Вернуться назад Распечатать

Курка з мандаринами

Курка з мандаринами
Куряче м'ясо, є найбільш доступним, тому й готують курку дуже часто. Кожна господиня обирає для себе певний метод приготування курки. І зазвичай до неї додають цибулю, моркву і овочі. Сьогодні ми розповімо вам про курку з додаванням фруктів. Адже якщо додати до курячого м'яса мандарини або інші цитрусові вона придбає досить незвичайний смак.

Курка з мандаринами в духовці


Інгредієнти:

  • курка - 1 шт.;

  • рис - 100 г;

  • мандарин - 2 шт.;

  • лимон - 2 зубчики;

  • соєвий соус;

  • сало - 30 г;

  • родзинки - 30 г;

  • рослинне масло - 2 ст. ложки;

  • майонез - 2 ст. ложки;

  • розмарин - 2 гілочки;

  • спеції.


  • Приготування
    Моєму рис і додаємо до нього родзинки, заливаємо водою і трохи проварюємо. Додаємо спеції. Курку моєму, натираємо сумішшю з солі і різних видів перцю, зверху поливаємо соєвим соусом . Додаємо розмарин. Натерту курку фаршируємо рисом, мандаринами і лимоном. Зашиваємо курку і прикріплюємо до неї зубочистками сало, нарізане скибочками. Так м'ясо буде соковитішим. Запікаємо курку в духовці до готовності. Коли бачимо що сало готове і починає пригорати його необхідно прибрати. За 5 хвилин до готовності страви змащуємо нашу курочку майонезом і поливаємо соком, який утворився під куркою.

    Курка з мандаринами


    Інгредієнти:

  • курячі стегенця - 1 кг;

  • мандарини - 4 шт.;

  • часник - 3 зубчики;

  • сіль;

  • перець;

  • рослинне масло.


  • Приготування
    Очищені мандарини ділимо на шматочки, якщо великі часточки їх можна розрізати на кілька частин. Один мандарин, не розділяючи на часточки, нарізаємо кружальцями і залишаємо його. Подрібнюємо часник і змішуємо його з часточками мандарина. Додаємо мелений перець. Викладаємо отриману суміш курячі гомілки, перемішуємо і відправляємо в холодильник на всю ніч.
    Після того як м'ясо замаринувалося, обсмажуємо його на сковороді. Сіль додаємо в самому кінці приготування. Готове м'ясо викладаємо на тарілку, а в сковороду виливаємо маринад і тушкуємо під кришкою 10 хвилин. На чистій сковороді в маслі обсмажуємо гуртки мандарина. Заливаємо маринадом курку і прикрашаємо смаженою мандарином.

    Курка з мандаринами по-китайськи


    Інгредієнти:

  • курячі стегенця - 4 шт.;

  • морква - 4 шт.;

  • мандарин - 5 шт.;

  • соя проросла - 200 г;

  • тертий імбир - 1 ч. ложка;

  • часник - 2 зубчики;

  • соєвий соус - 1 ст. ложка;

  • коричневий цукор - 1 ч. ложка;

  • коньяк - 1 ст. ложка;

  • цибулю - шалот - 4 шт.;

  • соєва олія - 2 ст. ложки;

  • паприка мелена - 1/2 ч. ложки;

  • сіль;

  • перець.


  • Приготування
    З курячих ніжок прибираємо кістки, миємо й натираємо сіллю. Моркву чистимо і вставляємо всередину гомілки. У
    Курка з мандаринами
    сковороді раскаливаем соєве масло і протягом трьох хвилин обсмажуємо ніжки на сильному вогні з усіх боків. Після ніжки виймаємо і остуджуємо.
    У ємності змішуємо імбир, чавлений часник, соєвий соус, цукор, коньяк , 1 ст. ложку соєвого масла, спеції і очищений і подрібнений цибулю-шалот. Обвалюємо ніжки в цій суміші і витягуємо з них моркву. Очищаємо 2 мандарина, ділимо на шматочки, змішуємо з соєю і начиняємо курячі ніжки. У сковороду викладаємо моркву і філе залишився від ніжок, заливаємо соусом і видавлюємо сік з двох мандарин, накриваємо кришкою і тушкуємо 20 хвилин. Подаємо на стіл ніжки з тушкованим філе, прикрашаємо залишилася соєю і мандарином.