Лимонний джем, приготований за цим рецептом, дозволить вам отримати не тільки коктейль вітамінів навіть морозними зиязиками днями, але і побалувати себе цим чудовим десертом. По консистенції джем з лимона виходить дуже густим, в ньому можна сказати, варто ложка, а його смак настільки дивний, що взимку він у буквальному сенсі слова дарує всім відчуття яскравого літа! Найкраще закривати його в маленькі красиві баночки, щоб потім з насолодою їсти невеликими порціями, або навіть дарувати тим, у кого слинки течуть після дегустації навіть маленької ложечки цієї смакоти.
Лимонний джем - рецепт
Інгредієнти: лимони свіжі - 7 шт.; цукор - 1 кг; вода - 1 л; ванільний цукор - 1 пакетик. Приготування Як же приготувати лимонний джем? Для початку беремо лимони, гарненько промиваємо під проточною водою і заливаємо на кілька хвилин окропом, щоб потім лимонна цедра не дала гіркоту. Потім витираємо їх і нарізаємо шматочками, ретельно прибираючи всі кісточки. Кладемо лимони в каструлю, заливаємо водою і варимо на невеликому вогні приблизно 45 хвилин. Потім насипаємо цукор (і звичайний, і ванільний), перемішуємо і проварюємо ще протягом години. Коли час закінчиться, лимонний джем здасться вам на перший погляд зовсім рідким, але як тільки ви зніміть його з плити, він відразу ж почне загусати і перетворюватися на подобу желе.

Якщо ви все-таки будете сумніватися в його готовності, то візьміть блюдце з крижаною водою і покладіть в неї трохи лимонного джему, якщо він не розтечеться, а сформується, то значить готовий! Поки зварений джем ще гарячий, розливаємо його в невеликі стерильні баночки, закручуємо кришкою і ставимо догори дном на 30 хвилин. Зберігається лимонний джем дуже довго навіть у відкритому вигляді, але тільки в холодильнику, тому можете сміливо робити його великими партіями!
Приємного вам чаювання з сонячним та яскравим джемом!