Добрі рецепти, огляди, корисні та цікаві статті!
» » Як зберігати яблука?

Як зберігати яблука?

16-03-2015, 18:17
1 516
Як зберігати яблука?
Якщо ви не встигли використовувати яблучний урожай в рецептах - не біда, адже ми підготували кілька способів зберігання яблук, які продовжать життя плодам на всю зиму.

Як правильно зберігати свіжі яблука?


Можливість і термін зберігання яблук, в першу чергу, визначаються їх сортом. Так, літні сорти зовсім не придатні для зберігання з-за занадто тонкої шкірки, через яку легко проникають мікроорганізми. Зимові сорти, що володіють щільною шкіркою, нерідко покритої восковим нальотом, підходять для зберігання більше всього. М'якоть зиязиках яблук найменше схильна до гниття або висихання.
Перед заготівлею яблук, врожай слід правильно зібрати. Для того, щоб продовжити життя плодам, збирати їх необхідно вручну, не перебиваючи і не струшуючи плоди на землю, а зриваючи їх з гілок, щоб не утворились ушкодження, що ведуть до гниття.
Після того, як яблука зібрані, їх слід сортувати за розміром. Сортування допоможе зорієнтуватися, які плоди слід використовувати в першу чергу, оскільки швидше за все псуються великі і дрібні яблука: перші легко гниють, а другі легко висихають. Далі яблука слід перебрати, видаливши пошкоджені або заражені.
Тепер перейдемо до питання про те, як зберігати зимові яблука. В ідеалі, яблука краще зберігати окремо один від одного, обернувши кожне пакувальної папером і пересипавши тирсою, соломою або лушпинням. Обертати плоди можна як на суху, так і в промаслений вазеліновою олією папір. Також яблука чудово зберігаються в піску. Кожен шар плодів пересипається дрібним прожареним в духовці піском так, щоб покрити на 3 див.
Допустимо і зберігання яблук у поліетилені. Перед заготівлею, яблука охолоджуються, а потім поміщаються в невеликий індивідуальний пакетик. У такому вигляді яблука можна зберігати в ящику або коробці, і, якщо вас цікавило питання, як зберігати яблука в квартирі, то цей спосіб підійде ідеально для квартир, в яких є балкони.
Якщо ви живете в квартирі без балкона, то перед тим, як зберігати яблука в холодильнику, також не забудьте перебрати їх і відсортувати за розмірами. Бажано охолоджувати яблука не більше ніж через добу після збору, це здатне продовжити час зберігання. Ще одним секретом тривалого зберігання яблук в холодильнику є їх швидке попереднє охолодження при більш інтенсивних температурах (4-6 °С). Охолоджені плоди укладають штабелями, прокладаючи кожен шар пергаментом або промасленим папером.
Якщо ви щасливий власник приватного будинку, то ми вам розповімо про те, як зберігати яблука в підвалі. Для тривалого зберігання яблук оптимальна температура приміщення повинна бути не більш 20°С, а ящики або коробки з плодами повинні знаходитися на відстані 20-25 см від підлоги та стін, щоб уникнути впливу вогкості.

Як правильно зберігати сушені яблука?

Як зберігати яблука?

Незважаючи на те, що існує безліч способів заготівлі продуктів на зиму, зберігати ці заготовки також потрібно вміти. Слідом за джемами з яблук у списку найпопулярніших яблучних заготовок йдуть сушені плоди. Головні вороги сушених яблук - цвіль, комахи і, звичайно ж, волога. Уникнути псування продукту можна кількома способами.
Як краще зберігати сушені яблука? Все просто: слід переконатись у герметичності використовується для зберігання упаковки, яка вбереже заготівлю не тільки від вологи, але і від неприємних запахів. Ідеальних сховищем стануть герметичні пластикові контейнери, пляшки або прості скляні банки.
Якщо ваші заготовки вразили комахи, то переберіть яблучні дольки і просушіть їх в духовці не менше 30 хвилин. Яблука, уражені цвіллю, в їжу вживати забороняється.
Рекомендуємо добрі рецепти
Як зберігати картоплю?
Як зберігати картоплю?
Картопля - один з головних овочів на нашому столі. Існує величезна кількість страв з картоплі і харчуватися їм можна цілий рік! Саме тому так важливо
Як зберігати кабачки?
Як зберігати кабачки?
Кабачок - універсальний продукт, який можна варити, смажити, запікати, а також додавати в пироги, кекси. І сьогодні ми розповімо, як зберігати
Як зберігати сухофрукти?
Як зберігати сухофрукти?
Хороша ідея - запастися сухофруктами на зиму, щоб було чим поласувати в зимові деньки, коли так хочеться фруктів і трошки літа. А от як правильно
Як зберігати мандарини?
Як зберігати мандарини?
Найпопулярніші цитрусові взимку в нашій країні - це апельсини і мандарини. Запах мандаринів стійко асоціюється з новорічними святами. Часом, ми
Сушені яблука
Сушені яблука
Зібрали такий багатий урожай яблук, що не можете знайти їм застосування? Не мучтеся, намагаючись кожен день годувати сім'ю яблучними стравами -
Як сушити яблука в мікрохвильовці?
Як сушити яблука в мікрохвильовці?
Взимку всім необхідні вітаміни, адже в цю пору року організм людини піддається простудних захворювань, перемогти які може сильний імунітет,