Солодкість, яку можна заготовити про запас в зимовий період – варення з мандаринів. Це ласощі готується кількома способами, тому варто дочекатися, коли сезон і ціни підуть на спад і зварити це чудове частування і порадувати домашніх ласунів незвичайним і шалено смачним десертом.
Як зварити варення з мандаринів?
Можна застосувати будь зрозумілий рецепт або спосіб, який підходить для варіння джему з інших цитрусових, мандаринове варення вийде не гірше або навіть смачніше. Приготування десерту займе не багато часу, але враховувати деякі моменти потрібно.
На приготування варення підсолоджувача беруть з розрахунку на 1 кг фруктів, 500 г цукру, в такому варіанті ласощі вийде більш збалансованим. Якщо вариться солодкість в сиропі, цукру беруть у рівних пропорціях з плодами. Для приготування ласощів з цілими шматочками потрібно вибирати щільні плоди, можливо трохи недостиглі. Для однорідного джему або варення, в якому цілісність м'якоті не обов'язкова, мандарини вибирають стиглі і м'які, для них і цукру потрібно менше. Важливо знати, що цитрусові мають властивість підгоряти, тому, коли вариться варення з мандаринів, відходити від плити не варто, жар під ємністю повинен бути мінімальним. В склад цитрусових є велика кількість пектину, тому додавати всілякі желюючі інгредієнти немає необхідності. Смачне варення з мандаринів стане густим вже після повного охолодження. Варити заготовку можна традиційно в каструлі на плиті, готують ласощі в мультиварці, але саме бесхлопотное і швидке варення з мандаринів вийде в хлібопічці. <iframe> </iframe>
Варення з часточками мандаринів - рецепт
Щоб вийшло варення з часточками мандаринів, потрібно варити ласощі не довго, акуратно перемішувати. Після закипання дістають шумівкою цитрусову м'якоть, розподіляють по банкам, а залишився сироп уварюють до зменшення в обсязі і слабкого згущення. Подавати солодкість можна відразу після охолодження або зберігати заготовку в прохолоді близько півроку.
Інгредієнти:
мандарини – 500 г; вода – 50 мл; цукор – 500 г; кориця – 1/3 ч. л. Приготування
В одній ємності з'єднати всі інгредієнти, акуратно перемішати, залишити на 5 годин для відділення соку. Поставити на мінімальний вогонь варитися, зрідка помішуючи. Кип'ятити варення з часточок мандаринів 2 хвилини. Прибрати в стерильну банку м'якоть. Сироп варити до зменшення в обсязі 1/3 розлити в банки з часточками, герметично закупорена. Варення з кірок мандарина
Під час новорічних свят не варто викидати цитрусову шкірку з неї можна зварити незрівнянне ласощі, яке сподобається всім любителям незвичайних десертів. Варення з мандаринових корок вариться не довго, але процес підготовки сировини займе не мало часу. Шкірку потрібно позбавити від гіркоти, вимочивши у чистій воді протягом 10 годин.
Інгредієнти:
мандаринова шкірка – 400 г; цукор – 500 г; мандариновий сік без м'якоті – 300 мл; вода – 1 л; лимонна кислота. Приготування
Порізати соломкою шкірку, вимочити в чистій воді, потім процідити. Закип'ятити воду, розчинити цукор. Ввести в сироп шкірку, дочекатися закипання і продовжувати варіння на мінімальному вогні протягом 2 годин, помішуючи. Залишити на 8 годин охолоджуватися, знову проварити, влити мандариновий сік, тушкувати 15 хвилин. Кинути лимонну кислоту, розкласти варення з кірок мандаринів у стерильні банки, закупорити. Варення з цілих мандаринів з шкіркою - рецепт
Зварити варення з цілих мандаринів клопітно і не швидко, але результат перевершить всі очікування. Завдяки нетривалої варінні цілих плодів, шкірка не буде гіркою, навпаки вийде смачною, м'якою. Добавки обирають за власним розсудом, добре з цитрусами або одягають поєднуються гвоздика, аніс і кориця.
Інгредієнти:
мандарини - 1 кг; цукор – 1 кг; вода для сиропу – 1 л. Приготування
Поставити варитися сироп з води і цукру. З мандаринів зняти частину шкірки, проколоти зубочисткою в кількох місцях. Залити окропом, проварити 3-5 хвилин, воду злити. Занурити мандарини в киплячий сироп, дочекатися закипання, варити 5 хвилин, охолодити. Повторити процес кипіння і охолодження всього 5 разів. Сиропу стане менше на 1/3. Пробувати можна після охолодження. <iframe> </iframe>
Варення з апельсинів і мандаринів
Смачне і красиве мандариново-апельсинове варення можна приготувати по простому рецептом, не піддаючи тривалої та виснажливої варінні. Важливою умовою для створення ласощі є бланшування плодів протягом 5 хвилин, це робиться для того, щоб позбавити цитрусові від гіркоти. Смак варення вийде яскравим і насиченим, бо спецій додавати не рекомендується.
