Маринований сир
Про те, що перед трапезами прийнято подавати аперитиви у вигляді невеликих порцій алкоголю знають якщо не всі, то багато, але от про існування закусок, які сприяють пробудженню апетиту, відомо далеко не кожному. Одним з видів таких закусок ми вирішили присвятити цю статтю.
Інгредієнти:
оливкова олія - 1/2 ст.;
білий винний оцет - 1/2 ст.;
маринований перець - 60 г;
свіжа петрушка - 3 ст. ложки;
зелена цибуля - 2 ст. ложки;
часник - 3 зубчики;
цукор -1 ч. ложка;
сушений базилік - 3/4 ч. ложки;
сіль, перець - 1/2 ч. ложки;
сир чеддер - 250 г;
крем-сир - 250 р.
Приготування
У банку наливаємо олію, оцет, додаємо нарізані перець і зелень, пропущений через прес часник, цукор, сушений базилік і сіль з перцем. закриваємо банку кришкою і збовтуємо її вміст.
Сир чеддер нарізаємо кубиками. Аналогічним чином ріжемо і крем-сир. Викладаємо сирні кубики на глибоке блюдо для сервірування і заливаємо його готовим маринадом. Накриваємо сир плівкою і залишаємо маринуватися 6 годин або на всю ніч у холодильнику.
Інгредієнти:
сир камамбер - 240 г;
оливкова олія;
червоний цибуля - 1 шт.;
часник - 2-3 зубчики;
лавровий лист - 4 шт.;
паприка - 1 ст. ложка;
гострий перець - 1 шт.;
чорний і запашні перець горошком - по 1 ч. ложці;
суміш прованських трав - 1 ч. ложка.
Приготування
Сир розрізаємо на 2 половинки вздовж. Обидві половинки посипаємо паприкою і укладаємо на їх поверхню нарізаний пластинками часник - 2-3 пластинки на приготування сиру буде достатньо. При необхідності сир можна нарізати поперек, щоб він помістився в банку.
Червоний цибулю нарізаємо кільцями. Аналогічним чином ріжемо і червоний перчик. Тепер в довільному порядку на дно банки кладемо сир, листи лавра, перець, залишки часник, цибулю, посипаємо все прованськими травами і заливаємо олією. Залишаємо закриті банки в холодильнику на 1-2 тижні, після чого вживаємо з домашнім пивом або самостійно.
Інгредієнти:
сир адигейський - 300-400 г;
сухе біле вино - 1/4 ст.;
винний оцет - 2 ст. ложки;
базилік - 1 пучок;
зелена цибуля - 1 пучок;
оливкова олія - 1/2 ст.;
цукор - 2 ст. ложки.
Приготування
У чашу блендера кладемо крупно нарізану зелень і заливаємо її сумішшю вина, олії й оцту. Збиваємо масу до однорідності, після чого доповнюємо її цукром. Не забуваємо і про солі з перцем, їх також слід додати за смаком.
Адигейський сир нарізаємо скибочками, укладаємо на дно скляного посуду і заливаємо отриманим маринадом. Залишаємо сир, накривши плівкою, в холодильнику 4-6 годин.
Рецепт приготування маринованої сиру
Інгредієнти:
Приготування
У банку наливаємо олію, оцет, додаємо нарізані перець і зелень, пропущений через прес часник, цукор, сушений базилік і сіль з перцем. закриваємо банку кришкою і збовтуємо її вміст.
Сир чеддер нарізаємо кубиками. Аналогічним чином ріжемо і крем-сир. Викладаємо сирні кубики на глибоке блюдо для сервірування і заливаємо його готовим маринадом. Накриваємо сир плівкою і залишаємо маринуватися 6 годин або на всю ніч у холодильнику.
Чеський маринований сир з пліснявою
Інгредієнти:
Приготування
Сир розрізаємо на 2 половинки вздовж. Обидві половинки посипаємо паприкою і укладаємо на їх поверхню нарізаний пластинками часник - 2-3 пластинки на приготування сиру буде достатньо. При необхідності сир можна нарізати поперек, щоб він помістився в банку.
Червоний цибулю нарізаємо кільцями. Аналогічним чином ріжемо і червоний перчик. Тепер в довільному порядку на дно банки кладемо сир, листи лавра, перець, залишки часник, цибулю, посипаємо все прованськими травами і заливаємо олією. Залишаємо закриті банки в холодильнику на 1-2 тижні, після чого вживаємо з домашнім пивом або самостійно.
Рецепт маринованого адигейського сиру
Інгредієнти:
Приготування
У чашу блендера кладемо крупно нарізану зелень і заливаємо її сумішшю вина, олії й оцту. Збиваємо масу до однорідності, після чого доповнюємо її цукром. Не забуваємо і про солі з перцем, їх також слід додати за смаком.
Адигейський сир нарізаємо скибочками, укладаємо на дно скляного посуду і заливаємо отриманим маринадом. Залишаємо сир, накривши плівкою, в холодильнику 4-6 годин.
Рекомендуємо добрі рецепти
Маринована цибуля
Кожна господиня повинна навчитися маринувати цибуля, тому що нерідко в рецептах трапляється саме цей інгредієнт. Маринований лук незамінний до
Прості рецепти маринованої моркви
Якщо ви любите різноманітні соління і маринади, то наша сьогоднішня стаття для вас. Адже в ній мова піде про простих і універсальних рецептів
Салат з шинкою і помідорами
Чудовою закускою на буденний або святковий стіл може стати салат з шинкою і помідорами. Варіантів його приготування досить багато. У нашій статті ми
Маринований буряк - рецепт
Буряк - один з найбільш популярних зиязиках овочів. Її додають у борщ, вінегрет та інші страви, солять і, звичайно ж, маринують. Останній спосіб
Маринована морква
Морква - дуже корисний продукт, адже в ній міститься багато вітаміну А, який необхідний нашому організму. З неї готують салати, додають її у супи і
Маринований редис - рецепт
Редис - корисний і улюблений багатьма овоч. У ньому міститься велика кількість мінеральних солей, ферментів і вітамінів. І сьогодні ми розповімо, як