Варення з мандаринів - рецепти з цілих плодів, шматочками м'якоті або шкірки
Солодкість, яку можна заготовити про запас в зимовий період – варення з мандаринів. Це ласощі готується кількома способами, тому варто дочекатися, коли сезон і ціни підуть на спад і зварити це чудове частування і порадувати домашніх ласунів незвичайним і шалено смачним десертом.
Можна застосувати будь зрозумілий рецепт або спосіб, який підходить для варіння джему з інших цитрусових, мандаринове варення вийде не гірше або навіть смачніше. Приготування десерту займе не багато часу, але враховувати деякі моменти потрібно.
На приготування варення підсолоджувача беруть з розрахунку на 1 кг фруктів, 500 г цукру, в такому варіанті ласощі вийде більш збалансованим. Якщо вариться солодкість в сиропі, цукру беруть у рівних пропорціях з плодами.
Для приготування ласощів з цілими шматочками потрібно вибирати щільні плоди, можливо трохи недостиглі. Для однорідного джему або варення, в якому цілісність м'якоті не обов'язкова, мандарини вибирають стиглі і м'які, для них і цукру потрібно менше.
Важливо знати, що цитрусові мають властивість підгоряти, тому, коли вариться варення з мандаринів, відходити від плити не варто, жар під ємністю повинен бути мінімальним.
В склад цитрусових є велика кількість пектину, тому додавати всілякі желюючі інгредієнти немає необхідності. Смачне варення з мандаринів стане густим вже після повного охолодження.
Варити заготовку можна традиційно в каструлі на плиті, готують ласощі в мультиварці, але саме бесхлопотное і швидке варення з мандаринів вийде в хлібопічці.
<iframe> </iframe>
Щоб вийшло варення з часточками мандаринів, потрібно варити ласощі не довго, акуратно перемішувати. Після закипання дістають шумівкою цитрусову м'якоть, розподіляють по банкам, а залишився сироп уварюють до зменшення в обсязі і слабкого згущення. Подавати солодкість можна відразу після охолодження або зберігати заготовку в прохолоді близько півроку.
Інгредієнти:
мандарини – 500 г;
вода – 50 мл;
цукор – 500 г;
кориця – 1/3 ч. л.
Приготування
В одній ємності з'єднати всі інгредієнти, акуратно перемішати, залишити на 5 годин для відділення соку.
Поставити на мінімальний вогонь варитися, зрідка помішуючи.
Кип'ятити варення з часточок мандаринів 2 хвилини.
Прибрати в стерильну банку м'якоть.
Сироп варити до зменшення в обсязі 1/3 розлити в банки з часточками, герметично закупорена.
Під час новорічних свят не варто викидати цитрусову шкірку з неї можна зварити незрівнянне ласощі, яке сподобається всім любителям незвичайних десертів. Варення з мандаринових корок вариться не довго, але процес підготовки сировини займе не мало часу. Шкірку потрібно позбавити від гіркоти, вимочивши у чистій воді протягом 10 годин.
Інгредієнти:
мандаринова шкірка – 400 г;
цукор – 500 г;
мандариновий сік без м'якоті – 300 мл;
вода – 1 л;
лимонна кислота.
Приготування
Порізати соломкою шкірку, вимочити в чистій воді, потім процідити.
Закип'ятити воду, розчинити цукор.
Ввести в сироп шкірку, дочекатися закипання і продовжувати варіння на мінімальному вогні протягом 2 годин, помішуючи.
Залишити на 8 годин охолоджуватися, знову проварити, влити мандариновий сік, тушкувати 15 хвилин.
Кинути лимонну кислоту, розкласти варення з кірок мандаринів у стерильні банки, закупорити.
Зварити варення з цілих мандаринів клопітно і не швидко, але результат перевершить всі очікування. Завдяки нетривалої варінні цілих плодів, шкірка не буде гіркою, навпаки вийде смачною, м'якою. Добавки обирають за власним розсудом, добре з цитрусами або одягають поєднуються гвоздика, аніс і кориця.
Інгредієнти:
мандарини - 1 кг;
цукор – 1 кг;
вода для сиропу – 1 л.
Приготування
Поставити варитися сироп з води і цукру.
З мандаринів зняти частину шкірки, проколоти зубочисткою в кількох місцях.
Залити окропом, проварити 3-5 хвилин, воду злити.
Занурити мандарини в киплячий сироп, дочекатися закипання, варити 5 хвилин, охолодити.
Повторити процес кипіння і охолодження всього 5 разів. Сиропу стане менше на 1/3.
Пробувати можна після охолодження.
<iframe> </iframe>
Смачне і красиве мандариново-апельсинове варення можна приготувати по простому рецептом, не піддаючи тривалої та виснажливої варінні. Важливою умовою для створення ласощі є бланшування плодів протягом 5 хвилин, це робиться для того, щоб позбавити цитрусові від гіркоти. Смак варення вийде яскравим і насиченим, бо спецій додавати не рекомендується.
