» » Варення з мандаринів - рецепти з цілих плодів, шматочками м'якоті або шкірки

Варення з мандаринів - рецепти з цілих плодів, шматочками м'якоті або шкірки

Варення з мандаринів - рецепти з цілих плодів, шматочками м'якоті або шкірки
Солодкість, яку можна заготовити про запас в зимовий період – варення з мандаринів. Це ласощі готується кількома способами, тому варто дочекатися, коли сезон і ціни підуть на спад і зварити це чудове частування і порадувати домашніх ласунів незвичайним і шалено смачним десертом.

Як зварити варення з мандаринів?


Можна застосувати будь зрозумілий рецепт або спосіб, який підходить для варіння джему з інших цитрусових, мандаринове варення вийде не гірше або навіть смачніше. Приготування десерту займе не багато часу, але враховувати деякі моменти потрібно.

  • На приготування варення підсолоджувача беруть з розрахунку на 1 кг фруктів, 500 г цукру, в такому варіанті ласощі вийде більш збалансованим. Якщо вариться солодкість в сиропі, цукру беруть у рівних пропорціях з плодами.

  • Для приготування ласощів з цілими шматочками потрібно вибирати щільні плоди, можливо трохи недостиглі. Для однорідного джему або варення, в якому цілісність м'якоті не обов'язкова, мандарини вибирають стиглі і м'які, для них і цукру потрібно менше.

  • Важливо знати, що цитрусові мають властивість підгоряти, тому, коли вариться варення з мандаринів, відходити від плити не варто, жар під ємністю повинен бути мінімальним.

  • В склад цитрусових є велика кількість пектину, тому додавати всілякі желюючі інгредієнти немає необхідності. Смачне варення з мандаринів стане густим вже після повного охолодження.

  • Варити заготовку можна традиційно в каструлі на плиті, готують ласощі в мультиварці, але саме бесхлопотное і швидке варення з мандаринів вийде в хлібопічці.


  • <iframe> </iframe>

    Варення з часточками мандаринів - рецепт

    Варення з мандаринів - рецепти з цілих плодів, шматочками м'якоті або шкірки

    Щоб вийшло варення з часточками мандаринів, потрібно варити ласощі не довго, акуратно перемішувати. Після закипання дістають шумівкою цитрусову м'якоть, розподіляють по банкам, а залишився сироп уварюють до зменшення в обсязі і слабкого згущення. Подавати солодкість можна відразу після охолодження або зберігати заготовку в прохолоді близько півроку.
    Інгредієнти:

  • мандарини – 500 г;

  • вода – 50 мл;

  • цукор – 500 г;

  • кориця – 1/3 ч. л.


  • Приготування

  • В одній ємності з'єднати всі інгредієнти, акуратно перемішати, залишити на 5 годин для відділення соку.

  • Поставити на мінімальний вогонь варитися, зрідка помішуючи.

  • Кип'ятити варення з часточок мандаринів 2 хвилини.

  • Прибрати в стерильну банку м'якоть.

  • Сироп варити до зменшення в обсязі 1/3 розлити в банки з часточками, герметично закупорена.


  • Варення з кірок мандарина


    Варення з мандаринів - рецепти з цілих плодів, шматочками м'якоті або шкірки

    Під час новорічних свят не варто викидати цитрусову шкірку з неї можна зварити незрівнянне ласощі, яке сподобається всім любителям незвичайних десертів. Варення з мандаринових корок вариться не довго, але процес підготовки сировини займе не мало часу. Шкірку потрібно позбавити від гіркоти, вимочивши у чистій воді протягом 10 годин.
    Інгредієнти:

  • мандаринова шкірка – 400 г;

  • цукор – 500 г;

  • мандариновий сік без м'якоті – 300 мл;

  • вода – 1 л;

  • лимонна кислота.


  • Приготування

  • Порізати соломкою шкірку, вимочити в чистій воді, потім процідити.

  • Закип'ятити воду, розчинити цукор.

