Як зберігати мандарини?
Практично всі ми любимо мандарини ці чудові корисні цитрусові плоди з характерним ароматом і смаком.
Мандарини мають вельми корисними властивостями. В них містяться різні вітаміни (вітамін С - в особливо великих кількостях), а також корисні мінеральні сполуки і клітковина. У шкірці - чимала кількість ароматичних масел (шкірку теж використовують).
Краще, звичайно, купувати мандарини в невеликих кількостях і не зберігати їх довго, але як діяти, якщо це необхідно. У різних людей різні уязика життя, різні можливості, так і бувають різні випадки: наприклад, кілька членів сім'ї одночасно купили за 1 кг - вже проблема.
Так чи інакше, для того, щоб мандарини збереглися досить довго, краще вибирати злегка недостиглі плоди з щільно прилеглою шкіркою без будь-яких плям і пустот. Плоди не повинні бути м'якими на дотик.
Як відомо, найкраще зберігати мандарини і апельсини (а також інші фрукти) в прохолоді при температурі не нижче 6-8°С, в низькому ящику, кошику коробці або на заскленій лоджії або веранді, інший варіант зберігання у спеціальному контейнері у призначеному для фруктів відсіку холодильника. Краще, щоб фрукти лежали вільно, навіть не стикаючись один з іншим. При таких способах зберігання мандарини не пересихають і не гниють, зберігаючи цілком апетитний вигляд і корисні властивості до 1 місяця. Фрукти все ж необхідно періодично оглядати, тому що, якщо до розкладання для зберігання в плодах вже почався процес гниття, і вони були подпорченними, то зниження температури лише сповільнить процес гниття.
Звичайно, якщо немає умов для зберігання мандаринів в прохолоді, при більш високих температурах (на кухні, в кімнатах) мандарини будуть псуватися ще швидше. Крім того, в дуже теплому приміщенні шкірка пересихає, від чого плоди втрачають смак і корисні властивості. Однак є особливий інтерес в тому, щоб зберігати в кімнатах вашої квартири невелику кількість мандаринів або апельсинів. Викладіть кілька цитрусових плодів в кошик або на блюдо і поставте на стіл в кімнаті буде особливо приємний запах досить приємний побічний ефект.
Ні в якому разі не слід зберігати мандарини, як і будь-які інші плоди в поліетиленових пакетах: в пакеті створюється підвищена вологість, фрукти задихаються, до того ж шкідливі бактерії в таких умовах розмножуються набагато активніше.
Мандарини мають вельми корисними властивостями. В них містяться різні вітаміни (вітамін С - в особливо великих кількостях), а також корисні мінеральні сполуки і клітковина. У шкірці - чимала кількість ароматичних масел (шкірку теж використовують).
Краще, звичайно, купувати мандарини в невеликих кількостях і не зберігати їх довго, але як діяти, якщо це необхідно. У різних людей різні уязика життя, різні можливості, так і бувають різні випадки: наприклад, кілька членів сім'ї одночасно купили за 1 кг - вже проблема.
Так чи інакше, для того, щоб мандарини збереглися досить довго, краще вибирати злегка недостиглі плоди з щільно прилеглою шкіркою без будь-яких плям і пустот. Плоди не повинні бути м'якими на дотик.
Як правильно і досить довго зберігати мандарини будинку?
Як відомо, найкраще зберігати мандарини і апельсини (а також інші фрукти) в прохолоді при температурі не нижче 6-8°С, в низькому ящику, кошику коробці або на заскленій лоджії або веранді, інший варіант зберігання у спеціальному контейнері у призначеному для фруктів відсіку холодильника. Краще, щоб фрукти лежали вільно, навіть не стикаючись один з іншим. При таких способах зберігання мандарини не пересихають і не гниють, зберігаючи цілком апетитний вигляд і корисні властивості до 1 місяця. Фрукти все ж необхідно періодично оглядати, тому що, якщо до розкладання для зберігання в плодах вже почався процес гниття, і вони були подпорченними, то зниження температури лише сповільнить процес гниття.
Звичайно, якщо немає умов для зберігання мандаринів в прохолоді, при більш високих температурах (на кухні, в кімнатах) мандарини будуть псуватися ще швидше. Крім того, в дуже теплому приміщенні шкірка пересихає, від чого плоди втрачають смак і корисні властивості. Однак є особливий інтерес в тому, щоб зберігати в кімнатах вашої квартири невелику кількість мандаринів або апельсинів. Викладіть кілька цитрусових плодів в кошик або на блюдо і поставте на стіл в кімнаті буде особливо приємний запах досить приємний побічний ефект.
Як не треба зберігати мандарини?
Ні в якому разі не слід зберігати мандарини, як і будь-які інші плоди в поліетиленових пакетах: в пакеті створюється підвищена вологість, фрукти задихаються, до того ж шкідливі бактерії в таких умовах розмножуються набагато активніше.
Рекомендуємо добрі рецепти
Як зберігати банани?
Банан - дуже поживний, смачний і улюблений багатьма дітьми фрукт. Часто , купивши в'язку бананів, ми не знаємо де і як правильно її зберігати, що б
Як зберігати зелень?
Дуже багато страви ми готуємо з додаванням зелені. Кріп, петрушка, зелена цибуля - найбільш часті гості на нашому столі. Деколи буває складно знайти
Компот з мандаринів
Освіжаючі компоти з цитрусових фруктів - чудова альтернатива магазинним напоїв. І сьогодні мова піде про компотах з мандаринів. Читаємо наші поради і
Страви з мандаринами - рецепти
Мандарини - дуже смачні цитрусові плоди. З них готують соки, компоти, джеми або просто вживають у натуральному вигляді. Сьогодні ми підкажемо вам
Сушені мандарини
Сушені мандарини - корисне ласощі, яке можна вживати самостійно, у вигляді сухофруктів, або прикрашати ними желе, торти, а також додавати у випічку.