Прості рецепти маринованої моркви
Мариновані овочі прикрашають наш стіл не тільки взимку, але і в теплу пору року. Якщо ви відчуваєте особливу пристрасть до приготування всякого роду солінь і маринадів, то нижчеописані варіанти мають як раз припасти вам до смаку, адже у цій статті ми розповімо прості рецепти маринованої моркви .
Інгредієнти:
морква - 500 г;
сіль - за смаком;
винний оцет - 2 ст. ложки;
оливкова олія - 2 ст. ложки;
листя м'яти.
Приготування
Моркву миємо, чистимо, нарізаємо крупною соломкою і пропарюють 5-6 хвилин, або до тих пір, поки вона не буде проколюватися ножем. Пропарений коренеплід обдаємо холодною водою, щоб зупинити процес готування і повернути легкий хрускіт. Тепер посипаємо шматочки моркви сіллю, заливаємо сумішшю олії та оцту, після чого залишаємо промаринуватися 15-20 хвилин і подаємо до столу, змішавши з нарізаними листочками м'яти.
Подавати моркву до столу бажано відразу ж після приготування, але при бажанні її можна помістити в банку і зберігати в холодильнику до 1 тижня - оцет, виступаючий в маринаді як консервант, не дасть моркви зіпсуватися.
Інгредієнти:
вода - 2 ст.;
морква - 500 г;
ріпчаста цибуля - 1 шт.;
болгарський перець - 1 шт.;
селера - 1 стебло;
томатний соус - 1 1/4 ст.;
винний оцет - 1/3 ст.;
цукор - 1 ч. ложка;
діжонська гірчиця - 1 ч. ложка;
рослинне масло - 1 ст. ложка;
сіль, перець - за смаком.
Приготування
Моркву миємо й нарізаємо невеликими кубиками. Обварюють шматочки моркви до м'якості і обдаємо холодною водою. Змішуємо проварену моркву з нарізаною цибулею і болгарським перцем. Додаємо шматочки селери в овочеву суміш.
У сотейнику змішуємо томатний соус з цукром, оцтом, маслом і гірчицею. Доводимо суміш до кипіння, помішуючи. Заливаємо томатним маринадом овочі і накриваємо ємність з ними плівкою або кришкою. Даємо суміші промаринуватися 24 години у холодильнику перед подачею.
Інгредієнти:
вода - 1 ст.;
білий винний оцет - 1/4 ст.;
цукор - 2 ст. ложки;
сіль - 2 ч. ложки;
морква - 250 г;
дайкон - 250 р.
Приготування
Воду змішуємо з оцтом, сіллю і цукром, після чого нагріваємо маринад на повільному вогні, помішуючи, поки цукор і сіль не розчиняться. Моркву і дайкон нарізаємо соломкою і щільно укладаємо в банки. Заливаємо овочі гарячим маринадом і залишаємо в холодильнику промаринуватися мінімум годину (якщо ви бажаєте приготувати мариновану моркву на зиму, то банки попередньо слід простерилізувати на пару 15-20 хвилин, в залежності від обсягу). Зберігати овочі, приготовлені таким чином можна до півмісяця в холодильнику.
Інгредієнти:
морква - 500 г;
червоний цибуля - 1 шт.;
перець халапеньо - 1 шт.;
вода - 1 ст.;
білий винний оцет - 2 ст.;
рослинна олія - 1/4 ст.;
мелений кумін - 1/2 ч. ложки;
сушений орегано - 1 /2 ч. ложки;
чорний перець - 10-15 горошин;
сіль - 1 ч. ложка.
Приготування
Моркву чистимо, миємо й нарізаємо кружечками. Аналогічним чином ріжемо перець, при бажанні попередньо видаливши насіння, щоб зробити маринад менш гострим. Нарізаємо кільцями червоний лук.
В емальовану каструлю наливаємо воду і оцет, ставимо все на вогонь, вливаємо олію, додаємо орегано, кумін, сіль і горошини перцю. Варимо маринад до повного розчинення кристалів солі. Додаємо в гарячий маринад овочі і продовжуємо варити їх ще 5-10 хвилин, постійно помішуючи. Як тільки морква досягне бажаного ступеня готовності, переливаємо маринад разом з овочами в пластикові чи скляні контейнери і ставимо в холодильник на добу.
