» » Варення з часточками мандаринів

Варення з часточками мандаринів

Варення з часточками мандаринів
Настання холодів зовсім не означає закінчення сезону приготування консервації. Яскравим прикладом рецепта зимових заготовок є варення з часточками мандаринів, відрізняється не тільки своїм незвичайним смаком, але і оригінальним зовнішнім виглядом.

Мандаринове варення часточками – рецепт


Інгредієнти:

  • мандарини - 550 г;

  • цукровий пісок - 550 г;

  • вода - 60 мл


  • Приготування
    Мандарини для такого рецепта краще вибирати дрібні і неодмінно без кісточок, інакше варення буде гірчити. Уникнути прояву гіркоти також допоможе ретельне очищення: позбавтеся від всіх білих прожилок на часточках, але саму оболонку не знімайте. Як тільки підготовка буде завершена, влийте поверх мандарин воду і всипте цукровий пісок. Залиште часточки на пару годин, щоб цукрові кристали розтанули. Після, поставте варення на вогонь і доведіть його до кипіння. Виловите мандарини шумівкою і розкладіть по банках, що залишився сироп проваріть на сильному жарі 5 хвилин, охолодіть і знову проварити. Влийте сироп поверх мандаринових часточок і закрийте банки.

    Як варити мандаринове варення?


    Ще один спосіб варіння ідеального варення часточками полягає у завчасному приготуванні цукрового сиропу . Тоді, як тільки цукровий сироп буде готовий, залишиться лише покласти в нього часточки і почекати кілька хвилин.
    Інгредієнти:

  • мандарини - 1 4 кг;

  • цукровий пісок - 4 ст.;

  • вода - 13 л;

  • паличка кориці.


  • Приготування
    Поставте на вогонь емальований посуд з цукровим піском залитим водою. Дочекайтеся, коли сироп закипить, а потім проваріть до загустіння близько 40 хвилин. Після закінчення часу варіння додайте до сиропу очищені і розділені мандаринові дольки і паличку кориці. Витримайте ласощі на вогні ще пару хвилин, а потім розподіліть по банкам.

    Рецепт приготування мандаринового варення з імбиром


    Якщо ви хочете зварити корисне сезонне ласощі, то додайте варення сильний протизастудний інгредієнт – корінь імбиру , завдяки якому заготовка вийде дивно ароматною і корисною.
    Інгредієнти:

  • мандарини - 840 г;

  • корінь імбиру - 25 г;

  • цукровий пісок - 12 кг;

  • вода - 12 л.


  • Приготування
    Почніть з приготування імбирного сиропу для якого очищений корінь імбиру необхідно покласти в каструльку з водою і цукровим піском. Залиште сироп на середньому жарі до загустіння, а тим часом відокремте мандаринові часточки від шкірки, розділіть всі сегменти. Покласти мандаринові дольки в густий сироп і залиште на 2-3 хвилини. Готове варення розкласти по чистій скляній тарі і закатайте.

    Як зварити мандаринове варення?


    Ще один спосіб зберегти мандаринові часточки цілими – варити їх прямо з шкіркою. Так варення вийде куди більш ароматним, а шкірка вбере в себе весь сироп і розм'якшиться.
    Інгредієнти:

  • мандарини - 13 кг;

  • вода - 215 мл;

  • цукровий пісок - 375 г;

  • лимон - 1 шт.
  • Варення з часточками мандаринів


    Приготування
    Виберіть невеликі мандарини з гладкою, тонкої і щільно прилягає до часточок шкіркою – так вона не відвалиться в процесі варіння. Розділіть мандарини навпіл. У сотейнику розчиніть цукрові кристали у воді і проваріть сироп близько 20 хвилин. Покладіть в нього мандаринові дольки і готуйте варення ще півтори години. Зніміть його з вогню і дайте повністю охолонути. На наступний день поверніть каструлю назад на плиту і варіть до загустіння і розм'якшення мандаринової шкірки. В самому кінці видавіть до вмісту посуду лимонний сік.
    Додав: admin | 30-01-2016, 14:00
    Переглядів: 302