Куряче м'ясо, є найбільш доступним, тому й готують курку дуже часто. Кожна господиня обирає для себе певний метод приготування курки. І зазвичай до неї додають цибулю, моркву і овочі. Сьогодні ми розповімо вам про курку з додаванням фруктів. Адже якщо додати до курячого м'яса мандарини або інші цитрусові вона придбає досить незвичайний смак.
Курка з мандаринами в духовці
Інгредієнти: курка - 1 шт.; рис - 100 г; мандарин - 2 шт.; лимон - 2 зубчики; соєвий соус; сало - 30 г; родзинки - 30 г; рослинне масло - 2 ст. ложки; майонез - 2 ст. ложки; розмарин - 2 гілочки; спеції. Приготування Моєму рис і додаємо до нього родзинки, заливаємо водою і трохи проварюємо. Додаємо спеції. Курку моєму, натираємо сумішшю з солі і різних видів перцю, зверху поливаємо соєвим соусом . Додаємо розмарин. Натерту курку фаршируємо рисом, мандаринами і лимоном. Зашиваємо курку і прикріплюємо до неї зубочистками сало, нарізане скибочками. Так м'ясо буде соковитішим. Запікаємо курку в духовці до готовності. Коли бачимо що сало готове і починає пригорати його необхідно прибрати. За 5 хвилин до готовності страви змащуємо нашу курочку майонезом і поливаємо соком, який утворився під куркою.
Курка з мандаринами
Інгредієнти: курячі стегенця - 1 кг; мандарини - 4 шт.; часник - 3 зубчики; сіль; перець; рослинне масло. Приготування Очищені мандарини ділимо на шматочки, якщо великі часточки їх можна розрізати на кілька частин. Один мандарин, не розділяючи на часточки, нарізаємо кружальцями і залишаємо його. Подрібнюємо часник і змішуємо його з часточками мандарина. Додаємо мелений перець. Викладаємо отриману суміш курячі гомілки, перемішуємо і відправляємо в холодильник на всю ніч.
Після того як м'ясо замаринувалося, обсмажуємо його на сковороді. Сіль додаємо в самому кінці приготування. Готове м'ясо викладаємо на тарілку, а в сковороду виливаємо маринад і тушкуємо під кришкою 10 хвилин. На чистій сковороді в маслі обсмажуємо гуртки мандарина. Заливаємо маринадом курку і прикрашаємо смаженою мандарином.
Курка з мандаринами по-китайськи
Інгредієнти:
курячі стегенця - 4 шт.; морква - 4 шт.; мандарин - 5 шт.; соя проросла - 200 г; тертий імбир - 1 ч. ложка; часник - 2 зубчики; соєвий соус - 1 ст. ложка; коричневий цукор - 1 ч. ложка; коньяк - 1 ст. ложка; цибулю - шалот - 4 шт.; соєва олія - 2 ст. ложки; паприка мелена - 1/2 ч. ложки; сіль; перець. Приготування З курячих ніжок прибираємо кістки, миємо й натираємо сіллю. Моркву чистимо і вставляємо всередину гомілки. У
сковороді раскаливаем соєве масло і протягом трьох хвилин обсмажуємо ніжки на сильному вогні з усіх боків. Після ніжки виймаємо і остуджуємо.
У ємності змішуємо імбир, чавлений часник, соєвий соус, цукор, коньяк , 1 ст. ложку соєвого масла, спеції і очищений і подрібнений цибулю-шалот. Обвалюємо ніжки в цій суміші і витягуємо з них моркву. Очищаємо 2 мандарина, ділимо на шматочки, змішуємо з соєю і начиняємо курячі ніжки. У сковороду викладаємо моркву і філе залишився від ніжок, заливаємо соусом і видавлюємо сік з двох мандарин, накриваємо кришкою і тушкуємо 20 хвилин. Подаємо на стіл ніжки з тушкованим філе, прикрашаємо залишилася соєю і мандарином.