Добрі рецепти, огляди, корисні та цікаві статті!
» » Мандаринові кірки - застосування

Мандаринові кірки - застосування

30-01-2016, 14:32
1 150
Мандаринові кірки - застосування
Зима – сезон мандаринів, в цей час солодкі цитруси найчастіше з'являються на наших столах, забезпечуючи новорічний настрій і захист від сезонних простудних захворювань. Знайти застосування солодким мандариновим часточок просто, їх можна є просто так чи додавати в улюблені десерти, а ароматні кірки використовувати як основу для варення, напоїв і цукатів. Про різних способах застосування мандаринових корок ми поговоримо далі.

Варення з мандаринових корок


За рахунок високого вмісту ароматних ефірних масел в кірки мандаринів, в результаті приготування варення за цим рецептом, ви отримаєте справжній новорічний концентрат у банку – пахуче ласощі, яке стане прекрасним доповненням тосту з маслом за ранковим чаєм.
Інгредієнти:

  • мандаринові кірки - 260 г;

  • цукор - 340 р.


  • Приготування
    Так як в свіжому вигляді мандаринові кірки досить гіркі, перед початком їх перетворення в варення, наріжте їх і замочіть в холодній воді на 8-10 годин, не забуваючи міняти рідину на свіжу кожні 2-3 години. Вимочені кірки перекладіть в каструлю і залийте черговою порцією води так, щоб покрити. Як тільки рідина закипить, всипте цукровий пісок, перемішайте і дочекайтеся повторного закипання. Як тільки сироп завирує, зменшіть жар і варіть варення близько двох годин. По закінченні відведеного часу, дайте ласощів повністю охолонути протягом ночі, а вранці повторно проваріть його ще півгодини. По закінченні варіння можна варення розлити по стерильним тарі і закатати, а можна перелити в піалу і відразу приступати до дегустації.

    Джем з мандаринових корок


    Так як оболонки мандаринових часточок містять у собі стільки ж пектину, скільки і самі кірки, для приготування максимально густого джему без додаткових загусників, крім оболонки мандарина, ми візьмемо і його часточки.
    Інгредієнти:

  • мандарини - 675 г;

  • лимон - 1 шт.;

  • вода - 715 мл;

  • цукровий пісок - 360 г;

  • мед - 55 р.


  • Приготування
    Щоб позбутися гіркоти цитрусових кірок можна швидко бланшувати їх в окропі. Занурте нарізані апельсинові кірки в окріп на 2 хвилини, а потім вийміть і обсушіть їх. М'якоть мандарина і лимона розділіть на 4 частини, вийміть кісточки і покласти в марлевий мішечок. Залийте м'якоть, що залишилася після варіння кірок водою і тушкуйте близько 25 хвилин. Додайте кірки і підсолоджувачі – цукор з медом. Збавивши жар, варіть джем 40 хвилин або поки він не зменшиться в об'ємі вдвічі, і не загусне.

    Лимонад з мандаринових корок


    Якщо ви не знаєте, що можна приготувати з мандаринових корок, то спробуйте цей простий рецепт холодного лимонаду. Подавати такий напій можна з льодом або попередньо підігрів.
    Для приготування лимонаду наповніть трилітрову банку шкірками від мандарин приблизно наполовину. Залийте кірки окропом і залиште настоюватися протягом доби. На наступний день настій злити і знову доведіть до кипіння, а кірки подрібніть. Залийте шматочки мандаринових корок гарячим настоєм і дайте постояти ще добу. Процідіть лимонад і додайте цукор з лимонною кислотою за смаком.

    Як робити цукати з мандаринових корок?


    Інгредієнти:
    Мандаринові кірки - застосування


  • мандарини - 10 шт.;

  • цукровий пісок - 5 ст.;

  • вода - 560 мл


  • Приготування
    Мандаринову шкірку проварити в киплячій воді пару хвилин, а потім охолодіть. Зніміть надлишки білої м'якоті з поверхні, а решту шкірку, наріжте на тонкі брусочки. Розчиніть цукровий пісок у воді і доведіть сироп до кипіння. Змішайте сироп з мандариновий шкіркою і варіть півгодини: цукати повинні стати прозорими. Готові цукати викладаємо на решітку і остуджуємо.
    Рекомендуємо добрі рецепти
    Варення з часточками мандаринів
    Варення з часточками мандаринів
    Подібний спосіб заготівлі мандаринів важко назвати самим популярним. Все завдяки тому, що рецепт проблематично вибудувати так, щоб після варіння
    Варення з мандаринових корок
    Варення з мандаринових корок
    Не поспішайте позбавлятися від цитрусових відходів, адже з них можна зробити чудове домашнє ласощі. Варення з мандаринових кірочок виходить особливо
    Варення з кавунових кірок на зиму
    Варення з кавунових кірок на зиму
    Насолоджуючись чудовим смаком річного плода кавуна, не поспішайте викидати шкірку. Адже з неї вийде неперевершене, ароматне варення. Розповімо, як
    Варення з апельсинових кірок
    Варення з апельсинових кірок
    Якщо ви любите апельсини, то вас повинен цікавити питання: «Що робити з апельсиновими кірками?» Відповідь на нього простий: зваріть варення! Так-так,
    Цукати з мандаринових корок
    Цукати з мандаринових корок
    Смачні домашні цукати можна робити з різних продуктів, згодяться навіть скоринки цитрусових, наприклад, мандарин. Саме в цій статті ми розповімо, як
    Цитрусові цукати
    Цитрусові цукати
    Цитрусові цукати можна готувати із звичних апельсинових і мандаринових корок, а можна віддати перевагу їм скоринки помело, лимони, манго - вони більш