Страви з мандаринами - рецепти
Мандарин - один з найбільш популярних смачних і корисних цитрусових плодів. Культивуються різні сортові групи, гібриди і сорти, що дають плоди, досить сильно розрізняються по вигляду, аромату і смаку. Плоди всіх культурних сортів мандаринів вживають в їжу або в натуральному вигляді, або у вигляді соків і компотів, а також їх використовують в приготуванні різних страв: десертів і кондитерських виробів, фруктових салатів, а також соусів під м'ясо, птицю, рибу, рис.
Наводимо деякі рецепти приготування страв з мандаринів.
Інгредієнти:
мандарини;
лимон - 1 шт. на 1 кг мандаринів;
цукор-пісок.
Приготування
Знімемо шкірку з мандаринів і розберемо їх на часточки. Акуратно видаляємо кісточки. Лимон обдадим окропом, наріжемо часточками ( є, напівкружечками), видалимо кісточки. Шкірку лимона не зрізаємо - вона додасть легку приємну гіркоту.
Все підготовлене подрібнюємо-пюрируем з допомогою блендера або кухонного комбайна. Засипаємо цукром, кількість цукру залежить від сорту, точніше - від солодощі вихідних плодів (оптимальне співвідношення варіюється від 05-07 до 12 кг цукру на 1 кг мандаринів).
Варимо джем на малому вогні, періодично помішуючи, до потрібної ступеня загущення (протягом близько 30-35 хвилин). Чи можна доводити до кипіння, проварювати протягом 5 хвилин, потім остуджувати повністю і повторювати цикл ще 1-2 рази.
Мандариновий джем хороший для намазування на тости під час сніданку або ланчу, а також для приготування складних десертів і кондитерських виробів.
Качка, гусак або курка, запечена з мандаринами в черевці - це смачно, але банально. Такі рецепти гарні для сімейних святкових трапез, але абсолютно не підходять для дружнього або романтичної вечері. Спробуйте приготувати інше блюдо.
Інгредієнти:
філе качине або куряче (м'ясо з грудки і стегон без шкіри, кісток і хрящів) - близько 600 г;
цибуля ріпчаста (краще червоний або білий) - 1 шт.;
мандарини кисло-солодкі - 3-5 шт.;
лимон - 1 шт.;
часник - 2-3 зубчики;
гострий червоний перець;
сухі мелені спеції (шафран, кардамон, імбир, гвоздика і ін);
соєвий соус;
цукор коричневий розсипної;
масло кунжутне (або курячий, качиний жир);
зелень свіжа різна (кінза, базилік, петрушка).
Приготування
Наріжемо лук півкільцями, а м'ясо - невеликими шматочками (брусочками або короткими смужками). Розігріємо масло або жир в глибокій сковороді і злегка обсмажимо цибулю разом з м'ясом на середньо-сильному вогні. Весь час помішуємо лопаткою і струшуємо сковороду за ручку. Коли м'ясо змінило колір, зменшуємо вогонь і тушкуємо, прикривши кришкою, протягом 20-30-ти хвилин. Поки це відбувається, готуємо соус: розібрані на часточки мандарини, червоний перець (якщо він свіжий) часник пюрируем в блендері (або пропускаємо через м'ясорубку). Додаємо сік лимона, спеції, соєвий соус і трохи цукру.
Заливаємо соусом м'ясо в сковороді і протушиваем ще протягом 10-20 хвилин, важливо не пропустити момент, коли м'ясо з цибулею почнуть темніти і карамелизоваться. Подаємо це блюдо з рисом і зеленню. З алкоголю можна вибрати світлі вина, міцні напої або автентичні азіатські.
Інгредієнти:
мандарини;
цукор (за бажанням);
вода.
Приготування
Щоб зберегти максимум вітамінів, ми не будемо проварювати мандарини. Очистимо плоди і розберемо на часточки. Кожну часточку разрежем на 3-4 шматочки поперек. Складемо шматочки мандаринів в термос. Можна засипати цукор і перемішати. Заллємо нарізані мандарини з цукром або без крутим окропом і закриємо термос герметично. Через 15-30 хвилин компот готовий. При запарюванні можете додати в термос 1-3 чайних ложки зеленого чаю.
Можна приготувати легкий і корисний фруктовий салат з мандаринами в стилі ф'южн - такі страви гарні для вечірок або романтичних трапез.
Інгредієнти:
мандарини - 1-3 шт.;
банан недозрілий - 1 шт.;
манго - 1 плід;
горіхи мелені (будь-які);
йогурт несолодкий живий класичний середньої жирності.
Приготування
Мандарини очистити і розбираємо на часточки. Очищений банан нарізаємо кружечками. Манго нарізаємо довільно. З'єднуємо всі в порційних салатниках і додаємо горіхи. Рясно поливаємо йогуртом .
