Кімчі - це особливий вид капусти, який росте на Далекому сході і в Кореї. У нас її немає, тому можна скористатися альтернативним варіантом і приготувати капусту кімчі по-корейськи з пекінської. Давайте ж дізнаємося разом, як зробити це оригінальне блюдо.
Рецепт приготування кімчі по-корейськи
Інгредієнти: китайська капуста - 3 кг; сіль - 2 ст. ложки. Для заправки:
рисове борошно - 3 ст. ложки; вода - 300 мл; китайська груша - 1 шт.; редька - 1 шт.; цибулина - 1 шт.; часник; тертий корінь імбиру - 1 ст. ложка рибний соус - 100 мл; зелена цибуля - 1 пучок; соус кімчі - 1 ст. цукор - 1 ст. ложка. Приготування Зараз розповімо, як готувати кімчі по-корейськи. Капусту добре промиваємо і розрізаємо навпіл, вирізаючи при цьому кочережки. Потім занурюємо її в воду, щоб вона потрапила між листям. Далі беремо велику сіль і рівномірно розподіляємо між листям. Відриваємо 3 великих листочки капусти і так само їх солимо. Підготовлені полукочани кладемо в ємність, заливаємо водою так, щоб вони повністю були у воді і придавлюємо зверху.
Залишаємо капусту засаливаться приблизно на 6-8 годин. Коли вона просолиться, добре промиваємо під проточною водою, злегка віджимаємо і відкидаємо на 30 хвилин на друшляк.
А цим часом давайте поки займемося заправкою. Для початку приготуємо нам необхідно приготувати спеціальний рисовий відвар: дві столові ложки рисового борошна розвести в невеликій кількості холодної води, а решту воду кип'ятимо і поступово вводимо туди розведене борошно. Добре все перемішуємо, щоб не було грудочок, і залишаємо остигати. У нас повинен вийти однорідний клейстер. Редьку і китайську грушу промиваємо, нарізаємо тонкою соломкою. Зелений цибулька шаткуємо дрібненько, а рубаємо цибулю півкільцями. Редьку трохи підсолюємо, що виділився сік зливаємо. Часник і імбир потрібно перекручуємо через м'ясорубку, додаємо базову заправку, цукор, клейстер і рибний соус.
Добре все перемішуємо і додаємо отриману суміш до нарізаних овочів. Даємо соусу постояти приблизно 30 хвилин. Потім пробуємо його на сіль і при необхідності підсолюємо. Далі нанизуємо гумові рукавички, і отриманою сумішшю рясно змащуємо кожен листочок пекінської капусти. Після цього знову щільно складаємо їх назад в полукочан, беремо найдовший лист, акуратно обв'язуємо його навколо і кладемо в контейнер.
Коли все буде укладено, накриваємо зверху відкладеними раніше листочками і залишаємо контейнер на добу при кімнатній температурі, а потім ставимо на 3 дні в холодильник. Перед вживанням гостру корейську капусту кімчі нарізаємо невеликими шматочками.
Рецепт корейської капусти кімчі
Інгредієнти: пекінська капуста - 1 кг; цукор - 1 ч. ложка; перцева паста - за смаком; сіль - 1 ст. ложка. Приготування Розглянемо ще один спосіб, як приготувати кімчі по-корейськи. Отже, беремо пекінську капусту , гарненько промиваємо і розрізаємо навпіл. Потім вирізаємо акуратно все створіння і шаткуємо овоч смужками шириною в 15 сантиметра.
Після цього, перекладаємо його в тазик, приправляємо цукром і сіллю, злегка розминаємо руками.
Далі ставимо капусту під прес і витримуємо в такому вигляді приблизно 12 годин. Тепер відправляємо капусту під проточну воду, ретельно промиваємо, звільняючи її тим самим від надлишок солі. Далі злегка віджимаємо капусту, перекладаємо в каструлю, додаємо перцеву пасту і перемішуємо. Залишаємо капусту ще на 4 години, після чого знову перемішуємо і наполягаємо рівно 6 годин. Після закінчення часу розкладаємо кімчі по-корейськи за заздалегідь підготовленим баночках і прибираємо в холодильник.