З капусти можна готувати не тільки смачні і корисні салати – її також можна квасити, маринувати. Загалом, робити з неї заготовки. Нижче ми вам розповімо, як зробити мариновану капусту швидкого приготування.
Смачна маринована капуста швидкого приготування
Інгредієнти: капуста білокачанна – 23 кг; морква – 340 г; часник – 3-4 часточки. Для маринаду:
цукор – 150 г; оцет – 180 мл; сіль – 65 г; запашний перець горошком – 2-3 шт.; лавровий лист – 1-2 шт.; масло рослинне – 95 мл; вода – 1 літр. Приготування Капусту миємо, знімаємо верхні листочки і дрібно шаткуємо. Очищену моркву подрібнюємо. Найзручніше це зробити, пропустивши моркву через тертку з великими отворами. Зубчики часнику ріжемо на кілька часточок. Змішуємо овочі. Готуємо маринад, для якого кип'ятимо воду і додаємо всі інші інгредієнти. Відразу ж заливаємо їм капусту. При кімнатній температурі її треба залишити на 24 години, а після закінчення цього часу капуста буде готова.
Маринована капуста шматочками швидкого приготування
Інгредієнти: капуста – 3 кг; вода – 2 л; сіль – 80 г; цукор – 110 г; оцет 70%-ний – 30 мл; рослинна олія без запаху – 190 мл Приготування Капусту миємо, обсушуємо, очищаємо від зіпсованих листочків. Нарізаємо капусту шматочками і розподіляємо по банкам.
У закипілу воду кладемо інгредієнти для маринаду і даємо рідини знову закипіти. Заливаємо капусту в банках отриманим гарячим розсолом і залишаємо маринуватися дня на 2-3. Ніж температура в приміщенні вище, тим капуста буде готова раніше.
Червонокачанна капуста маринована швидкого приготування
Інгредієнти: червонокачанна капуста – 1 кг; чорний перець горошком – 10 шт.; запашний перець горошком – 8 шт.; лавровий лист – 3 шт.; кориця – 1/2 ч. ложки; гвоздика – 6 шт.; цукор – 85 м; сіль – 175 ст. ложки; вода – 800 мл; рослинна олія – 50 мл Приготування Капусту шаткуємо й щільно укладаємо в банки. Варимо маринад, для якого у воду після закипання закладаємо всі спеції і в останню чергу вливаємо оцет. Вливаємо маринад в капусту і через 2 дні вона буде готова.
Капуста маринована швидкого приготування «Провансаль»
Інгредієнти: білокачанна капуста – 23 кг; солодкий болгарський перець – 550 г; морква – 540 г; лавровий лист – 6 шт.; вода – 500 мл; цукор – 350 г; яблучний оцет – 300 мл; запашний перець (горошок) – 10 шт.; сіль – 110 р. Приготування Капусту миємо, шаткуємо соломкою. Морква подрібнюємо за допомогою терки і додаємо до капусти. Перець чистимо від серцевини, моєму і шаткуємо соломкою або півкільцями. Відправляємо його до решти інгредієнтів. Добре перемішуємо овочі і додаємо спеції. Робимо маринад, для якого кип'ятимо воду, додаємо в неї цукор, сіль і оцет. Гарячим розчином заливаємо капусту. Придавлюємо її вантажем – капуста вся повинна бути покрита рідиною. При кімнатній температурі залишаємо її на 7 годин.
Маринована капуста швидкого приготування
Інгредієнти: капуста цвітна – 12 кг; цукор – 40 г; вода – 1 літр; есенція оцтова – 2 ч. ложки; лавровий лист – 2 шт.; чорний перець горошком – 4 шт.; сіль – 50 г; рослинне масло – 100 мл; часник – 3 зубчики. Приготування Поділяємо цвітну капусту на суцвіття. У підготовлені банки покласти спеції і викладаємо суцвіття цвітної капусти. Варимо маринад – у киплячу воду додаємо всі необхідні продукти. Доводимо до кипіння і заливаємо капусту в банках. Закриваємо кришкою і залишаємо до охолодження. Після цього ставимо баночки з капустою в холодильник, і годин через 5 маринована капуста буде готова.