  • Ввести в сироп шкірку, дочекатися закипання і продовжувати варіння на мінімальному вогні протягом 2 годин, помішуючи.

  • Залишити на 8 годин охолоджуватися, знову проварити, влити мандариновий сік, тушкувати 15 хвилин.

  • Кинути лимонну кислоту, розкласти варення з кірок мандаринів у стерильні банки, закупорити.


  • Варення з цілих мандаринів з шкіркою - рецепт

    Варення з мандаринів - рецепти з цілих плодів, шматочками м'якоті або шкірки

    Зварити варення з цілих мандаринів клопітно і не швидко, але результат перевершить всі очікування. Завдяки нетривалої варінні цілих плодів, шкірка не буде гіркою, навпаки вийде смачною, м'якою. Добавки обирають за власним розсудом, добре з цитрусами або одягають поєднуються гвоздика, аніс і кориця.
    Інгредієнти:

  • мандарини - 1 кг;

  • цукор – 1 кг;

  • вода для сиропу – 1 л.


  • Приготування

  • Поставити варитися сироп з води і цукру.

  • З мандаринів зняти частину шкірки, проколоти зубочисткою в кількох місцях.

  • Залити окропом, проварити 3-5 хвилин, воду злити.

  • Занурити мандарини в киплячий сироп, дочекатися закипання, варити 5 хвилин, охолодити.

  • Повторити процес кипіння і охолодження всього 5 разів. Сиропу стане менше на 1/3.

  • Пробувати можна після охолодження.


  • <iframe> </iframe>

    Варення з апельсинів і мандаринів

    Варення з мандаринів - рецепти з цілих плодів, шматочками м'якоті або шкірки

    Смачне і красиве мандариново-апельсинове варення можна приготувати по простому рецептом, не піддаючи тривалої та виснажливої варінні. Важливою умовою для створення ласощі є бланшування плодів протягом 5 хвилин, це робиться для того, щоб позбавити цитрусові від гіркоти. Смак варення вийде яскравим і насиченим, бо спецій додавати не рекомендується.


    Інгредієнти:

  • мандарини та апельсини – 500 г;

  • вода – 05 л;

  • лимон – 1 шт.;

  • цукор – 1 кг.


  • Приготування

  • Мандарини та апельсини залити окропом, проварити 5-7 хвилин.

  • З води і цукру зробити сироп.

  • Бланшовані та охолоджені фрукти порізати тонкими кружальцями, видаливши насіння.

  • Помістити гуртки в сироп, варити 15 хвилин, охолоджувати 2 години.

  • Повторювати варіння і охолодження ще 2 рази.

  • Влити сік одного лимона, тушкувати 10 хвилин, розкласти по стерильним тарі, закупорити.


  • Варення з мандаринів «П'ятихвилинка»

    Варення з мандаринів - рецепти з цілих плодів, шматочками м'якоті або шкірки

    «П'ятихвилинкою» називають зовсім не швидке варення, це назва пов'язана з процесом кипіння протягом 5 хвилин і повного охолодження між проварюванням. Варення з мандаринів, рецепт якого описаний далі, виходить дуже смачним, солодким і готується тільки з м'якоті, при бажанні можна зняти і прозорі плівки.
    Інгредієнти:

  • мандарини – 1 кг;

  • цукор – 500 г;

  • вода – 100 мл


  • Приготування

  • Очистити мандарини від шкірки, плівок і видалити кісточки.

  • У ємність з часточками влити води, засипати цукром, залишити на 5 годин.

  • Кип'ятити варення з мандаринів 5 хвилин, охолодити повністю.

  • Повторювати процес кипіння і повного охолодження ще 2 рази.

  • Розлити гарячий джем у стерильну ємність, закупорити.


