Пекінська капуста по-корейськи
Пекінську капусту по-корейськи або, як вона правильно називається, кім чі корейці раніше у величезних кількостях заготовляли на зиму, квасили її в бочках, як і ми свою - білокачанну. Зараз, звичайно, вже так не роблять, з'явилися спеціальні холодильники для кім-чі. Та й капуста сьогодні у продажу круглий рік, тому не можна заготовлювати багато про запас, а приготувати її в будь-який час року, коли виникне бажання. До речі, корейці їдять капусту не тільки як самостійне блюдо, а й додають в супи, голубці і навіть пельмені. Як робити капусту по-корейськи, ми вам зараз розповімо.
Інгредієнти:
пекінська капуста - 3 кг;
червоний пекучий перець;
часник - 3 головки;
сіль - 250 р.
Приготування
Для засолювання пекінської капусти по-корейськи важливо правильно вибрати капусту: нам потрібна і не зовсім біла, ну і не зелена, тобто щось середнє. Якщо качани капусти не дуже великі, розрізаємо з вздовж на 2 частини. Якщо ж великі, то краще розділити на 4 частини, тобто навпіл, а потім кожну частину ще навпіл. Тепер листя капусти розпускаємо віялом, кожен листочок добре натираємо сіллю. Щоб це рівномірно зробити, можна капусту занурити у воду, а потім струсити і натирати. Те, що у нас вийшло, досить щільно укладаємо в ємність, де воно буде просаливаться. Але утрамбовувати не потрібно. Залишаємо капусту приблизно на добу при кімнатній температурі. Потім промиваємо її від солі. Готуємо пасту з часнику і перцю. Для цього часник пропускаємо через прес. Потім додаємо до нього червоний пекучий перець (великий, пластівцями). За обсягом перцю повинно бути стільки ж, скільки часнику. Тепер, беремо капусту і натираємо кожен листочок отриманою сумішшю. Ні в якому разі не робіть це голими руками, використовуйте рукавички. Тепер кладемо все в ємність, у якій воно і буде зберігатися. Залишаємо капусту ще на добу в теплі, а потім прибираємо в холодильник.
В оригіналі рецепт виглядає таким чином, але при подачі на стіл капусту все одно доведеться різати. Тому ви можете одразу її подрібнити на потрібні шматочки. А далі все робити за рецептом. Тільки виходить, що потрібно буде не листя натирати, а просто додавати сіль і спеції, ретельно все перемішуючи.
Корейський салат з пекінської капусти подаємо до столу, поливши рослинним маслом. Кількість спецій ви можете змінювати в залежності від того, наскільки гостру капусту ви хочете отримати. Наостанок, хотілося б відзначити, що за цим рецептом пекінська капуста по-корейськи виходить дуже гострою.
Рецепт пекінської капусти по-корейськи
Інгредієнти:
Приготування
Для засолювання пекінської капусти по-корейськи важливо правильно вибрати капусту: нам потрібна і не зовсім біла, ну і не зелена, тобто щось середнє. Якщо качани капусти не дуже великі, розрізаємо з вздовж на 2 частини. Якщо ж великі, то краще розділити на 4 частини, тобто навпіл, а потім кожну частину ще навпіл. Тепер листя капусти розпускаємо віялом, кожен листочок добре натираємо сіллю. Щоб це рівномірно зробити, можна капусту занурити у воду, а потім струсити і натирати. Те, що у нас вийшло, досить щільно укладаємо в ємність, де воно буде просаливаться. Але утрамбовувати не потрібно. Залишаємо капусту приблизно на добу при кімнатній температурі. Потім промиваємо її від солі. Готуємо пасту з часнику і перцю. Для цього часник пропускаємо через прес. Потім додаємо до нього червоний пекучий перець (великий, пластівцями). За обсягом перцю повинно бути стільки ж, скільки часнику. Тепер, беремо капусту і натираємо кожен листочок отриманою сумішшю. Ні в якому разі не робіть це голими руками, використовуйте рукавички. Тепер кладемо все в ємність, у якій воно і буде зберігатися. Залишаємо капусту ще на добу в теплі, а потім прибираємо в холодильник.
В оригіналі рецепт виглядає таким чином, але при подачі на стіл капусту все одно доведеться різати. Тому ви можете одразу її подрібнити на потрібні шматочки. А далі все робити за рецептом. Тільки виходить, що потрібно буде не листя натирати, а просто додавати сіль і спеції, ретельно все перемішуючи.
Корейський салат з пекінської капусти подаємо до столу, поливши рослинним маслом. Кількість спецій ви можете змінювати в залежності від того, наскільки гостру капусту ви хочете отримати. Наостанок, хотілося б відзначити, що за цим рецептом пекінська капуста по-корейськи виходить дуже гострою.
Рекомендуємо добрі рецепти
Кімчі з пекінської капусти
Хочете приготувати екзотичний салат? Кімчі з пекінської капусти підійде! Це блюдо має і пікантний смак , і він може зберігатися довго. Щастя для
Цвітна капуста по-корейськи
Любите корейські страви? Хочете готувати їх як можна частіше? Тоді ми радимо вам звернути увагу на цю статтю. У ній ми розповімо, як правильно
Капуста по-корейськи - рецепт
Закуска по-корейськи готується не тільки з пекінської, але і з білокачанної капусти. Це страва прикрасить і різноманітить будь стіл, оскільки
Рецепт кімчі по-корейськи
Кімчі - це різновид капусти, яка росте в Кореї і на Далекому Сході. І сьогодні ми розповімо, як її приготувати по-корейськи. Якщо ви не знайшли на
Квашена капуста
Рецепт приготування кислої капусти Квашена капуста улюблена багатьма народами світу, але особливу популярність отримала у слов'янських країнах. Легка