Варення з часточками мандаринів
Настання холодів зовсім не означає закінчення сезону приготування консервації. Яскравим прикладом рецепта зимових заготовок є варення з часточками мандаринів, відрізняється не тільки своїм незвичайним смаком, але і оригінальним зовнішнім виглядом.
Інгредієнти:
мандарини - 550 г;
цукровий пісок - 550 г;
вода - 60 мл
Приготування
Мандарини для такого рецепта краще вибирати дрібні і неодмінно без кісточок, інакше варення буде гірчити. Уникнути прояву гіркоти також допоможе ретельне очищення: позбавтеся від всіх білих прожилок на часточках, але саму оболонку не знімайте. Як тільки підготовка буде завершена, влийте поверх мандарин воду і всипте цукровий пісок. Залиште часточки на пару годин, щоб цукрові кристали розтанули. Після, поставте варення на вогонь і доведіть його до кипіння. Виловите мандарини шумівкою і розкладіть по банках, що залишився сироп проваріть на сильному жарі 5 хвилин, охолодіть і знову проварити. Влийте сироп поверх мандаринових часточок і закрийте банки.
Ще один спосіб варіння ідеального варення часточками полягає у завчасному приготуванні цукрового сиропу . Тоді, як тільки цукровий сироп буде готовий, залишиться лише покласти в нього часточки і почекати кілька хвилин.
Інгредієнти:
мандарини - 1 4 кг;
цукровий пісок - 4 ст.;
вода - 13 л;
паличка кориці.
Приготування
Поставте на вогонь емальований посуд з цукровим піском залитим водою. Дочекайтеся, коли сироп закипить, а потім проваріть до загустіння близько 40 хвилин. Після закінчення часу варіння додайте до сиропу очищені і розділені мандаринові дольки і паличку кориці. Витримайте ласощі на вогні ще пару хвилин, а потім розподіліть по банкам.
Якщо ви хочете зварити корисне сезонне ласощі, то додайте варення сильний протизастудний інгредієнт – корінь імбиру , завдяки якому заготовка вийде дивно ароматною і корисною.
Інгредієнти:
мандарини - 840 г;
корінь імбиру - 25 г;
цукровий пісок - 12 кг;
вода - 12 л.
Приготування
Почніть з приготування імбирного сиропу для якого очищений корінь імбиру необхідно покласти в каструльку з водою і цукровим піском. Залиште сироп на середньому жарі до загустіння, а тим часом відокремте мандаринові часточки від шкірки, розділіть всі сегменти. Покласти мандаринові дольки в густий сироп і залиште на 2-3 хвилини. Готове варення розкласти по чистій скляній тарі і закатайте.
Ще один спосіб зберегти мандаринові часточки цілими – варити їх прямо з шкіркою. Так варення вийде куди більш ароматним, а шкірка вбере в себе весь сироп і розм'якшиться.
Інгредієнти:
мандарини - 13 кг;
вода - 215 мл;
цукровий пісок - 375 г;
лимон - 1 шт.
Приготування
Виберіть невеликі мандарини з гладкою, тонкої і щільно прилягає до часточок шкіркою – так вона не відвалиться в процесі варіння. Розділіть мандарини навпіл. У сотейнику розчиніть цукрові кристали у воді і проваріть сироп близько 20 хвилин. Покладіть в нього мандаринові дольки і готуйте варення ще півтори години. Зніміть його з вогню і дайте повністю охолонути. На наступний день поверніть каструлю назад на плиту і варіть до загустіння і розм'якшення мандаринової шкірки. В самому кінці видавіть до вмісту посуду лимонний сік.
Мандаринове варення часточками – рецепт
Інгредієнти:
Приготування
Мандарини для такого рецепта краще вибирати дрібні і неодмінно без кісточок, інакше варення буде гірчити. Уникнути прояву гіркоти також допоможе ретельне очищення: позбавтеся від всіх білих прожилок на часточках, але саму оболонку не знімайте. Як тільки підготовка буде завершена, влийте поверх мандарин воду і всипте цукровий пісок. Залиште часточки на пару годин, щоб цукрові кристали розтанули. Після, поставте варення на вогонь і доведіть його до кипіння. Виловите мандарини шумівкою і розкладіть по банках, що залишився сироп проваріть на сильному жарі 5 хвилин, охолодіть і знову проварити. Влийте сироп поверх мандаринових часточок і закрийте банки.
Як варити мандаринове варення?
Ще один спосіб варіння ідеального варення часточками полягає у завчасному приготуванні цукрового сиропу . Тоді, як тільки цукровий сироп буде готовий, залишиться лише покласти в нього часточки і почекати кілька хвилин.
Інгредієнти:
Приготування
Поставте на вогонь емальований посуд з цукровим піском залитим водою. Дочекайтеся, коли сироп закипить, а потім проваріть до загустіння близько 40 хвилин. Після закінчення часу варіння додайте до сиропу очищені і розділені мандаринові дольки і паличку кориці. Витримайте ласощі на вогні ще пару хвилин, а потім розподіліть по банкам.
Рецепт приготування мандаринового варення з імбиром
Якщо ви хочете зварити корисне сезонне ласощі, то додайте варення сильний протизастудний інгредієнт – корінь імбиру , завдяки якому заготовка вийде дивно ароматною і корисною.
Інгредієнти:
Приготування
Почніть з приготування імбирного сиропу для якого очищений корінь імбиру необхідно покласти в каструльку з водою і цукровим піском. Залиште сироп на середньому жарі до загустіння, а тим часом відокремте мандаринові часточки від шкірки, розділіть всі сегменти. Покласти мандаринові дольки в густий сироп і залиште на 2-3 хвилини. Готове варення розкласти по чистій скляній тарі і закатайте.
Як зварити мандаринове варення?
Ще один спосіб зберегти мандаринові часточки цілими – варити їх прямо з шкіркою. Так варення вийде куди більш ароматним, а шкірка вбере в себе весь сироп і розм'якшиться.
Інгредієнти:
Приготування
Виберіть невеликі мандарини з гладкою, тонкої і щільно прилягає до часточок шкіркою – так вона не відвалиться в процесі варіння. Розділіть мандарини навпіл. У сотейнику розчиніть цукрові кристали у воді і проваріть сироп близько 20 хвилин. Покладіть в нього мандаринові дольки і готуйте варення ще півтори години. Зніміть його з вогню і дайте повністю охолонути. На наступний день поверніть каструлю назад на плиту і варіть до загустіння і розм'якшення мандаринової шкірки. В самому кінці видавіть до вмісту посуду лимонний сік.
Рекомендуємо добрі рецепти
Мандаринові кірки - застосування
Найчастіше, в процесі масового поїдання мандаринів залишається багато відходів у вигляді цитрусової шкірки. Не поспішайте позбуватися її, а вивчіть
Варення з мандаринів з шкіркою
Неймовірно яскраве, чудово ароматне і неймовірно смачне ласощі можна зробити з найбільш зимових фруктів. Мандаринове варення з шкіркою виходить
Грушеве варення часточками
Грушеве варення, як і будь-яке інше, зовсім не складно приготувати. Однак просте ласощі - це досить нудно. Тому пропонуємо скористатися оригінальними
Варення з яблук з корицею
Багатьом відомо, що яблука з корицею - це прекрасний дует у випічці. Однак мало хто уявляє чи пробував подібне поєднання у вигляді варення.
Компот з мандаринів
Освіжаючі компоти з цитрусових фруктів - чудова альтернатива магазинним напоїв. І сьогодні мова піде про компотах з мандаринів. Читаємо наші поради і