  • Варення з мандаринів і лимонів

    Варення з мандаринів - рецепти з цілих плодів, шматочками м'якоті або шкірки

    Смачне варення з мандаринів з лимоном готується не складно, в результаті виходить ласощі, більше схоже на джем, при бажанні часточки можна пробити блендером до стану пюре. Щоб варення вийшло желейным, до складу треба додати лимонну цедру, в ній міститься багато пектину і в процесі охолодження і зберігання солодкість стане потрібної консистенції.
    Інгредієнти:

  • мандарини очищені – 500 г;

  • очищені лимони – 2 шт.;

  • лимонна цедра – 4 ст. л.;

  • цукор – 500 г;

  • вода – 50 мл


  • Приготування

  • Мандаринові та лимонні дольки порізати на 3 частини, з'єднати з цедрою, влити воду.

  • Поставити варитися, перед закипанням порціями всипати цукор, постійно перемішуючи.

  • Томити варення на мінімальному вогні 15 хвилин.

  • Розлити по банках, герметично закупорена.


  • Варення з мандаринів з імбиром

    Варення з мандаринів - рецепти з цілих плодів, шматочками м'якоті або шкірки

    Імбирно-мандаринове варення - рецепт не складний, але й не швидкий. У підсумку виходить пряна заготівля з колосальним набором корисних речовин. Такий десерт буде доречним під час боротьби із застудою. При дегустації відразу відчувається яскравий смак імбиру, потім розкривається цитрусове післясмак, незабутнє відчуття і десерт гідно оцінять всі любителі солодкого консервації.
    Інгредієнти:

  • цукор – 300 г;

  • корінь імбиру – 5 див.;

  • мандарини – 600 г;

  • вода – 100 мл


  • Приготування

  • З води і цукру зварити сироп протягом 5 хвилин.

  • Викласти в сироп очищені часточки мандаринів, перемішати.

  • Додати очищений і порізаний пластинами імбир.

  • Варити на мінімальному вогні 40 хвилин.

  • Прибрати з варення імбир, саме варення пробити блендером.

  • Прокип'ятити ще 5 хвилин, розлити в стерилізовану тару, закупорити.


  • Варення з мандаринів в хлібопічці

    Варення з мандаринів - рецепти з цілих плодів, шматочками м'якоті або шкірки

    Зварити мандаринове варення в хлібопічці можна при наявності в приладі функції «Джем», сам процес виготовлення зводиться до підготовки продуктів, закладці в чашу і все, залишається чекати сигналу завершення роботи – прилад сам все варить і перемішує. Важливо не наповнювати чашу більше половини від всього об'єму, щоб у процесі варіння ласощі не «втекло».
    Інгредієнти:

  • мандаринова м'якоть – 500 г;

  • цукор – 200 г;

  • вода – 100 мл


  • Приготування

  • Очищені від шкірки, плівок і кісточок мандарини помістити в чашу.

  • Влити води, додати цукор.

  • У режимі «Джем» варити до сигналу.

  • Готове варення розлити по стерилізованої тарі і герметично закупорена.


  • Мандаринове варення в мультиварці - рецепт

    Варення з мандаринів - рецепти з цілих плодів, шматочками м'якоті або шкірки

    За принципом приготування в хлібопічці, готується варення з мандаринів в мультиварці: плоди занурюють у чашу, додають воду і цукор і варять в режим «Варення», правда періодично заготівлю потрібно перемішувати. Якщо потрібного режиму в приладі немає, можна впевнено застосовувати «Суп», «Гасіння», час варіння залежить від бажаної густоти сиропу від 1 години до 25.
    Інгредієнти:

  • мандарини – 1 кг;

  • цукор – 600 г;

  • вода – 100 мл;

  • кориця – 2 палички.


  • Приготування

  • Очистити мандарини, шкірку замочити на 2 години в окропі.

  • Порізати часточки, викласти в миску, додати цукор і воду.

  • Шкірку віджати, пробити в пюре блендером, перекласти до основи. Покласти корицю.

  • У режимі «Варення», з відкритою кришкою, готувати 15 години. Періодично перемішувати.

  • Прибрати корицю, варення розлити по стерильним тарі, закупорити.
    Додав: admin | 12-03-2018, 08:08
    Переглядів: 100