Мариновані овочі прикрашають наш стіл не тільки взимку, але і в теплу пору року. Якщо ви відчуваєте особливу пристрасть до приготування всякого роду солінь і маринадів, то нижчеописані варіанти мають як раз припасти вам до смаку, адже у цій статті ми розповімо прості рецепти маринованої моркви .
Маринований морква швидкого приготування
Інгредієнти: морква - 500 г; сіль - за смаком; винний оцет - 2 ст. ложки; оливкова олія - 2 ст. ложки; листя м'яти. Приготування Моркву миємо, чистимо, нарізаємо крупною соломкою і пропарюють 5-6 хвилин, або до тих пір, поки вона не буде проколюватися ножем. Пропарений коренеплід обдаємо холодною водою, щоб зупинити процес готування і повернути легкий хрускіт. Тепер посипаємо шматочки моркви сіллю, заливаємо сумішшю олії та оцту, після чого залишаємо промаринуватися 15-20 хвилин і подаємо до столу, змішавши з нарізаними листочками м'яти.
Подавати моркву до столу бажано відразу ж після приготування, але при бажанні її можна помістити в банку і зберігати в холодильнику до 1 тижня - оцет, виступаючий в маринаді як консервант, не дасть моркви зіпсуватися.
Салат з маринованої морквою і перцем
Інгредієнти: вода - 2 ст.; морква - 500 г; ріпчаста цибуля - 1 шт.; болгарський перець - 1 шт.; селера - 1 стебло; томатний соус - 1 1/4 ст.; винний оцет - 1/3 ст.; цукор - 1 ч. ложка; діжонська гірчиця - 1 ч. ложка; рослинне масло - 1 ст. ложка; сіль, перець - за смаком. Приготування Моркву миємо й нарізаємо невеликими кубиками. Обварюють шматочки моркви до м'якості і обдаємо холодною водою. Змішуємо проварену моркву з нарізаною цибулею і болгарським перцем. Додаємо шматочки селери в овочеву суміш.
У сотейнику змішуємо томатний соус з цукром, оцтом, маслом і гірчицею. Доводимо суміш до кипіння, помішуючи. Заливаємо томатним маринадом овочі і накриваємо ємність з ними плівкою або кришкою. Даємо суміші промаринуватися 24 години у холодильнику перед подачею.
Рецепт маринованої моркви по-в'єтнамськи
Інгредієнти: вода - 1 ст.; білий винний оцет - 1/4 ст.; цукор - 2 ст. ложки; сіль - 2 ч. ложки; морква - 250 г; дайкон - 250 р. Приготування Воду змішуємо з оцтом, сіллю і цукром, після чого нагріваємо маринад на повільному вогні, помішуючи, поки цукор і сіль не розчиняться. Моркву і дайкон нарізаємо соломкою і щільно укладаємо в банки. Заливаємо овочі гарячим маринадом і залишаємо в холодильнику промаринуватися мінімум годину (якщо ви бажаєте приготувати мариновану моркву на зиму, то банки попередньо слід простерилізувати на пару 15-20 хвилин, в залежності від обсягу). Зберігати овочі, приготовлені таким чином можна до півмісяця в холодильнику.
Рецепт гострої маринованої моркви з цибулею
Інгредієнти: морква - 500 г; червоний цибуля - 1 шт.; перець халапеньо - 1 шт.; вода - 1 ст.; білий винний оцет - 2 ст.; рослинна олія - 1/4 ст.; мелений кумін - 1/2 ч. ложки; сушений орегано - 1 /2 ч. ложки; чорний перець - 10-15 горошин; сіль - 1 ч. ложка. Приготування Моркву чистимо, миємо й нарізаємо кружечками. Аналогічним чином
ріжемо перець, при бажанні попередньо видаливши насіння, щоб зробити маринад менш гострим. Нарізаємо кільцями червоний лук.
В емальовану каструлю наливаємо воду і оцет, ставимо все на вогонь, вливаємо олію, додаємо орегано, кумін, сіль і горошини перцю. Варимо маринад до повного розчинення кристалів солі. Додаємо в гарячий маринад овочі і продовжуємо варити їх ще 5-10 хвилин, постійно помішуючи. Як тільки морква досягне бажаного ступеня готовності, переливаємо маринад разом з овочами в пластикові чи скляні контейнери і ставимо в холодильник на добу.