Курка з мандаринами
Куряче м'ясо, є найбільш доступним, тому й готують курку дуже часто. Кожна господиня обирає для себе певний метод приготування курки. І зазвичай до неї додають цибулю, моркву і овочі. Сьогодні ми розповімо вам про курку з додаванням фруктів. Адже якщо додати до курячого м'яса мандарини або інші цитрусові вона придбає досить незвичайний смак.
Інгредієнти:
курка - 1 шт.;
рис - 100 г;
мандарин - 2 шт.;
лимон - 2 зубчики;
соєвий соус;
сало - 30 г;
родзинки - 30 г;
рослинне масло - 2 ст. ложки;
майонез - 2 ст. ложки;
розмарин - 2 гілочки;
спеції.
Приготування
Моєму рис і додаємо до нього родзинки, заливаємо водою і трохи проварюємо. Додаємо спеції. Курку моєму, натираємо сумішшю з солі і різних видів перцю, зверху поливаємо соєвим соусом . Додаємо розмарин. Натерту курку фаршируємо рисом, мандаринами і лимоном. Зашиваємо курку і прикріплюємо до неї зубочистками сало, нарізане скибочками. Так м'ясо буде соковитішим. Запікаємо курку в духовці до готовності. Коли бачимо що сало готове і починає пригорати його необхідно прибрати. За 5 хвилин до готовності страви змащуємо нашу курочку майонезом і поливаємо соком, який утворився під куркою.
Інгредієнти:
курячі стегенця - 1 кг;
мандарини - 4 шт.;
часник - 3 зубчики;
сіль;
перець;
рослинне масло.
Приготування
Очищені мандарини ділимо на шматочки, якщо великі часточки їх можна розрізати на кілька частин. Один мандарин, не розділяючи на часточки, нарізаємо кружальцями і залишаємо його. Подрібнюємо часник і змішуємо його з часточками мандарина. Додаємо мелений перець. Викладаємо отриману суміш курячі гомілки, перемішуємо і відправляємо в холодильник на всю ніч.
Після того як м'ясо замаринувалося, обсмажуємо його на сковороді. Сіль додаємо в самому кінці приготування. Готове м'ясо викладаємо на тарілку, а в сковороду виливаємо маринад і тушкуємо під кришкою 10 хвилин. На чистій сковороді в маслі обсмажуємо гуртки мандарина. Заливаємо маринадом курку і прикрашаємо смаженою мандарином.
Інгредієнти:
курячі стегенця - 4 шт.;
морква - 4 шт.;
мандарин - 5 шт.;
соя проросла - 200 г;
тертий імбир - 1 ч. ложка;
часник - 2 зубчики;
соєвий соус - 1 ст. ложка;
коричневий цукор - 1 ч. ложка;
коньяк - 1 ст. ложка;
цибулю - шалот - 4 шт.;
соєва олія - 2 ст. ложки;
паприка мелена - 1/2 ч. ложки;
сіль;
перець.
Приготування
З курячих ніжок прибираємо кістки, миємо й натираємо сіллю. Моркву чистимо і вставляємо всередину гомілки. У сковороді раскаливаем соєве масло і протягом трьох хвилин обсмажуємо ніжки на сильному вогні з усіх боків. Після ніжки виймаємо і остуджуємо.
У ємності змішуємо імбир, чавлений часник, соєвий соус, цукор, коньяк , 1 ст. ложку соєвого масла, спеції і очищений і подрібнений цибулю-шалот. Обвалюємо ніжки в цій суміші і витягуємо з них моркву. Очищаємо 2 мандарина, ділимо на шматочки, змішуємо з соєю і начиняємо курячі ніжки. У сковороду викладаємо моркву і філе залишився від ніжок, заливаємо соусом і видавлюємо сік з двох мандарин, накриваємо кришкою і тушкуємо 20 хвилин. Подаємо на стіл ніжки з тушкованим філе, прикрашаємо залишилася соєю і мандарином.
