Добрі рецепти, огляди, корисні та цікаві статті!
» » Сироп з чорноплідної горобини

Сироп з чорноплідної горобини

5-07-2015, 17:26
2 315
Сироп з чорноплідної горобини
Чорноплідна горобина, як і будь-яка горобина взагалі, до вживання в сирому вигляді не призначена. Найчастіше з яскравих ягідок варять варення, желе , узвари й сиропи, які допомагають впоратися з простудні захворювання протягом усього холодного часу року.
Із-за своєрідного різкого смаку, чорноплідна горобина рідко вживається у складі компотів і желе, найчастіше її смак забивають цукром, прянощами та іншими добавками, щоб отримати виняткову користь від цих унікальних ягідок. Про приготуванні сиропу з чорноплідної горобини ми поговоримо далі.

Рецепт сиропу з чорної горобини


Користь сиропу з чорноплідної горобини, приготованого по нижченаведеному рецептом, незаперечна, але вживати його в чистому вигляді не варто з-за дуже високої концентрації. Як правило, такий сироп додатково розводять гарячою водою у співвідношенні 1:2 і п'ють його як компот.
Інгредієнти:

  • чорноплідна горобина - 125 кг;

  • чиста вода - 2 л;

  • цукровий пісок - 2 кг;

  • кислота лимонна - 65 р.


  • Приготування
    Чисту воду доводимо до кипіння і з'єднуємо її лимонною кислотою. Для більшої натуральності кислоту можна замінити соком натуральних лимонів, а їх цедру додати в сироп для приємного цитрусового аромату. Слідом за кислотою в каструльку з водою відправляємо і ягоди горобини. При цьому перед додаванням горобину слід перевірити на цілісність, при необхідності перебрати, промити і обсушити.
    Накриваємо каструльку з основою для сиропу кришкою і добре закутуємо. Залишаємо ягоди у воді на добу, щоб вони розм'якшилися і віддали воді всю свою користь. Після закінчення часу, проціджуємо напій, сік виливаємо назад у каструльку, а ягоди викидаємо. Додаємо в сік цукор, добре перемішуємо і розливаємо по пляшках або чистим банкам. Накриваємо сироп кришками і зберігати в прохолодному місці. За рахунок наявності лимонної кислоти у своєму складі, як натурального консерванту, сироп може зберігатися до року.

    Сироп з чорної горобини з вишнею


    На початку статті ми вже згадували про різних прийомах, які придумують для того, щоб заглушити смак і запах горобини. Одним з таких прийомів стане додавання в основу сиропу вишневих листя. Користь від рябиного сиропу залишиться таже, а от смак і аромат зміниться на вишневий.
    Інгредієнти:

  • ягоди чорноплідної горобини - 1 кг;

  • листя вишні - 10-15 шт.;

  • цукровий пісок - 125 кг;

  • лимонна кислота - 48 м;

  • вода - 18 л.


  • Приготування
    Спосіб приготування такий же, як у попередньому рецепті, з єдиною відмінністю – ягоди горобини необхідно засипати в каструлю шарами, перекладаючи кожен шар вишневими листям. Як тільки всі ягоди опиняться в каструльці, кип'ятимо воду, розводимо в ній лимонну кислоту і заливаємо отриманим розчином вміст каструлі. Накриваємо основу для сиропу і залишаємо її на дві доби.
    Після закінчення часу проціджуємо сік, а ягоди і листя викидаємо, або пускаємо на приготування настоянки. У горобиновому соку розвести цукор, доводимо сироп до кипіння і розливаємо по стерильним банкам. Закатуємо і зберігаємо в прохолоді до моменту потреби.
    Готовий сироп також розводиться водою перед вживанням. Також можна додавати ложку-другу ласощі в чашку чаю або кави в якості підсолоджувача.

    Сироп з чорноплідної горобини на зиму


    Інгредієнти:

  • чорноплідна горобина - 1 ст.;
    Сироп з чорноплідної горобини

  • бутони гвоздики - 5 шт.;

  • тертий імбир -1 ст. ложка;

  • паличка кориці;

  • вода - 500 мл;

  • квітковий мед - 1 ст.


  • Приготування
    У каструльку закладаємо ягоди, бутони гвоздики, корицю, тертий імбир і заливаємо все водою. Доводимо вміст каструлі до кипіння і уварюють протягом 20-30 хвилин або до тих пір, поки об'єм не зменшиться вдвічі. Проціджуємо сироп через сито, додаємо мед в розчин і переливаємо його в чистий бутель або банку. Зберігати сироп слід в холодильнику.
    Рекомендуємо добрі рецепти
    Рецепт наливки з чорноплідної горобини
    Рецепт наливки з чорноплідної горобини
    Чорноплідна горобина - це дуже корисна ягода! Плоди чорної горобини допомагають впоратися з багатьма хворобами і просто підтримують імунітет. А ще з
    Варення з горобини із яблуками
    Варення з горобини із яблуками
    Горобина не тільки красива і дуже корисна ягода, але ще і смачна, якщо правильно її приготувати. Ми пропонуємо вам рецепт чудового варення з
    Варення з чорноплідної горобини
    Варення з чорноплідної горобини
    Варення з горобини варили ще наші прабабусі, адже здавна було відомо, що червона, а особливо чорна горобина володіє дивовижними властивостями, які не
    Лікер з чорноплідної горобини
    Лікер з чорноплідної горобини
    Домашні лікери можна готувати з будь-яких ягід і фруктів: яблук, апельсинів, малини. А ми сьогодні розповімо, як зробити смачний і корисний лікер з
    Сік з чорноплідної горобини
    Сік з чорноплідної горобини
    Чорноплідна горобина відома своїми корисними та лікувальними властивостями. І сьогодні ми пропонуємо вам рецепти приготування з неї соку. Читаємо
    Компот з горобини
    Компот з горобини
    Компот, приготований з горобини, не тільки смачний, але ще і дуже корисний! Щоб зварити такий чудовий напій, вам мені знадобляться особливі навички,