Інгредієнти:
мандарини та апельсини – 500 г;
вода – 05 л;
лимон – 1 шт.;
цукор – 1 кг.
Приготування
Мандарини та апельсини залити окропом, проварити 5-7 хвилин.
З води і цукру зробити сироп.
Бланшовані та охолоджені фрукти порізати тонкими кружальцями, видаливши насіння.
Помістити гуртки в сироп, варити 15 хвилин, охолоджувати 2 години.
Повторювати варіння і охолодження ще 2 рази.
Влити сік одного лимона, тушкувати 10 хвилин, розкласти по стерильним тарі, закупорити.
«П'ятихвилинкою» називають зовсім не швидке варення, це назва пов'язана з процесом кипіння протягом 5 хвилин і повного охолодження між проварюванням. Варення з мандаринів, рецепт якого описаний далі, виходить дуже смачним, солодким і готується тільки з м'якоті, при бажанні можна зняти і прозорі плівки.
Інгредієнти:
мандарини – 1 кг;
цукор – 500 г;
вода – 100 мл
Приготування
Очистити мандарини від шкірки, плівок і видалити кісточки.
У ємність з часточками влити води, засипати цукром, залишити на 5 годин.
Кип'ятити варення з мандаринів 5 хвилин, охолодити повністю.
Повторювати процес кипіння і повного охолодження ще 2 рази.
Розлити гарячий джем у стерильну ємність, закупорити.
Смачне варення з мандаринів з лимоном готується не складно, в результаті виходить ласощі, більше схоже на джем, при бажанні часточки можна пробити блендером до стану пюре. Щоб варення вийшло желейным, до складу треба додати лимонну цедру, в ній міститься багато пектину і в процесі охолодження і зберігання солодкість стане потрібної консистенції.
Інгредієнти:
мандарини очищені – 500 г;
очищені лимони – 2 шт.;
лимонна цедра – 4 ст. л.;
цукор – 500 г;
вода – 50 мл
Приготування
Мандаринові та лимонні дольки порізати на 3 частини, з'єднати з цедрою, влити воду.
Поставити варитися, перед закипанням порціями всипати цукор, постійно перемішуючи.
Томити варення на мінімальному вогні 15 хвилин.
Розлити по банках, герметично закупорена.
Імбирно-мандаринове варення - рецепт не складний, але й не швидкий. У підсумку виходить пряна заготівля з колосальним набором корисних речовин. Такий десерт буде доречним під час боротьби із застудою. При дегустації відразу відчувається яскравий смак імбиру, потім розкривається цитрусове післясмак, незабутнє відчуття і десерт гідно оцінять всі любителі солодкого консервації.
Інгредієнти:
цукор – 300 г;
корінь імбиру – 5 див.;
мандарини – 600 г;
вода – 100 мл
Приготування
З води і цукру зварити сироп протягом 5 хвилин.
Викласти в сироп очищені часточки мандаринів, перемішати.
Додати очищений і порізаний пластинами імбир.
Варити на мінімальному вогні 40 хвилин.
Прибрати з варення імбир, саме варення пробити блендером.
Прокип'ятити ще 5 хвилин, розлити в стерилізовану тару, закупорити.
Зварити мандаринове варення в хлібопічці можна при наявності в приладі функції «Джем», сам процес виготовлення зводиться до підготовки продуктів, закладці в чашу і все, залишається чекати сигналу завершення роботи – прилад сам все варить і перемішує. Важливо не наповнювати чашу більше половини від всього об'єму, щоб у процесі варіння ласощі не «втекло».
Інгредієнти:
мандаринова м'якоть – 500 г;
цукор – 200 г;
вода – 100 мл
Приготування
Очищені від шкірки, плівок і кісточок мандарини помістити в чашу.
Влити води, додати цукор.
У режимі «Джем» варити до сигналу.
Готове варення розлити по стерилізованої тарі і герметично закупорена.
За принципом приготування в хлібопічці, готується варення з мандаринів в мультиварці: плоди занурюють у чашу, додають воду і цукор і варять в режим «Варення», правда періодично заготівлю потрібно перемішувати. Якщо потрібного режиму в приладі немає, можна впевнено застосовувати «Суп», «Гасіння», час варіння залежить від бажаної густоти сиропу від 1 години до 25.
Інгредієнти:
мандарини – 1 кг;
цукор – 600 г;
вода – 100 мл;
кориця – 2 палички.
Приготування
Очистити мандарини, шкірку замочити на 2 години в окропі.
Порізати часточки, викласти в миску, додати цукор і воду.
Шкірку віджати, пробити в пюре блендером, перекласти до основи. Покласти корицю.
У режимі «Варення», з відкритою кришкою, готувати 15 години. Періодично перемішувати.
Прибрати корицю, варення розлити по стерильним тарі, закупорити.
Як зварити варення з мандаринів?
Можна застосувати будь зрозумілий рецепт або спосіб, який підходить для варіння джему з інших цитрусових, мандаринове варення вийде не гірше або навіть смачніше. Приготування десерту займе не багато часу, але враховувати деякі моменти потрібно.
