Вернуться назад Распечатать

Маринований сир

Маринований сир
Про те, що перед трапезами прийнято подавати аперитиви у вигляді невеликих порцій алкоголю знають якщо не всі, то багато, але от про існування закусок, які сприяють пробудженню апетиту, відомо далеко не кожному. Одним з видів таких закусок ми вирішили присвятити цю статтю.

Рецепт приготування маринованої сиру


Інгредієнти:

  • оливкова олія - 1/2 ст.;

  • білий винний оцет - 1/2 ст.;

  • маринований перець - 60 г;

  • свіжа петрушка - 3 ст. ложки;

  • зелена цибуля - 2 ст. ложки;

  • часник - 3 зубчики;

  • цукор -1 ч. ложка;

  • сушений базилік - 3/4 ч. ложки;

  • сіль, перець - 1/2 ч. ложки;

  • сир чеддер - 250 г;

  • крем-сир - 250 р.


  • Приготування
    У банку наливаємо олію, оцет, додаємо нарізані перець і зелень, пропущений через прес часник, цукор, сушений базилік і сіль з перцем. закриваємо банку кришкою і збовтуємо її вміст.
    Сир чеддер нарізаємо кубиками. Аналогічним чином ріжемо і крем-сир. Викладаємо сирні кубики на глибоке блюдо для сервірування і заливаємо його готовим маринадом. Накриваємо сир плівкою і залишаємо маринуватися 6 годин або на всю ніч у холодильнику.

    Чеський маринований сир з пліснявою


    Інгредієнти:

  • сир камамбер - 240 г;

  • оливкова олія;

  • червоний цибуля - 1 шт.;

  • часник - 2-3 зубчики;

  • лавровий лист - 4 шт.;

  • паприка - 1 ст. ложка;

  • гострий перець - 1 шт.;

  • чорний і запашні перець горошком - по 1 ч. ложці;

  • суміш прованських трав - 1 ч. ложка.


  • Приготування
    Сир розрізаємо на 2 половинки вздовж. Обидві половинки посипаємо паприкою і укладаємо на їх поверхню нарізаний пластинками часник - 2-3 пластинки на приготування сиру буде достатньо. При необхідності сир можна нарізати поперек, щоб він помістився в банку.
    Червоний цибулю нарізаємо кільцями. Аналогічним чином ріжемо і червоний перчик. Тепер в довільному порядку на дно банки кладемо сир, листи лавра, перець, залишки часник, цибулю, посипаємо все прованськими травами і заливаємо олією. Залишаємо закриті банки в холодильнику на 1-2 тижні, після чого вживаємо з домашнім пивом або самостійно.

    Рецепт маринованого адигейського сиру


    Інгредієнти:

  • сир адигейський - 300-400 г;

  • сухе біле вино - 1/4 ст.;

  • винний оцет - 2 ст. ложки;

  • Маринований сир

  • базилік - 1 пучок;

  • зелена цибуля - 1 пучок;

  • оливкова олія - 1/2 ст.;

  • цукор - 2 ст. ложки.


  • Приготування
    У чашу блендера кладемо крупно нарізану зелень і заливаємо її сумішшю вина, олії й оцту. Збиваємо масу до однорідності, після чого доповнюємо її цукром. Не забуваємо і про солі з перцем, їх також слід додати за смаком.
    Адигейський сир нарізаємо скибочками, укладаємо на дно скляного посуду і заливаємо отриманим маринадом. Залишаємо сир, накривши плівкою, в холодильнику 4-6 годин.