Горобина – популярний плодову рослину, що виростає в нашій країні і здавна використовується в якості лікарського кошти. На відміну від червоної, чорноплідна – родом з Америки, добре почуває себе в нашому кліматі і приносить щорічно непоганий урожай. Вона чудово підходить для приготування різноманітних наливок з чудовим рубіновим кольором. Давайте розглянемо з вами деякі способи, як приготувати домашню наливку з горобини.
Наливка з чорноплідної горобини на горілці
Інгредієнти: чорноплідна горобина – 15 кг; цукровий пісок – 2 ст.; горілка – 15 л. Приготування Для готування наливки з чорноплідної горобини ягоди позбавляємо від гілочок і листя, промиваємо в прохолодній воді і обсушуємо на рушник. Чисту, заздалегідь підготовлену банку наповнюємо ягодами по «плечики», періодично струшуючи її, щоб увійшло більше. Потім засипаємо все цукром і заливаємо майже до самого верху горілкою, залишивши до горлечка приблизно 2 сантиметри, тому що в процесі бродіння ягоди будуть трохи підніматися вгору і їм знадобитися додаткове місце. Тепер закриваємо банку потрійним шаром пергаменту, міцно перев'язуємо або накриваємо щільною капроновою кришкою. Залишаємо наливку в темному холодному місці мінімум на 2 місяці, поставивши тару в льох або холодильник. Після закінчення зазначеного часу, напій проціджуємо в нові красиві пляшки і щільно закриваємо. Зберігаємо наливку в холодильнику. Вона відрізняється від покупної, прекрасним гіркувато-терпким смаком і приємним ароматом.
Рецепт наливки з горобини без спирту
Інгредієнти: ягоди чорноплідної горобини – 1 кг; цукровий пісок – 3 кг. Приготування Вимиті і оброблені ягоди розтираємо ложкою і засипаємо цукровим піском в скляну пляшку. Потім ємність накриваємо марлею і ставимо на 15 місяці в тепле місце. Не забуваємо кожен день перемішувати горобину дерев'яною лопаткою. Після закінчення процесу бродіння, готову наливку проціджують через щільну марлю, розливаємо в пляшки і забуваємо про напій приблизно на 3 місяці. Після цього наливка готова до вживання і дегустації.
Домашня наливка з чорноплідної горобини
Інгредієнти: чорноплідна горобина – 1 кг; горілка. Приготування Беремо стиглі ягоди чорноплідної горобини, перебираємо, промиваємо і підсушуємо на деку в духовій шафі при невеликій температурі. Потім перекладаємо ягоди в чистий бутель, заливаємо доверху горілкою і витримуємо напій до придбання насиченого темно-бурштинового кольору. Після цього напій проціджують і кладемо трохи цукру для солодощі.
Рецепт наливки з чорноплідної наливки
Інгредієнти: ягоди чорноплідної горобини – 500 г; цукровий пісок – 300 г; вишневі листя – 200 г; ванілін – 2 г; лимонна кислота – 1 ст. ложка; вода кип'ячена – 15 л; горілка – 05 л. Приготування Ягоди горобини і вишневі листя варимо протягом 15 хвилин у воді. Потім, не віджимаючи, відвар проціджуємо через марлю. Для отримання оригінального присмаку кидаємо трохи ваніліну, кладемо лимонну кислоту і всипаємо цукор. Підтримуючи кипіння, витримуємо всі на невеликому вогні хвилин 5. Остиглу наливку розбавляємо горілкою, розмішуємо, розливаємо в скляні ємності, закупорюючи.
Наливка з чорної горобини
Інгредієнти: вишневі листя – 33 шт.; смородинові листя – 33 шт.; малинові листя – 33 шт.; чорноплідна горобина – 1 ст.; вода – 800 мл; цукор – 1 ст.; лимонна кислота – 1 ч. ложка; горілка – 500 мл Приготування Для готування наливки всі інгредієнти промиваємо, заливаємо водою і варимо на слабкому вогні 30 хвилин. Потім відвар остуджуємо, проціджуємо, додаємо в нього цукор, кидаємо лимонку і перемішуємо. У холодну наливку вливаємо горілку і наполягаємо напій близько 2 місяців.