Інгредієнти:
мандарини та апельсини – 500 г; вода – 05 л; лимон – 1 шт.; цукор – 1 кг. Приготування
Мандарини та апельсини залити окропом, проварити 5-7 хвилин. З води і цукру зробити сироп. Бланшовані та охолоджені фрукти порізати тонкими кружальцями, видаливши насіння. Помістити гуртки в сироп, варити 15 хвилин, охолоджувати 2 години. Повторювати варіння і охолодження ще 2 рази. Влити сік одного лимона, тушкувати 10 хвилин, розкласти по стерильним тарі, закупорити. Варення з мандаринів «П'ятихвилинка»
«П'ятихвилинкою» називають зовсім не швидке варення, це назва пов'язана з процесом кипіння протягом 5 хвилин і повного охолодження між проварюванням. Варення з мандаринів, рецепт якого описаний далі, виходить дуже смачним, солодким і готується тільки з м'якоті, при бажанні можна зняти і прозорі плівки.
Інгредієнти:
мандарини – 1 кг; цукор – 500 г; вода – 100 мл Приготування
Очистити мандарини від шкірки, плівок і видалити кісточки. У ємність з часточками влити води, засипати цукром, залишити на 5 годин. Кип'ятити варення з мандаринів 5 хвилин, охолодити повністю. Повторювати процес кипіння і повного охолодження ще 2 рази. Розлити гарячий джем у стерильну ємність, закупорити. Варення з мандаринів і лимонів
Смачне варення з мандаринів з лимоном готується не складно, в результаті виходить ласощі, більше схоже на джем, при бажанні часточки можна пробити блендером до стану пюре. Щоб варення вийшло желейным, до складу треба додати лимонну цедру, в ній міститься багато пектину і в процесі охолодження і зберігання солодкість стане потрібної консистенції.
Інгредієнти:
мандарини очищені – 500 г; очищені лимони – 2 шт.; лимонна цедра – 4 ст. л.; цукор – 500 г; вода – 50 мл Приготування
Мандаринові та лимонні дольки порізати на 3 частини, з'єднати з цедрою, влити воду. Поставити варитися, перед закипанням порціями всипати цукор, постійно перемішуючи. Томити варення на мінімальному вогні 15 хвилин. Розлити по банках, герметично закупорена. Варення з мандаринів з імбиром
Імбирно-мандаринове варення - рецепт не складний, але й не швидкий. У підсумку виходить пряна заготівля з колосальним набором корисних речовин. Такий десерт буде доречним під час боротьби із застудою. При дегустації відразу відчувається яскравий смак імбиру, потім розкривається цитрусове післясмак, незабутнє відчуття і десерт гідно оцінять всі любителі солодкого консервації.
Інгредієнти:
цукор – 300 г; корінь імбиру – 5 див.; мандарини – 600 г; вода – 100 мл Приготування
З води і цукру зварити сироп протягом 5 хвилин. Викласти в сироп очищені часточки мандаринів, перемішати. Додати очищений і порізаний пластинами імбир. Варити на мінімальному вогні 40 хвилин. Прибрати з варення імбир, саме варення пробити блендером. Прокип'ятити ще 5 хвилин, розлити в стерилізовану тару, закупорити. Варення з мандаринів в хлібопічці
Зварити мандаринове варення в хлібопічці можна при наявності в приладі функції «Джем», сам процес виготовлення зводиться до підготовки продуктів, закладці в чашу і все, залишається чекати сигналу завершення роботи – прилад сам все варить і перемішує. Важливо не наповнювати чашу більше половини від всього об'єму, щоб у процесі варіння ласощі не «втекло».
Інгредієнти:
мандаринова м'якоть – 500 г; цукор – 200 г; вода – 100 мл Приготування
Очищені від шкірки, плівок і кісточок мандарини помістити в чашу. Влити води, додати цукор. У режимі «Джем» варити до сигналу. Готове варення розлити по стерилізованої тарі і герметично закупорена. Мандаринове варення в мультиварці - рецепт
За принципом приготування в хлібопічці, готується варення з мандаринів в мультиварці: плоди занурюють у чашу, додають воду і цукор і варять в режим «Варення», правда періодично заготівлю потрібно перемішувати. Якщо потрібного режиму в приладі немає, можна впевнено застосовувати «Суп», «Гасіння», час варіння залежить від бажаної густоти сиропу від 1 години до 25.
Інгредієнти:
мандарини – 1 кг; цукор – 600 г; вода – 100 мл; кориця – 2 палички. Приготування
Очистити мандарини, шкірку замочити на 2 години в окропі. Порізати часточки, викласти в миску, додати цукор і воду. Шкірку віджати, пробити в пюре блендером, перекласти до основи. Покласти корицю. У режимі «Варення», з відкритою кришкою, готувати 15 години. Періодично перемішувати. Прибрати корицю, варення розлити по стерильним тарі, закупорити.