Добрі рецепти, огляди, корисні та цікаві статті!
» » Як зберігати зелень?

Як зберігати зелень?

16-03-2015, 18:17
1 926
Як зберігати зелень?
Свіжа зелень входить в раціон кожної людини. Але з приходом холодів, доводиться замислюватися про те, як зберегти зелень . У нових моделях холодильників зараз передбачена спеціальна «нульова» камера, прекрасно підходить для зберігання зелені, але якщо у вас в холодильнику такого відділення немає, то пропонуємо вам скористатися іншими способами.

Як правильно зберігати зелень?


Існує кілька способів зберігання свіжої зелені. Можна використовувати для цього скляну банку: пучки звільняємо від ниток, відрізаємо корінці і викидаємо підгнилі частини. Потім наливаємо в глибоку миску холодну воду, складаємо траву в ємність і гарненько промиваємо. На стіл кладемо паперовий рушник, промаківающімі зелень і залишаємо підсохнути хвилин на 15. Далі складаємо в суху скляну банку, закриваємо чистої пластмасовою кришечкою, прибираємо в холодильник. Тільки пам'ятайте, що без припливу повітря пряні трави - петрушка, кріп і селеру - можуть зберігатися 3 тижні, а ніжні рослини - майоран, салат і кінза - зберігаються значно менше.
Ще можна зберегти зелень у звичайному поліетиленовому пакеті. Для цього траву перебираємо, видаляємо підгнилі листочки і, не промиваючи, складаємо в щільний пакет. Зав'язуємо його так, щоб усередині надувся кулька, і кладемо в холодильник. Таким способом пучки збережуться протягом тижня.

Як краще зберігати зелень?


У холодильнику зелень може залишатися свіжою приблизно 5-7 днів. Для цього необхідно лише загорнути гілочки в злегка вологу серветочку і покласти в закритий поліетиленовий пакетик. А можна зв'язати в пучок зелень і поставити у високий стакан, наполовину наповнений водою. Зверху накриваємо другим пакетом і прибираємо в холодильник. Тепер тільки міняємо воду приблизно один раз на два дні.

Як довго зберігати зелень?


А ось в морозильній камері зберегти корисні властивості зелені можна навіть до весни. Для цього зелень промиваємо теплою водою, струшуємо і трохи підсушуємо на рушник. Кріп і м'яту загортаємо невеликими порціями в фольгу, а шавлія, чебрець і петрушку нарізаємо і кладемо в закривається пластмасовий контейнер з щільною кришкою.
Як зберігати зелень?

Як зберігати сушену зелень?


І, звичайно, наостанок, хотілося б сказати кілька слів про сушеної зелені, яка зберігається дуже довго і при цьому не втрачає з часом свої смакові якості, а навпаки набуває їх. Отже, свіжу траву промиваємо, стряхиваем рідину і трохи підсушуємо на рушник. Потім пов'язуємо зелень в пучки і підвішуємо в сухому, провітрюваному приміщенні, але тільки не на кухні над плитою або мийкою. Можете нарізати зелень на частини, розкласти на сітці і сушити приблизно 7 днів. Зберігати її краще всього в сухому місці при кімнатній температурі.
Рекомендуємо добрі рецепти
Як зберігати свіжі огірки?
Як зберігати свіжі огірки?
Вираз «свіжий, як огірочок» відомо всім. Але огірки з грядки можуть швидко стати жовтими і в'ялими, а куплені в супермаркетах через пару днів
Як зберігати зелень в холодильнику?
Як зберігати зелень в холодильнику?
Кожна господиня хоче, що б зелень, яку вона купила на ринку або зрізала на грядці, зберігалася в холодильнику як можна довше. Але зелень часто дуже
Як зберігати в'ялену рибу?
Як зберігати в'ялену рибу?
Запасаючись улюбленими продуктами запас, ми часто втрачаємо відчуття міри, і в підсумку стає питання про те, як зберігати ці продовольчі запаси? У
Зелень на зиму
Зелень на зиму
Зелень кропу, петрушки, селери ми використовуємо в приготуванні різних страв для додання їм смаку і аромату. І сьогодні ми детально розберемо
Як зберігати хрін?
Як зберігати хрін?
Не завжди є можливість купити взимку хрін, адже для багатьох страв він просто незамінний. Тому краще подбати про це заздалегідь і зробити запаси на
Як зберігати кукурудзу?
Як зберігати кукурудзу?
Якщо вам пощастило зібрати великий урожай кукурудзи, звичайно ж, необхідно знати способи, щоб зберегти її як можна довше. І бажано так, щоб