» » Маринована капуста швидкого приготування

Маринована капуста швидкого приготування

Маринована капуста швидкого приготування
З капусти можна готувати не тільки смачні і корисні салати – її також можна квасити, маринувати. Загалом, робити з неї заготовки. Нижче ми вам розповімо, як зробити мариновану капусту швидкого приготування.

Смачна маринована капуста швидкого приготування


Інгредієнти:

  • капуста білокачанна – 23 кг;

  • морква – 340 г;

  • часник – 3-4 часточки.


  • Для маринаду:

  • цукор – 150 г;

  • оцет – 180 мл;

  • сіль – 65 г;

  • запашний перець горошком – 2-3 шт.;

  • лавровий лист – 1-2 шт.;

  • масло рослинне – 95 мл;

  • вода – 1 літр.


  • Приготування
    Капусту миємо, знімаємо верхні листочки і дрібно шаткуємо. Очищену моркву подрібнюємо. Найзручніше це зробити, пропустивши моркву через тертку з великими отворами. Зубчики часнику ріжемо на кілька часточок. Змішуємо овочі. Готуємо маринад, для якого кип'ятимо воду і додаємо всі інші інгредієнти. Відразу ж заливаємо їм капусту. При кімнатній температурі її треба залишити на 24 години, а після закінчення цього часу капуста буде готова.

    Маринована капуста шматочками швидкого приготування


    Інгредієнти:

  • капуста – 3 кг;

  • вода – 2 л;

  • сіль – 80 г;

  • цукор – 110 г;

  • оцет 70%-ний – 30 мл;

  • рослинна олія без запаху – 190 мл


  • Приготування
    Капусту миємо, обсушуємо, очищаємо від зіпсованих листочків. Нарізаємо капусту шматочками і розподіляємо по банкам.
    У закипілу воду кладемо інгредієнти для маринаду і даємо рідини знову закипіти. Заливаємо капусту в банках отриманим гарячим розсолом і залишаємо маринуватися дня на 2-3. Ніж температура в приміщенні вище, тим капуста буде готова раніше.

    Червонокачанна капуста маринована швидкого приготування


    Інгредієнти:

  • червонокачанна капуста – 1 кг;

  • чорний перець горошком – 10 шт.;

  • запашний перець горошком – 8 шт.;

  • лавровий лист – 3 шт.;

  • кориця – 1/2 ч. ложки;

  • гвоздика – 6 шт.;

  • цукор – 85 м;

  • сіль – 175 ст. ложки;

  • вода – 800 мл;

  • рослинна олія – 50 мл


  • Приготування
    Капусту шаткуємо й щільно укладаємо в банки. Варимо маринад, для якого у воду після закипання закладаємо всі спеції і в останню чергу вливаємо оцет. Вливаємо маринад в капусту і через 2 дні вона буде готова.

    Капуста маринована швидкого приготування «Провансаль»


    Інгредієнти:

  • білокачанна капуста – 23 кг;

  • солодкий болгарський перець – 550 г;

  • морква – 540 г;

  • лавровий лист – 6 шт.;

  • вода – 500 мл;

  • цукор – 350 г;

  • яблучний оцет – 300 мл;

  • запашний перець (горошок) – 10 шт.;

  • сіль – 110 р.


  • Приготування
    Капусту миємо, шаткуємо соломкою. Морква подрібнюємо за допомогою терки і додаємо до капусти. Перець чистимо від серцевини, моєму і шаткуємо соломкою або півкільцями. Відправляємо його до решти інгредієнтів. Добре перемішуємо овочі і додаємо спеції. Робимо маринад, для якого кип'ятимо воду, додаємо в неї цукор, сіль і оцет. Гарячим розчином заливаємо капусту. Придавлюємо її вантажем – капуста вся повинна бути покрита рідиною. При кімнатній температурі залишаємо її на 7 годин.

    Маринована капуста швидкого приготування


    Інгредієнти:

  • капуста цвітна – 12 кг;

  • цукор – 40 г;

  • вода – 1 літр;

  • есенція оцтова – 2 ч. ложки;

  • лавровий лист – 2 шт.;

  • чорний перець горошком – 4 шт.;
  • Маринована капуста швидкого приготування

  • сіль – 50 г;

  • рослинне масло – 100 мл;

  • часник – 3 зубчики.


  • Приготування
    Поділяємо цвітну капусту на суцвіття. У підготовлені банки покласти спеції і викладаємо суцвіття цвітної капусти. Варимо маринад – у киплячу воду додаємо всі необхідні продукти. Доводимо до кипіння і заливаємо капусту в банках. Закриваємо кришкою і залишаємо до охолодження. Після цього ставимо баночки з капустою в холодильник, і годин через 5 маринована капуста буде готова.
    Додав: admin | 5-07-2015, 16:37
    Переглядів: 918