Рецепт наливки з чорноплідної горобини
Горобина – популярний плодову рослину, що виростає в нашій країні і здавна використовується в якості лікарського кошти. На відміну від червоної, чорноплідна – родом з Америки, добре почуває себе в нашому кліматі і приносить щорічно непоганий урожай. Вона чудово підходить для приготування різноманітних наливок з чудовим рубіновим кольором. Давайте розглянемо з вами деякі способи, як приготувати домашню наливку з горобини.
Інгредієнти:
чорноплідна горобина – 15 кг;
цукровий пісок – 2 ст.;
горілка – 15 л.
Приготування
Для готування наливки з чорноплідної горобини ягоди позбавляємо від гілочок і листя, промиваємо в прохолодній воді і обсушуємо на рушник. Чисту, заздалегідь підготовлену банку наповнюємо ягодами по «плечики», періодично струшуючи її, щоб увійшло більше. Потім засипаємо все цукром і заливаємо майже до самого верху горілкою, залишивши до горлечка приблизно 2 сантиметри, тому що в процесі бродіння ягоди будуть трохи підніматися вгору і їм знадобитися додаткове місце. Тепер закриваємо банку потрійним шаром пергаменту, міцно перев'язуємо або накриваємо щільною капроновою кришкою. Залишаємо наливку в темному холодному місці мінімум на 2 місяці, поставивши тару в льох або холодильник. Після закінчення зазначеного часу, напій проціджуємо в нові красиві пляшки і щільно закриваємо. Зберігаємо наливку в холодильнику. Вона відрізняється від покупної, прекрасним гіркувато-терпким смаком і приємним ароматом.
Інгредієнти:
ягоди чорноплідної горобини – 1 кг;
цукровий пісок – 3 кг.
Приготування
Вимиті і оброблені ягоди розтираємо ложкою і засипаємо цукровим піском в скляну пляшку. Потім ємність накриваємо марлею і ставимо на 15 місяці в тепле місце. Не забуваємо кожен день перемішувати горобину дерев'яною лопаткою. Після закінчення процесу бродіння, готову наливку проціджують через щільну марлю, розливаємо в пляшки і забуваємо про напій приблизно на 3 місяці. Після цього наливка готова до вживання і дегустації.
Інгредієнти:
чорноплідна горобина – 1 кг;
горілка.
Приготування
Беремо стиглі ягоди чорноплідної горобини, перебираємо, промиваємо і підсушуємо на деку в духовій шафі при невеликій температурі. Потім перекладаємо ягоди в чистий бутель, заливаємо доверху горілкою і витримуємо напій до придбання насиченого темно-бурштинового кольору. Після цього напій проціджують і кладемо трохи цукру для солодощі.
Інгредієнти:
ягоди чорноплідної горобини – 500 г;
цукровий пісок – 300 г;
вишневі листя – 200 г;
ванілін – 2 г;
лимонна кислота – 1 ст. ложка;
вода кип'ячена – 15 л;
горілка – 05 л.
Приготування
Ягоди горобини і вишневі листя варимо протягом 15 хвилин у воді. Потім, не віджимаючи, відвар проціджуємо через марлю. Для отримання оригінального присмаку кидаємо трохи ваніліну, кладемо лимонну кислоту і всипаємо цукор. Підтримуючи кипіння, витримуємо всі на невеликому вогні хвилин 5. Остиглу наливку розбавляємо горілкою, розмішуємо, розливаємо в скляні ємності, закупорюючи.
Інгредієнти:
вишневі листя – 33 шт.;
смородинові листя – 33 шт.;
малинові листя – 33 шт.;
чорноплідна горобина – 1 ст.;
вода – 800 мл;
цукор – 1 ст.;
лимонна кислота – 1 ч. ложка;
горілка – 500 мл
Приготування
Для готування наливки всі інгредієнти промиваємо, заливаємо водою і варимо на слабкому вогні 30 хвилин. Потім відвар остуджуємо, проціджуємо, додаємо в нього цукор, кидаємо лимонку і перемішуємо. У холодну наливку вливаємо горілку і наполягаємо напій близько 2 місяців.
