної якості.
    Як зробити повидло з чорниці на зиму?
    Інгредієнти:

  • чорниця -2 кг;

  • цукор – 12 кг


  • Приготування
    Чорниця на зиму
    Ягоди очистити від гілочок і листочків, потім добре промиваємо в глибокій ємності з водою – зіпсовані ягоди і вся грязь спливе. А потім ще раз промиваємо ягоди під проточною водою. Трохи просушуємо підготовлені ягоди, а потім пропускаємо через м'ясорубку або тиснемо дерев'яним товкачем. Отриману масу викладаємо в каструлю і варимо на невеликому вогні.
    Потроху всипаємо цукор, щоразу вимішуючи. Маса зменшиться приблизно в 2 рази. Повинно вийти близько 800 г готового повидла. Гарячу масу розкладаємо по підготовленим стерильним банкам, даємо охолонути і тільки після цього закриваємо кришками. Зберігаємо повидло в прохолодному місці.
    Рекомендуємо добрі рецепти
    Заготовки з чорниці
    Заготовки з чорниці
    Всім відомо, що чорниця - це величезний джерело вітамінів і корисних мікроелементів. Крім того, ця ягода дуже смачна і в свіжому вигляді, і у
    Журавлина на зиму
    Журавлина на зиму
    Журавлина - це корисна ягода, має кислувато-гіркий смак. Але, незважаючи на це з неї виходять відмінні заготовки на зиму. І в нашій статті ми зібрали
    Варення з чорниці
    Варення з чорниці
    На сьогоднішній день нечасто можна зустріти любителів збирати в лісі ягоди, а потім варити з них варення. Тим не менш, це не належить до
    Рецепт перетертої малини з цукром
    Рецепт перетертої малини з цукром
    Малина - смачна ягода, багата вітаміном С. З неї готують компоти, джем, варення, пастилу. А сьогодні ми підкажемо вам кілька корисних рецептів
    Чорниця з цукром
    Чорниця з цукром
    Чорниця - корисна ягода, її вживання благотворно впливає на зір і шлунково-кишковий тракт. З неї готують варення, повидло, компоти, додають у
    Компот з чорниць
    Компот з чорниць
    Чорниця - смачна лісова ягода. З неї готують варення, джеми, додають у випічку. І сьогодні ми детально розповімо, як зварити з неї дивовижний компот