Курка з мандаринами в духовці
Інгредієнти:
Приготування
Моєму рис і додаємо до нього родзинки, заливаємо водою і трохи проварюємо. Додаємо спеції. Курку моєму, натираємо сумішшю з солі і різних видів перцю, зверху поливаємо соєвим соусом . Додаємо розмарин. Натерту курку фаршируємо рисом, мандаринами і лимоном. Зашиваємо курку і прикріплюємо до неї зубочистками сало, нарізане скибочками. Так м'ясо буде соковитішим. Запікаємо курку в духовці до готовності. Коли бачимо що сало готове і починає пригорати його необхідно прибрати. За 5 хвилин до готовності страви змащуємо нашу курочку майонезом і поливаємо соком, який утворився під куркою.
Курка з мандаринами
Інгредієнти:
Приготування
Очищені мандарини ділимо на шматочки, якщо великі часточки їх можна розрізати на кілька частин. Один мандарин, не розділяючи на часточки, нарізаємо кружальцями і залишаємо його. Подрібнюємо часник і змішуємо його з часточками мандарина. Додаємо мелений перець. Викладаємо отриману суміш курячі гомілки, перемішуємо і відправляємо в холодильник на всю ніч.
Після того як м'ясо замаринувалося, обсмажуємо його на сковороді. Сіль додаємо в самому кінці приготування. Готове м'ясо викладаємо на тарілку, а в сковороду виливаємо маринад і тушкуємо під кришкою 10 хвилин. На чистій сковороді в маслі обсмажуємо гуртки мандарина. Заливаємо маринадом курку і прикрашаємо смаженою мандарином.
Курка з мандаринами по-китайськи
Інгредієнти:
Приготування
З курячих ніжок прибираємо кістки, миємо й натираємо сіллю. Моркву чистимо і вставляємо всередину гомілки. У сковороді раскаливаем соєве масло і протягом трьох хвилин обсмажуємо ніжки на сильному вогні з усіх боків. Після ніжки виймаємо і остуджуємо.
У ємності змішуємо імбир, чавлений часник, соєвий соус, цукор, коньяк , 1 ст. ложку соєвого масла, спеції і очищений і подрібнений цибулю-шалот. Обвалюємо ніжки в цій суміші і витягуємо з них моркву. Очищаємо 2 мандарина, ділимо на шматочки, змішуємо з соєю і начиняємо курячі ніжки. У сковороду викладаємо моркву і філе залишився від ніжок, заливаємо соусом і видавлюємо сік з двох мандарин, накриваємо кришкою і тушкуємо 20 хвилин. Подаємо на стіл ніжки з тушкованим філе, прикрашаємо залишилася соєю і мандарином.
Рекомендуємо добрі рецепти
Салат з мандаринами
Мандарини у більшості з нас асоціюються з новорічними святами. Запах ялинки і мандаринів створює святковий настрій. Але мандарини можна не тільки
Курячі ніжки в рукаві
Курячі ніжки кожна господиня готує дуже часто. З чим це пов'язано? В першу чергу в дешевизною продукту, простотою і швидкістю його приготування. Якщо
Курка в кунжуті
З курки готують багато різноманітних страв. Її варять, запікають, додають у салати, використовують у дієтичних страв і, звичайно ж, смажать. Ось
Курка в соєвому соусі
Курка в соєвому соусі, смажена на сковороді або запечена в духовці виходить соковитою і неймовірно ніжною. Таке блюдо можна подати до святкового
Пиріг з мандаринами
Не за горами новорічні свята, і природно, багато господинь шукають рецепти нових цікавих страв, щоб порадувати рідних і гостей. І сьогодні ми вам
Страви з мандаринами - рецепти
Мандарини - дуже смачні цитрусові плоди. З них готують соки, компоти, джеми або просто вживають у натуральному вигляді. Сьогодні ми підкажемо вам