Варення з горобини із яблуками

Варення з червоної горобини із яблуками
Інгредієнти:
Приготування
Яблука промиваємо, витираємо насухо, нарізаємо тонкими скибочками, акуратно видаляючи серединочку з насінням. Горобину моєму в друшляку, а потім разом з фруктами викладаємо в каструлю. Заливаємо водою, бланшируем 2 хвилинки і зливаємо рідину. В окремій ємності змішуємо цукровий пісочок з водою, розмішуємо і кип'ятимо. Приготовлений гарячий цукровий сиропчик виливаємо в каструлю з яблучками, варимо 20 хвилин, обережно знімаємо з вогню і залишаємо остигати. Цю процедуру повторюємо приблизно два рази, а потім розкладаємо готове варення в банки, закатуємо, загортаємо в ковдру і залишаємо ласощі остигати.
Варення з горобини із яблуками і грушами
Інгредієнти:
Приготування
Горобину обробляємо, звільняємо від плодоніжок, прибираємо гнилі ягоди і промиваємо в друшляку. В яблуках і грушах вирізаємо сердцевиночки і шаткуємо плоди невеликими шматочками товщиною приблизно півсантиметра. У широку каструлю наливаємо воду і доводимо до кипіння. Зверху встановлюємо друшляк з ягодами і нагріваємо протягом 5 хвилин. Потім дістаємо друшляк і даємо воді стекти. Тепер викладаємо розм'якшену горобину в каструлю, додаємо яблука, груші, засипаємо цукром і проварюємо, заважаючи, близько 40 хвилин на слабенькому вогні. Потім знімаємо з плити, охолодити варення і повторюємо процедуру кілька разів. Після цього зафарбовуємо його в банки або викладаємо в пиалочу і подаємо до столу.
Варення з горобини із яблуками в мультиварці
Інгредієнти:
Приготування
Горобину обробляємо, промиваємо й обсушуємо на рушник. Яблука розрізаємо навпіл, видаляємо серцевину, шаткуємо часточками і викладаємо разом з ягідками в чашу мультиварки. Далі додаємо цукровий пісочок і вливаємо кип'ячену воду. Закриваємо кришку приладу, вибираємо на дисплеї програму «Гасіння» і варимо варення близько 2-х годин, періодично помішуючи.
Варення з чорноплідної горобини із яблуками
Інгредієнти:
Приготування
Ягоди горобини промиваємо, кладемо в ємність з водою і бланшируем кілька хвилин. Паралельно з цим в окремій каструльці варимо сироп: розчиняємо півкіло цукру в двох столових ложках води, поставивши суміш на повільний вогонь. У готовий гарячий сироп викладаємо горобину, чекаємо закипання і варимо буквально 5 хвилин.

Рекомендуємо добрі рецепти

Сироп з чорноплідної горобини
Чорноплідну горобину не вживають в чистому вигляді. Найчастіше її додають в компоти, варення, джеми, соки. А сьогодні ми розповімо, як зварити з неї

Варення з чорноплідної горобини
Варення з горобини варили ще наші прабабусі, адже здавна було відомо, що червона, а особливо чорна горобина володіє дивовижними властивостями, які не

Варення з червоної горобини
Багато господині роблять варення з чорноплідної горобини, а про червону чомусь часто незаслужено забувають. Між тим, ця ягода дуже корисна і зимові

Лікер з чорноплідної горобини
Домашні лікери можна готувати з будь-яких ягід і фруктів: яблук, апельсинів, малини. А ми сьогодні розповімо, як зробити смачний і корисний лікер з

Сік з чорноплідної горобини
Чорноплідна горобина відома своїми корисними та лікувальними властивостями. І сьогодні ми пропонуємо вам рецепти приготування з неї соку. Читаємо

Компот з горобини
Компот, приготований з горобини, не тільки смачний, але ще і дуже корисний! Щоб зварити такий чудовий напій, вам мені знадобляться особливі навички,