Маринований морква швидкого приготування
Інгредієнти:
Приготування
Моркву миємо, чистимо, нарізаємо крупною соломкою і пропарюють 5-6 хвилин, або до тих пір, поки вона не буде проколюватися ножем. Пропарений коренеплід обдаємо холодною водою, щоб зупинити процес готування і повернути легкий хрускіт. Тепер посипаємо шматочки моркви сіллю, заливаємо сумішшю олії та оцту, після чого залишаємо промаринуватися 15-20 хвилин і подаємо до столу, змішавши з нарізаними листочками м'яти.
Подавати моркву до столу бажано відразу ж після приготування, але при бажанні її можна помістити в банку і зберігати в холодильнику до 1 тижня - оцет, виступаючий в маринаді як консервант, не дасть моркви зіпсуватися.
Салат з маринованої морквою і перцем
Інгредієнти:
Приготування
Моркву миємо й нарізаємо невеликими кубиками. Обварюють шматочки моркви до м'якості і обдаємо холодною водою. Змішуємо проварену моркву з нарізаною цибулею і болгарським перцем. Додаємо шматочки селери в овочеву суміш.
У сотейнику змішуємо томатний соус з цукром, оцтом, маслом і гірчицею. Доводимо суміш до кипіння, помішуючи. Заливаємо томатним маринадом овочі і накриваємо ємність з ними плівкою або кришкою. Даємо суміші промаринуватися 24 години у холодильнику перед подачею.
Рецепт маринованої моркви по-в'єтнамськи
Інгредієнти:
Приготування
Воду змішуємо з оцтом, сіллю і цукром, після чого нагріваємо маринад на повільному вогні, помішуючи, поки цукор і сіль не розчиняться. Моркву і дайкон нарізаємо соломкою і щільно укладаємо в банки. Заливаємо овочі гарячим маринадом і залишаємо в холодильнику промаринуватися мінімум годину (якщо ви бажаєте приготувати мариновану моркву на зиму, то банки попередньо слід простерилізувати на пару 15-20 хвилин, в залежності від обсягу). Зберігати овочі, приготовлені таким чином можна до півмісяця в холодильнику.
Рецепт гострої маринованої моркви з цибулею
Інгредієнти:
Приготування
Моркву чистимо, миємо й нарізаємо кружечками. Аналогічним чином ріжемо перець, при бажанні попередньо видаливши насіння, щоб зробити маринад менш гострим. Нарізаємо кільцями червоний лук.
В емальовану каструлю наливаємо воду і оцет, ставимо все на вогонь, вливаємо олію, додаємо орегано, кумін, сіль і горошини перцю. Варимо маринад до повного розчинення кристалів солі. Додаємо в гарячий маринад овочі і продовжуємо варити їх ще 5-10 хвилин, постійно помішуючи. Як тільки морква досягне бажаного ступеня готовності, переливаємо маринад разом з овочами в пластикові чи скляні контейнери і ставимо в холодильник на добу.
Рекомендуємо добрі рецепти
Маринована цибуля
Кожна господиня повинна навчитися маринувати цибуля, тому що нерідко в рецептах трапляється саме цей інгредієнт. Маринований лук незамінний до
Маринований сир
Маринований сир — це прекрасна закуска, яку можна подати до аперетиву на святковий стіл. І зараз ми підкажемо вам кілька оригінальних рецептів
Слабосолоний оселедець в домашніх умовах
Слабосолоний оселедець - улюблене багатьма страва, що з'являється на столах росіян досить часто. Немає проблем, щоб купити оселедця в магазині, але
Маринований буряк - рецепт
Буряк - один з найбільш популярних зиязиках овочів. Її додають у борщ, вінегрет та інші страви, солять і, звичайно ж, маринують. Останній спосіб
Маринована морква
Морква - дуже корисний продукт, адже в ній міститься багато вітаміну А, який необхідний нашому організму. З неї готують салати, додають її у супи і
Маринований редис - рецепт
Редис - корисний і улюблений багатьма овоч. У ньому міститься велика кількість мінеральних солей, ферментів і вітамінів. І сьогодні ми розповімо, як