Сушені яблука
Сушені яблука - це відмінний варіант збереження вітамінів на зиму. Користь сушених яблук, згідно останніх досліджень, полягає не тільки в збереженні вітамінів, але й у впливі на так званий «шкідливий» холестерин. Вважається, що сушені яблука щодо впливу на холестерин дають кращі, ніж свіжі фрукти, показники. Крім того, сушені яблука володіють дієтичними ефектом і сприяють скиданню зайвої ваги. Очевидно, це відбувається із-за пектинів, якими багаті яблука. Саме пектини сприяють відчуття ситості.
Отримати такий продукт не особливо складно:
для сушіння вибираються кислі і кисло-солодкі сорти. Яблука миють у холодній воді і обсушують на свіжому повітрі.
фрукти очищаються від шкірки, серцевина з кісточками акуратно вирізається.
очищені яблука нарізати скибочками або кружальцями;
щоб м'якоть зберегла світлий відтінок, часточки опускають у підсолену воду не більше ніж на пару хвилин. Соляний розчин готується виходячи з пропорції 20 грам солі на літр води.
Варіанти сушіння передбачають використання духовки або ж сушіння на сонці.
Підготовлені часточки яблук розкладають на деко. Духовку нагрівають до температури 80?С.
Сушіння в духовці триває близько 6-8 годин, залежно від товщини порізаних шматочків. Головне - стежити за тим, щоб яблука не підгоряли. Бажано час від часу струшувати або перевертати їх.
Готовність визначається за кольором. Сушені яблука повинні придбати світло-креязикай колір і бути м'якими на дотик.
Для тих, у кого «примхлива» духовка, більше підійде варіант сонячної сушіння.
Підготовлені яблука розкладають на підносах і виставляють на сонце. Процес сушіння займе від 2 до 4 днів. Необхідно щодня перевертати яблука.
Звичайно, сушка на сонці здається більш «природним», але вона може бути недоступна жителям деяких регіонів, і незручна жителям великих мегаполісів, у яких винесені на балкон яблука будуть вбирати не тільки сонячні промені, але і аромати вихлопних газів.
Після того, як яблука висушені, потрібно підготувати всі уязика для їх збереження до холодів.
Основні вимоги до умов зберігання яблук:
Тару, в якій будуть зберігатися яблука, треба вистелити вощеного папером.
Для зберігання підійде картонна коробка, кошик, фанерний або дерев'яний ящик, щільні мішки.
Найкраще місце для зберігання сушених яблук - скляна банка з герметично закривається кришкою, а ще краще - залитий воском.
Приміщення повинно бути сухим і прохолодним, добре вентильованим.
Не варто зберігати яблука поряд з сильно пахучими продуктами, оскільки вони вбирають всі навколишні запахи.
Як зберегти сушені яблука, якщо запаси піддалися нападам шкідників? Існує два основних способи позбавлення від комах:
Перебрати яблука, висипати тонким шаром на деко і прогріти в духовці при температурі 60?С протягом 30 хвилин.
Заморозити яблука. Після того, як сушені яблука відлежаться протягом півгодини в температурі -15?З, шкідники загинуть.
Кожна господиня знає, що сушені яблука можна вживати не тільки в «сирому» вигляді, але і що можна зробити з сушеними яблуками компот, шарлотку, начинку для пирогів. Шарлотка робиться точно так само, як і зі свіжими яблуками, тільки для початку сухофрукти доведеться замочити в окропі на 30 хвилин. Для пирогів підійде начинка з сушених яблук, попередньо замочених в окропі і перекручених через м'ясорубку. Залишається тільки додати цукор і спеції, наприклад, корицю.
Як зробити сушені яблука?
Отримати такий продукт не особливо складно:
Варіанти сушіння передбачають використання духовки або ж сушіння на сонці.
Як приготувати сушені яблука в духовці?
Підготовлені часточки яблук розкладають на деко. Духовку нагрівають до температури 80?С.
Сушіння в духовці триває близько 6-8 годин, залежно від товщини порізаних шматочків. Головне - стежити за тим, щоб яблука не підгоряли. Бажано час від часу струшувати або перевертати їх.
Готовність визначається за кольором. Сушені яблука повинні придбати світло-креязикай колір і бути м'якими на дотик.
Для тих, у кого «примхлива» духовка, більше підійде варіант сонячної сушіння.
Як приготувати сушені яблука на сонці?
Підготовлені яблука розкладають на підносах і виставляють на сонце. Процес сушіння займе від 2 до 4 днів. Необхідно щодня перевертати яблука.
Звичайно, сушка на сонці здається більш «природним», але вона може бути недоступна жителям деяких регіонів, і незручна жителям великих мегаполісів, у яких винесені на балкон яблука будуть вбирати не тільки сонячні промені, але і аромати вихлопних газів.
Як правильно зберігати сушені яблука?
Після того, як яблука висушені, потрібно підготувати всі уязика для їх збереження до холодів.
Основні вимоги до умов зберігання яблук:
Як зберегти сушені яблука, якщо запаси піддалися нападам шкідників? Існує два основних способи позбавлення від комах:
Кожна господиня знає, що сушені яблука можна вживати не тільки в «сирому» вигляді, але і що можна зробити з сушеними яблуками компот, шарлотку, начинку для пирогів. Шарлотка робиться точно так само, як і зі свіжими яблуками, тільки для початку сухофрукти доведеться замочити в окропі на 30 хвилин. Для пирогів підійде начинка з сушених яблук, попередньо замочених в окропі і перекручених через м'ясорубку. Залишається тільки додати цукор і спеції, наприклад, корицю.
Рекомендуємо добрі рецепти
Як зберігати яблука?
Коли настає час збору яблучного врожаю, бажано заздалегідь подумати про те, як запастися таким корисним фруктом на зиму, зберігши при цьому їх
В'ялені яблука
Користь в'ялених яблук вже давно доведено фахівцями, адже в них міститься набагато більше корисних речовин, ніж у свіжих на одиницю ваги та об'єму.
Компот із сухофруктів - рецепт
Найкращий напій для будь-якого часу року - компот. Влітку добре приготувати компот з свіжих фруктів - він відмінно втамовує спрагу, а ось восени і
Узвар із яблук
Яблучним узваром дуже приємно зігріватися під час майбутніх осінніх холодів. Такий напій можна пити самостійно, а можна підігріти з паличкою кориці,
Як сушити яблука в мікрохвильовці?
Взимку всім необхідні вітаміни, адже в цю пору року організм людини піддається простудних захворювань, перемогти які може сильний імунітет,