Маринована капуста швидкого приготування
З капусти можна готувати не тільки смачні і корисні салати – її також можна квасити, маринувати. Загалом, робити з неї заготовки. Нижче ми вам розповімо, як зробити мариновану капусту швидкого приготування.
Інгредієнти:
капуста білокачанна – 23 кг;
морква – 340 г;
часник – 3-4 часточки.
Для маринаду:
цукор – 150 г;
оцет – 180 мл;
сіль – 65 г;
запашний перець горошком – 2-3 шт.;
лавровий лист – 1-2 шт.;
масло рослинне – 95 мл;
вода – 1 літр.
Приготування
Капусту миємо, знімаємо верхні листочки і дрібно шаткуємо. Очищену моркву подрібнюємо. Найзручніше це зробити, пропустивши моркву через тертку з великими отворами. Зубчики часнику ріжемо на кілька часточок. Змішуємо овочі. Готуємо маринад, для якого кип'ятимо воду і додаємо всі інші інгредієнти. Відразу ж заливаємо їм капусту. При кімнатній температурі її треба залишити на 24 години, а після закінчення цього часу капуста буде готова.
Інгредієнти:
капуста – 3 кг;
вода – 2 л;
сіль – 80 г;
цукор – 110 г;
оцет 70%-ний – 30 мл;
рослинна олія без запаху – 190 мл
Приготування
Капусту миємо, обсушуємо, очищаємо від зіпсованих листочків. Нарізаємо капусту шматочками і розподіляємо по банкам.
У закипілу воду кладемо інгредієнти для маринаду і даємо рідини знову закипіти. Заливаємо капусту в банках отриманим гарячим розсолом і залишаємо маринуватися дня на 2-3. Ніж температура в приміщенні вище, тим капуста буде готова раніше.
Інгредієнти:
червонокачанна капуста – 1 кг;
чорний перець горошком – 10 шт.;
запашний перець горошком – 8 шт.;
лавровий лист – 3 шт.;
кориця – 1/2 ч. ложки;
гвоздика – 6 шт.;
цукор – 85 м;
сіль – 175 ст. ложки;
вода – 800 мл;
рослинна олія – 50 мл
Приготування
Капусту шаткуємо й щільно укладаємо в банки. Варимо маринад, для якого у воду після закипання закладаємо всі спеції і в останню чергу вливаємо оцет. Вливаємо маринад в капусту і через 2 дні вона буде готова.
Інгредієнти:
білокачанна капуста – 23 кг;
солодкий болгарський перець – 550 г;
морква – 540 г;
лавровий лист – 6 шт.;
вода – 500 мл;
цукор – 350 г;
яблучний оцет – 300 мл;
запашний перець (горошок) – 10 шт.;
сіль – 110 р.
Приготування
Капусту миємо, шаткуємо соломкою. Морква подрібнюємо за допомогою терки і додаємо до капусти. Перець чистимо від серцевини, моєму і шаткуємо соломкою або півкільцями. Відправляємо його до решти інгредієнтів. Добре перемішуємо овочі і додаємо спеції. Робимо маринад, для якого кип'ятимо воду, додаємо в неї цукор, сіль і оцет. Гарячим розчином заливаємо капусту. Придавлюємо її вантажем – капуста вся повинна бути покрита рідиною. При кімнатній температурі залишаємо її на 7 годин.
Інгредієнти:
капуста цвітна – 12 кг;
цукор – 40 г;
вода – 1 літр;
есенція оцтова – 2 ч. ложки;
лавровий лист – 2 шт.;
чорний перець горошком – 4 шт.;
сіль – 50 г;
рослинне масло – 100 мл;
часник – 3 зубчики.
Приготування
Поділяємо цвітну капусту на суцвіття. У підготовлені банки покласти спеції і викладаємо суцвіття цвітної капусти. Варимо маринад – у киплячу воду додаємо всі необхідні продукти. Доводимо до кипіння і заливаємо капусту в банках. Закриваємо кришкою і залишаємо до охолодження. Після цього ставимо баночки з капустою в холодильник, і годин через 5 маринована капуста буде готова.
