Вернуться назад Распечатать

Прості рецепти маринованої моркви

Прості рецепти маринованої моркви
Мариновані овочі прикрашають наш стіл не тільки взимку, але і в теплу пору року. Якщо ви відчуваєте особливу пристрасть до приготування всякого роду солінь і маринадів, то нижчеописані варіанти мають як раз припасти вам до смаку, адже у цій статті ми розповімо прості рецепти маринованої моркви .

Маринований морква швидкого приготування


Інгредієнти:

  • морква - 500 г;

  • сіль - за смаком;

  • винний оцет - 2 ст. ложки;

  • оливкова олія - 2 ст. ложки;

  • листя м'яти.


  • Приготування
    Моркву миємо, чистимо, нарізаємо крупною соломкою і пропарюють 5-6 хвилин, або до тих пір, поки вона не буде проколюватися ножем. Пропарений коренеплід обдаємо холодною водою, щоб зупинити процес готування і повернути легкий хрускіт. Тепер посипаємо шматочки моркви сіллю, заливаємо сумішшю олії та оцту, після чого залишаємо промаринуватися 15-20 хвилин і подаємо до столу, змішавши з нарізаними листочками м'яти.
    Подавати моркву до столу бажано відразу ж після приготування, але при бажанні її можна помістити в банку і зберігати в холодильнику до 1 тижня - оцет, виступаючий в маринаді як консервант, не дасть моркви зіпсуватися.

    Салат з маринованої морквою і перцем


    Інгредієнти:

  • вода - 2 ст.;

  • морква - 500 г;

  • ріпчаста цибуля - 1 шт.;

  • болгарський перець - 1 шт.;

  • селера - 1 стебло;

  • томатний соус - 1 1/4 ст.;

  • винний оцет - 1/3 ст.;

  • цукор - 1 ч. ложка;

  • діжонська гірчиця - 1 ч. ложка;

  • рослинне масло - 1 ст. ложка;

  • сіль, перець - за смаком.


  • Приготування
    Моркву миємо й нарізаємо невеликими кубиками. Обварюють шматочки моркви до м'якості і обдаємо холодною водою. Змішуємо проварену моркву з нарізаною цибулею і болгарським перцем. Додаємо шматочки селери в овочеву суміш.
    У сотейнику змішуємо томатний соус з цукром, оцтом, маслом і гірчицею. Доводимо суміш до кипіння, помішуючи. Заливаємо томатним маринадом овочі і накриваємо ємність з ними плівкою або кришкою. Даємо суміші промаринуватися 24 години у холодильнику перед подачею.

    Рецепт маринованої моркви по-в'єтнамськи


    Інгредієнти:

  • вода - 1 ст.;

  • білий винний оцет - 1/4 ст.;

  • цукор - 2 ст. ложки;

  • сіль - 2 ч. ложки;

  • морква - 250 г;

  • дайкон - 250 р.


  • Приготування
    Воду змішуємо з оцтом, сіллю і цукром, після чого нагріваємо маринад на повільному вогні, помішуючи, поки цукор і сіль не розчиняться. Моркву і дайкон нарізаємо соломкою і щільно укладаємо в банки. Заливаємо овочі гарячим маринадом і залишаємо в холодильнику промаринуватися мінімум годину (якщо ви бажаєте приготувати мариновану моркву на зиму, то банки попередньо слід простерилізувати на пару 15-20 хвилин, в залежності від обсягу). Зберігати овочі, приготовлені таким чином можна до півмісяця в холодильнику.

    Рецепт гострої маринованої моркви з цибулею


    Інгредієнти:

  • морква - 500 г;

  • червоний цибуля - 1 шт.;

  • перець халапеньо - 1 шт.;

  • вода - 1 ст.;

  • білий винний оцет - 2 ст.;

  • рослинна олія - 1/4 ст.;

  • мелений кумін - 1/2 ч. ложки;

  • сушений орегано - 1 /2 ч. ложки;

  • чорний перець - 10-15 горошин;

  • сіль - 1 ч. ложка.


  • Приготування
    Моркву чистимо, миємо й нарізаємо кружечками. Аналогічним чином
    Прості рецепти маринованої моркви
    ріжемо перець, при бажанні попередньо видаливши насіння, щоб зробити маринад менш гострим. Нарізаємо кільцями червоний лук.
    В емальовану каструлю наливаємо воду і оцет, ставимо все на вогонь, вливаємо олію, додаємо орегано, кумін, сіль і горошини перцю. Варимо маринад до повного розчинення кристалів солі. Додаємо в гарячий маринад овочі і продовжуємо варити їх ще 5-10 хвилин, постійно помішуючи. Як тільки морква досягне бажаного ступеня готовності, переливаємо маринад разом з овочами в пластикові чи скляні контейнери і ставимо в холодильник на добу.