<iframe> </iframe>
Варення з часточками мандаринів - рецепт
Щоб вийшло варення з часточками мандаринів, потрібно варити ласощі не довго, акуратно перемішувати. Після закипання дістають шумівкою цитрусову м'якоть, розподіляють по банкам, а залишився сироп уварюють до зменшення в обсязі і слабкого згущення. Подавати солодкість можна відразу після охолодження або зберігати заготовку в прохолоді близько півроку.
Інгредієнти:
Приготування
Варення з кірок мандарина
Під час новорічних свят не варто викидати цитрусову шкірку з неї можна зварити незрівнянне ласощі, яке сподобається всім любителям незвичайних десертів. Варення з мандаринових корок вариться не довго, але процес підготовки сировини займе не мало часу. Шкірку потрібно позбавити від гіркоти, вимочивши у чистій воді протягом 10 годин.
Інгредієнти:
Приготування
Варення з цілих мандаринів з шкіркою - рецепт
Зварити варення з цілих мандаринів клопітно і не швидко, але результат перевершить всі очікування. Завдяки нетривалої варінні цілих плодів, шкірка не буде гіркою, навпаки вийде смачною, м'якою. Добавки обирають за власним розсудом, добре з цитрусами або одягають поєднуються гвоздика, аніс і кориця.
Інгредієнти:
Приготування
<iframe> </iframe>
Варення з апельсинів і мандаринів
Смачне і красиве мандариново-апельсинове варення можна приготувати по простому рецептом, не піддаючи тривалої та виснажливої варінні. Важливою умовою для створення ласощі є бланшування плодів протягом 5 хвилин, це робиться для того, щоб позбавити цитрусові від гіркоти. Смак варення вийде яскравим і насиченим, бо спецій додавати не рекомендується.
Інгредієнти:
Приготування
Варення з мандаринів «П'ятихвилинка»
«П'ятихвилинкою» називають зовсім не швидке варення, це назва пов'язана з процесом кипіння протягом 5 хвилин і повного охолодження між проварюванням. Варення з мандаринів, рецепт якого описаний далі, виходить дуже смачним, солодким і готується тільки з м'якоті, при бажанні можна зняти і прозорі плівки.
Інгредієнти:
Приготування
Варення з мандаринів і лимонів
Смачне варення з мандаринів з лимоном готується не складно, в результаті виходить ласощі, більше схоже на джем, при бажанні часточки можна пробити блендером до стану пюре. Щоб варення вийшло желейным, до складу треба додати лимонну цедру, в ній міститься багато пектину і в процесі охолодження і зберігання солодкість стане потрібної консистенції.
Інгредієнти:
Приготування
Варення з мандаринів з імбиром
Імбирно-мандаринове варення - рецепт не складний, але й не швидкий. У підсумку виходить пряна заготівля з колосальним набором корисних речовин. Такий десерт буде доречним під час боротьби із застудою. При дегустації відразу відчувається яскравий смак імбиру, потім розкривається цитрусове післясмак, незабутнє відчуття і десерт гідно оцінять всі любителі солодкого консервації.
Інгредієнти:
Приготування
Варення з мандаринів в хлібопічці
Зварити мандаринове варення в хлібопічці можна при наявності в приладі функції «Джем», сам процес виготовлення зводиться до підготовки продуктів, закладці в чашу і все, залишається чекати сигналу завершення роботи – прилад сам все варить і перемішує. Важливо не наповнювати чашу більше половини від всього об'єму, щоб у процесі варіння ласощі не «втекло».
Інгредієнти:
Приготування
Мандаринове варення в мультиварці - рецепт
За принципом приготування в хлібопічці, готується варення з мандаринів в мультиварці: плоди занурюють у чашу, додають воду і цукор і варять в режим «Варення», правда періодично заготівлю потрібно перемішувати. Якщо потрібного режиму в приладі немає, можна впевнено застосовувати «Суп», «Гасіння», час варіння залежить від бажаної густоти сиропу від 1 години до 25.
Інгредієнти:
Приготування
Рекомендуємо добрі рецепти
Варення з мандаринів з шкіркою
Неймовірно яскраве, чудово ароматне і неймовірно смачне ласощі можна зробити з найбільш зимових фруктів. Мандаринове варення з шкіркою виходить
Варення з часточками мандаринів
Подібний спосіб заготівлі мандаринів важко назвати самим популярним. Все завдяки тому, що рецепт проблематично вибудувати так, щоб після варіння
Варення з обліпихи
Всім відомо, про дивовижні властивості ягід обліпихи, так вони дуже часто використовуються в косметичних і медичних цілях. У цій статті ви дізнаєтеся
Варення з чорниці
На сьогоднішній день нечасто можна зустріти любителів збирати в лісі ягоди, а потім варити з них варення. Тим не менш, це не належить до
Компот з мандаринів
Освіжаючі компоти з цитрусових фруктів - чудова альтернатива магазинним напоїв. І сьогодні мова піде про компотах з мандаринів. Читаємо наші поради і