Наводимо деякі рецепти приготування страв з мандаринів.
Рецепт джему з мандаринів
Інгредієнти:
Приготування
Знімемо шкірку з мандаринів і розберемо їх на часточки. Акуратно видаляємо кісточки. Лимон обдадим окропом, наріжемо часточками ( є, напівкружечками), видалимо кісточки. Шкірку лимона не зрізаємо - вона додасть легку приємну гіркоту.
Все підготовлене подрібнюємо-пюрируем з допомогою блендера або кухонного комбайна. Засипаємо цукром, кількість цукру залежить від сорту, точніше - від солодощі вихідних плодів (оптимальне співвідношення варіюється від 05-07 до 12 кг цукру на 1 кг мандаринів).
Варимо джем на малому вогні, періодично помішуючи, до потрібної ступеня загущення (протягом близько 30-35 хвилин). Чи можна доводити до кипіння, проварювати протягом 5 хвилин, потім остуджувати повністю і повторювати цикл ще 1-2 рази.
Мандариновий джем хороший для намазування на тости під час сніданку або ланчу, а також для приготування складних десертів і кондитерських виробів.
Качка, гусак або курка, запечена з мандаринами в черевці - це смачно, але банально. Такі рецепти гарні для сімейних святкових трапез, але абсолютно не підходять для дружнього або романтичної вечері. Спробуйте приготувати інше блюдо.
Качка чи курка, тушкована під соусом з мандаринів
Інгредієнти:
Приготування
Наріжемо лук півкільцями, а м'ясо - невеликими шматочками (брусочками або короткими смужками). Розігріємо масло або жир в глибокій сковороді і злегка обсмажимо цибулю разом з м'ясом на середньо-сильному вогні. Весь час помішуємо лопаткою і струшуємо сковороду за ручку. Коли м'ясо змінило колір, зменшуємо вогонь і тушкуємо, прикривши кришкою, протягом 20-30-ти хвилин. Поки це відбувається, готуємо соус: розібрані на часточки мандарини, червоний перець (якщо він свіжий) часник пюрируем в блендері (або пропускаємо через м'ясорубку). Додаємо сік лимона, спеції, соєвий соус і трохи цукру.
Заливаємо соусом м'ясо в сковороді і протушиваем ще протягом 10-20 хвилин, важливо не пропустити момент, коли м'ясо з цибулею почнуть темніти і карамелизоваться. Подаємо це блюдо з рисом і зеленню. З алкоголю можна вибрати світлі вина, міцні напої або автентичні азіатські.
Компот з мандаринів
Інгредієнти:
Приготування
Щоб зберегти максимум вітамінів, ми не будемо проварювати мандарини. Очистимо плоди і розберемо на часточки. Кожну часточку разрежем на 3-4 шматочки поперек. Складемо шматочки мандаринів в термос. Можна засипати цукор і перемішати. Заллємо нарізані мандарини з цукром або без крутим окропом і закриємо термос герметично. Через 15-30 хвилин компот готовий. При запарюванні можете додати в термос 1-3 чайних ложки зеленого чаю.
Можна приготувати легкий і корисний фруктовий салат з мандаринами в стилі ф'южн - такі страви гарні для вечірок або романтичних трапез.
Фруктовий салат з мандаринами
Інгредієнти:
Приготування
Мандарини очистити і розбираємо на часточки. Очищений банан нарізаємо кружечками. Манго нарізаємо довільно. З'єднуємо всі в порційних салатниках і додаємо горіхи. Рясно поливаємо йогуртом .
Рекомендуємо добрі рецепти
Салат з мандаринами
Мандарини у більшості з нас асоціюються з новорічними святами. Запах ялинки і мандаринів створює святковий настрій. Але мандарини можна не тільки
Як зберігати мандарини?
Найпопулярніші цитрусові взимку в нашій країні - це апельсини і мандарини. Запах мандаринів стійко асоціюється з новорічними святами. Часом, ми
Пиріг з мандаринами
Не за горами новорічні свята, і природно, багато господинь шукають рецепти нових цікавих страв, щоб порадувати рідних і гостей. І сьогодні ми вам
Курка з мандаринами
Куряче м'ясо досить доступно, тому з них можна готувати безліч смачних і цікавих страв. Зазвичай курку фарширують гречкою, рисом, яблуками. Але ми
Компот з мандаринів
Освіжаючі компоти з цитрусових фруктів - чудова альтернатива магазинним напоїв. І сьогодні мова піде про компотах з мандаринів. Читаємо наші поради і
Сушені мандарини
Сушені мандарини - корисне ласощі, яке можна вживати самостійно, у вигляді сухофруктів, або прикрашати ними желе, торти, а також додавати у випічку.