Лимонний джем
Лимонний джем, приготований за цим рецептом, дозволить вам отримати не тільки коктейль вітамінів навіть морозними зиязиками днями, але і побалувати себе цим чудовим десертом. По консистенції джем з лимона виходить дуже густим, в ньому можна сказати, варто ложка, а його смак настільки дивний, що взимку він у буквальному сенсі слова дарує всім відчуття яскравого літа! Найкраще закривати його в маленькі красиві баночки, щоб потім з насолодою їсти невеликими порціями, або навіть дарувати тим, у кого слинки течуть після дегустації навіть маленької ложечки цієї смакоти.
Інгредієнти:
лимони свіжі - 7 шт.;
цукор - 1 кг;
вода - 1 л;
ванільний цукор - 1 пакетик.
Приготування
Як же приготувати лимонний джем? Для початку беремо лимони, гарненько промиваємо під проточною водою і заливаємо на кілька хвилин окропом, щоб потім лимонна цедра не дала гіркоту. Потім витираємо їх і нарізаємо шматочками, ретельно прибираючи всі кісточки. Кладемо лимони в каструлю, заливаємо водою і варимо на невеликому вогні приблизно 45 хвилин. Потім насипаємо цукор (і звичайний, і ванільний), перемішуємо і проварюємо ще протягом години. Коли час закінчиться, лимонний джем здасться вам на перший погляд зовсім рідким, але як тільки ви зніміть його з плити, він відразу ж почне загусати і перетворюватися на подобу желе. Якщо ви все-таки будете сумніватися в його готовності, то візьміть блюдце з крижаною водою і покладіть в неї трохи лимонного джему, якщо він не розтечеться, а сформується, то значить готовий! Поки зварений джем ще гарячий, розливаємо його в невеликі стерильні баночки, закручуємо кришкою і ставимо догори дном на 30 хвилин. Зберігається лимонний джем дуже довго навіть у відкритому вигляді, але тільки в холодильнику, тому можете сміливо робити його великими партіями!
Приємного вам чаювання з сонячним та яскравим джемом!
Лимонний джем - рецепт
Інгредієнти:
Приготування
Як же приготувати лимонний джем? Для початку беремо лимони, гарненько промиваємо під проточною водою і заливаємо на кілька хвилин окропом, щоб потім лимонна цедра не дала гіркоту. Потім витираємо їх і нарізаємо шматочками, ретельно прибираючи всі кісточки. Кладемо лимони в каструлю, заливаємо водою і варимо на невеликому вогні приблизно 45 хвилин. Потім насипаємо цукор (і звичайний, і ванільний), перемішуємо і проварюємо ще протягом години. Коли час закінчиться, лимонний джем здасться вам на перший погляд зовсім рідким, але як тільки ви зніміть його з плити, він відразу ж почне загусати і перетворюватися на подобу желе. Якщо ви все-таки будете сумніватися в його готовності, то візьміть блюдце з крижаною водою і покладіть в неї трохи лимонного джему, якщо він не розтечеться, а сформується, то значить готовий! Поки зварений джем ще гарячий, розливаємо його в невеликі стерильні баночки, закручуємо кришкою і ставимо догори дном на 30 хвилин. Зберігається лимонний джем дуже довго навіть у відкритому вигляді, але тільки в холодильнику, тому можете сміливо робити його великими партіями!
Приємного вам чаювання з сонячним та яскравим джемом!
Рекомендуємо добрі рецепти
Варення з дині
Диня - запашний і смачний плід, який ми любимо з дитинства. В кулінарії вона використовується досить широко. З неї роблять варення, компоти, соки,
Джем з желатином
Джем - це смачне густе ласощі, яке готують з різних ягід і фруктів. І сьогодні ми розповімо, як його зварити з желатином. Він вийде чудово красивим і
Абрикосовий джем - рецепт
У абрикосі міститься безліч вітамінів і мікроелементів. Звичайно ж, набагато більше користі від свіжих або в'ялених фруктів. Але сьогодні ми
Джем в мультиварці
Джем - це смачна однорідна консистенція з фруктів і ягід. В домашніх умовах приготувати його досить просто, особливо, якщо у вас під рукою є
Апельсиновий джем в хлібопічці
Любите солодке? А пам'ятаєте, як у дитинстві, ви сідали за стіл і пили чай з різними вареннями? Найімовірніше, ви не замислювалися про те, звідки
Джем в хлібопічці - рецепт
Джем - просте і смачне ласощі, яке люблять і дорослі, і діти. Приготувати його можна як на плиті, так і використовуючи сучасні кухонні пристрої. І