Наливка з чорноплідної горобини на горілці
Інгредієнти:
Приготування
Для готування наливки з чорноплідної горобини ягоди позбавляємо від гілочок і листя, промиваємо в прохолодній воді і обсушуємо на рушник. Чисту, заздалегідь підготовлену банку наповнюємо ягодами по «плечики», періодично струшуючи її, щоб увійшло більше. Потім засипаємо все цукром і заливаємо майже до самого верху горілкою, залишивши до горлечка приблизно 2 сантиметри, тому що в процесі бродіння ягоди будуть трохи підніматися вгору і їм знадобитися додаткове місце. Тепер закриваємо банку потрійним шаром пергаменту, міцно перев'язуємо або накриваємо щільною капроновою кришкою. Залишаємо наливку в темному холодному місці мінімум на 2 місяці, поставивши тару в льох або холодильник. Після закінчення зазначеного часу, напій проціджуємо в нові красиві пляшки і щільно закриваємо. Зберігаємо наливку в холодильнику. Вона відрізняється від покупної, прекрасним гіркувато-терпким смаком і приємним ароматом.
Рецепт наливки з горобини без спирту
Інгредієнти:
Приготування
Вимиті і оброблені ягоди розтираємо ложкою і засипаємо цукровим піском в скляну пляшку. Потім ємність накриваємо марлею і ставимо на 15 місяці в тепле місце. Не забуваємо кожен день перемішувати горобину дерев'яною лопаткою. Після закінчення процесу бродіння, готову наливку проціджують через щільну марлю, розливаємо в пляшки і забуваємо про напій приблизно на 3 місяці. Після цього наливка готова до вживання і дегустації.
Домашня наливка з чорноплідної горобини
Інгредієнти:
Приготування
Беремо стиглі ягоди чорноплідної горобини, перебираємо, промиваємо і підсушуємо на деку в духовій шафі при невеликій температурі. Потім перекладаємо ягоди в чистий бутель, заливаємо доверху горілкою і витримуємо напій до придбання насиченого темно-бурштинового кольору. Після цього напій проціджують і кладемо трохи цукру для солодощі.
Рецепт наливки з чорноплідної наливки
Інгредієнти:
Приготування
Ягоди горобини і вишневі листя варимо протягом 15 хвилин у воді. Потім, не віджимаючи, відвар проціджуємо через марлю. Для отримання оригінального присмаку кидаємо трохи ваніліну, кладемо лимонну кислоту і всипаємо цукор. Підтримуючи кипіння, витримуємо всі на невеликому вогні хвилин 5. Остиглу наливку розбавляємо горілкою, розмішуємо, розливаємо в скляні ємності, закупорюючи.
Наливка з чорної горобини
Інгредієнти:
Приготування
Для готування наливки всі інгредієнти промиваємо, заливаємо водою і варимо на слабкому вогні 30 хвилин. Потім відвар остуджуємо, проціджуємо, додаємо в нього цукор, кидаємо лимонку і перемішуємо. У холодну наливку вливаємо горілку і наполягаємо напій близько 2 місяців.
Рекомендуємо добрі рецепти
Сироп з чорноплідної горобини
Чорноплідну горобину не вживають в чистому вигляді. Найчастіше її додають в компоти, варення, джеми, соки. А сьогодні ми розповімо, як зварити з неї
Варення з чорноплідної горобини
Варення з горобини варили ще наші прабабусі, адже здавна було відомо, що червона, а особливо чорна горобина володіє дивовижними властивостями, які не
Наливка з чорної смородини
Чорна смородина - дуже корисна ягода, в якій міститься велика кількість вітаміну С. З неї можна готувати різні смачні напої: соки, киселі, компоти,
Наливка з ожини
Наливка з ожини - смачний і приємний алкогольний напій, має насичений янтарний відтінок. І сьогодні ми підкажемо вам кілька простих рецептів
Лікер з чорноплідної горобини
Домашні лікери можна готувати з будь-яких ягід і фруктів: яблук, апельсинів, малини. А ми сьогодні розповімо, як зробити смачний і корисний лікер з
Сік з чорноплідної горобини
Чорноплідна горобина відома своїми корисними та лікувальними властивостями. І сьогодні ми пропонуємо вам рецепти приготування з неї соку. Читаємо