Про те, що перед трапезами прийнято подавати аперитиви у вигляді невеликих порцій алкоголю знають якщо не всі, то багато, але от про існування закусок, які сприяють пробудженню апетиту, відомо далеко не кожному. Одним з видів таких закусок ми вирішили присвятити цю статтю.
Рецепт приготування маринованої сиру
Інгредієнти: оливкова олія - 1/2 ст.; білий винний оцет - 1/2 ст.; маринований перець - 60 г; свіжа петрушка - 3 ст. ложки; зелена цибуля - 2 ст. ложки; часник - 3 зубчики; цукор -1 ч. ложка; сушений базилік - 3/4 ч. ложки; сіль, перець - 1/2 ч. ложки; сир чеддер - 250 г; крем-сир - 250 р. Приготування У банку наливаємо олію, оцет, додаємо нарізані перець і зелень, пропущений через прес часник, цукор, сушений базилік і сіль з перцем. закриваємо банку кришкою і збовтуємо її вміст.
Сир чеддер нарізаємо кубиками. Аналогічним чином ріжемо і крем-сир. Викладаємо сирні кубики на глибоке блюдо для сервірування і заливаємо його готовим маринадом. Накриваємо сир плівкою і залишаємо маринуватися 6 годин або на всю ніч у холодильнику.
Чеський маринований сир з пліснявою
Інгредієнти: сир камамбер - 240 г; оливкова олія; червоний цибуля - 1 шт.; часник - 2-3 зубчики; лавровий лист - 4 шт.; паприка - 1 ст. ложка; гострий перець - 1 шт.; чорний і запашні перець горошком - по 1 ч. ложці; суміш прованських трав - 1 ч. ложка. Приготування Сир розрізаємо на 2 половинки вздовж. Обидві половинки посипаємо паприкою і укладаємо на їх поверхню нарізаний пластинками часник - 2-3 пластинки на приготування сиру буде достатньо. При необхідності сир можна нарізати поперек, щоб він помістився в банку.
Червоний цибулю нарізаємо кільцями. Аналогічним чином ріжемо і червоний перчик. Тепер в довільному порядку на дно банки кладемо сир, листи лавра, перець, залишки часник, цибулю, посипаємо все прованськими травами і заливаємо олією. Залишаємо закриті банки в холодильнику на 1-2 тижні, після чого вживаємо з домашнім пивом або самостійно.
Рецепт маринованого адигейського сиру
Інгредієнти: сир адигейський - 300-400 г; сухе біле вино - 1/4 ст.; винний оцет - 2 ст. ложки; базилік - 1 пучок; зелена цибуля - 1 пучок; оливкова олія - 1/2 ст.; цукор - 2 ст. ложки. Приготування У чашу блендера кладемо крупно нарізану зелень і заливаємо її сумішшю вина, олії й оцту. Збиваємо масу до однорідності, після чого доповнюємо її цукром. Не забуваємо і про солі з перцем, їх також слід додати за смаком.
Адигейський сир нарізаємо скибочками, укладаємо на дно скляного посуду і заливаємо отриманим маринадом. Залишаємо сир, накривши плівкою, в холодильнику 4-6 годин.