Добрі рецепти, огляди, корисні та цікаві статті!
» » Рецепт кімчі по-корейськи

Рецепт кімчі по-корейськи

4-01-2015, 21:11
1 502
Рецепт кімчі по-корейськи
Кімчі - це особливий вид капусти, який росте на Далекому сході і в Кореї. У нас її немає, тому можна скористатися альтернативним варіантом і приготувати капусту кімчі по-корейськи з пекінської. Давайте ж дізнаємося разом, як зробити це оригінальне блюдо.

Рецепт приготування кімчі по-корейськи


Інгредієнти:

  • китайська капуста - 3 кг;

  • сіль - 2 ст. ложки.


  • Для заправки:

  • рисове борошно - 3 ст. ложки;

  • вода - 300 мл;

  • китайська груша - 1 шт.;

  • редька - 1 шт.;

  • цибулина - 1 шт.;

  • часник;

  • тертий корінь імбиру - 1 ст. ложка

  • рибний соус - 100 мл;

  • зелена цибуля - 1 пучок;

  • соус кімчі - 1 ст.

  • цукор - 1 ст. ложка.


  • Приготування
    Зараз розповімо, як готувати кімчі по-корейськи. Капусту добре промиваємо і розрізаємо навпіл, вирізаючи при цьому кочережки. Потім занурюємо її в воду, щоб вона потрапила між листям. Далі беремо велику сіль і рівномірно розподіляємо між листям. Відриваємо 3 великих листочки капусти і так само їх солимо. Підготовлені полукочани кладемо в ємність, заливаємо водою так, щоб вони повністю були у воді і придавлюємо зверху.
    Залишаємо капусту засаливаться приблизно на 6-8 годин. Коли вона просолиться, добре промиваємо під проточною водою, злегка віджимаємо і відкидаємо на 30 хвилин на друшляк.
    А цим часом давайте поки займемося заправкою. Для початку приготуємо нам необхідно приготувати спеціальний рисовий відвар: дві столові ложки рисового борошна розвести в невеликій кількості холодної води, а решту воду кип'ятимо і поступово вводимо туди розведене борошно. Добре все перемішуємо, щоб не було грудочок, і залишаємо остигати. У нас повинен вийти однорідний клейстер. Редьку і китайську грушу промиваємо, нарізаємо тонкою соломкою. Зелений цибулька шаткуємо дрібненько, а рубаємо цибулю півкільцями. Редьку трохи підсолюємо, що виділився сік зливаємо. Часник і імбир потрібно перекручуємо через м'ясорубку, додаємо базову заправку, цукор, клейстер і рибний соус.
    Добре все перемішуємо і додаємо отриману суміш до нарізаних овочів. Даємо соусу постояти приблизно 30 хвилин. Потім пробуємо його на сіль і при необхідності підсолюємо. Далі нанизуємо гумові рукавички, і отриманою сумішшю рясно змащуємо кожен листочок пекінської капусти. Після цього знову щільно складаємо їх назад в полукочан, беремо найдовший лист, акуратно обв'язуємо його навколо і кладемо в контейнер.
    Коли все буде укладено, накриваємо зверху відкладеними раніше листочками і залишаємо контейнер на добу при кімнатній температурі, а потім ставимо на 3 дні в холодильник. Перед вживанням гостру корейську капусту кімчі нарізаємо невеликими шматочками.

    Рецепт корейської капусти кімчі


    Інгредієнти:

  • пекінська капуста - 1 кг;

  • цукор - 1 ч. ложка;

  • перцева паста - за смаком;

  • сіль - 1 ст. ложка.


  • Приготування
    Розглянемо ще один спосіб, як приготувати кімчі по-корейськи. Отже, беремо пекінську капусту , гарненько промиваємо і розрізаємо навпіл. Потім вирізаємо акуратно все створіння і шаткуємо овоч смужками шириною в 15 сантиметра.
    Рецепт кімчі по-корейськи
    Після цього, перекладаємо його в тазик, приправляємо цукром і сіллю, злегка розминаємо руками.
    Далі ставимо капусту під прес і витримуємо в такому вигляді приблизно 12 годин. Тепер відправляємо капусту під проточну воду, ретельно промиваємо, звільняючи її тим самим від надлишок солі. Далі злегка віджимаємо капусту, перекладаємо в каструлю, додаємо перцеву пасту і перемішуємо. Залишаємо капусту ще на 4 години, після чого знову перемішуємо і наполягаємо рівно 6 годин. Після закінчення часу розкладаємо кімчі по-корейськи за заздалегідь підготовленим баночках і прибираємо в холодильник.
    Рекомендуємо добрі рецепти
    Кімчі з пекінської капусти
    Кімчі з пекінської капусти
    Хочете приготувати екзотичний салат? Кімчі з пекінської капусти підійде! Це блюдо має і пікантний смак , і він може зберігатися довго. Щастя для
    Цвітна капуста по-корейськи
    Цвітна капуста по-корейськи
    Любите корейські страви? Хочете готувати їх як можна частіше? Тоді ми радимо вам звернути увагу на цю статтю. У ній ми розповімо, як правильно
    Пекінська капуста по-корейськи
    Пекінська капуста по-корейськи
    Щоб поїсти пекінської капусти по-корейськи не потрібно їхати в Корею. Та й на ринку дане соління купувати не варто. Як же тоді бути? Приготувати
    Капуста по-корейськи - рецепт
    Капуста по-корейськи - рецепт
    Закуска по-корейськи готується не тільки з пекінської, але і з білокачанної капусти. Це страва прикрасить і різноманітить будь стіл, оскільки
    Суп кімчі - рецепт
    Суп кімчі - рецепт
    Якщо ви любите гострі супи, то вам сподобається японські перше блюдо - кимчи. Основний інгредієнт - корейське однойменне соління, всі інші продукти
    Кабачки по-корейськи - рецепти
    Кабачки по-корейськи - рецепти
    Корейські страви вже давно присутні на наших столах. І сьогодні ми поділимося з вами цікавими варіантами, як смачно приготувати кабачки по-корейськи.