Смачна маринована капуста швидкого приготування
Інгредієнти:
Для маринаду:
Приготування
Капусту миємо, знімаємо верхні листочки і дрібно шаткуємо. Очищену моркву подрібнюємо. Найзручніше це зробити, пропустивши моркву через тертку з великими отворами. Зубчики часнику ріжемо на кілька часточок. Змішуємо овочі. Готуємо маринад, для якого кип'ятимо воду і додаємо всі інші інгредієнти. Відразу ж заливаємо їм капусту. При кімнатній температурі її треба залишити на 24 години, а після закінчення цього часу капуста буде готова.
Маринована капуста шматочками швидкого приготування
Інгредієнти:
Приготування
Капусту миємо, обсушуємо, очищаємо від зіпсованих листочків. Нарізаємо капусту шматочками і розподіляємо по банкам.
У закипілу воду кладемо інгредієнти для маринаду і даємо рідини знову закипіти. Заливаємо капусту в банках отриманим гарячим розсолом і залишаємо маринуватися дня на 2-3. Ніж температура в приміщенні вище, тим капуста буде готова раніше.
Червонокачанна капуста маринована швидкого приготування
Інгредієнти:
Приготування
Капусту шаткуємо й щільно укладаємо в банки. Варимо маринад, для якого у воду після закипання закладаємо всі спеції і в останню чергу вливаємо оцет. Вливаємо маринад в капусту і через 2 дні вона буде готова.
Капуста маринована швидкого приготування «Провансаль»
Інгредієнти:
Приготування
Капусту миємо, шаткуємо соломкою. Морква подрібнюємо за допомогою терки і додаємо до капусти. Перець чистимо від серцевини, моєму і шаткуємо соломкою або півкільцями. Відправляємо його до решти інгредієнтів. Добре перемішуємо овочі і додаємо спеції. Робимо маринад, для якого кип'ятимо воду, додаємо в неї цукор, сіль і оцет. Гарячим розчином заливаємо капусту. Придавлюємо її вантажем – капуста вся повинна бути покрита рідиною. При кімнатній температурі залишаємо її на 7 годин.
Маринована капуста швидкого приготування
Інгредієнти:
Приготування
Поділяємо цвітну капусту на суцвіття. У підготовлені банки покласти спеції і викладаємо суцвіття цвітної капусти. Варимо маринад – у киплячу воду додаємо всі необхідні продукти. Доводимо до кипіння і заливаємо капусту в банках. Закриваємо кришкою і залишаємо до охолодження. Після цього ставимо баночки з капустою в холодильник, і годин через 5 маринована капуста буде готова.
Рекомендуємо добрі рецепти
Маринад для капусти
Маринована капуста - відмінна закуска для пікніка або святкового застілля. І сьогодні ми поговоримо про те, як правильно приготувати для неї маринад.
Капуста з хроном на зиму
Квашена капуста - чудова закуска на обідньому столі. І сьогодні ми пропонуємо зробити капусту з хроном на зиму. Читайте наші оригінальні, але в теж
Маринована морква
Морква - дуже корисний продукт, адже в ній міститься багато вітаміну А, який необхідний нашому організму. З неї готують салати, додають її у супи і
Маринована капуста
Маринована капуста чудово підійде для будь-якого столу, навіть самого шикарного. Це блюдо можна подати як окрему соління, а можна і в складі смачного
Маринована капуста з буряком
Маринована капуста з буряком - це чудова закуска до основних страв, як м'ясних, так і овочевим. Пропонуємо вам ознайомитися з парочкою оригінальних
Капуста, маринована з часником
Маринована капуста з часником - це чудова закуска під час застілля або до будь-якого гарніру: відварного рису, картоплі, гречки. Вона досить швидко