Добрі рецепти, огляди, корисні та цікаві статті!
» » Варення з мандаринових корок

Варення з мандаринових корок

30-01-2016, 14:00
3 706
Варення з мандаринових корок
Новий рік неможливий без ялинки і мандаринів . Потім залишається багато шкурок, які ми, як правило, викидаємо, а виявляється, що з них можна приготувати смачне ласощі. Як приготувати варення з мандаринових корок, читайте нижче.

Варення з мандаринових шкірок – рецепт


Інгредієнти:

  • мандаринові скоринки – 250 г;

  • цукор – 350 р.


  • Приготування
    Мандаринові скоринки нарізаємо шматочками 5 на 5 мм. А щоб прибрати з них небажану гіркоту, вимочуємо їх у холодній воді годинок 10. При цьому воду потрібно 3 рази міняти. В кінці воду зливаємо, вливаємо свіжу і ставимо каструльку на плиту. Після закипання всипаємо цукор, добре перемішуємо до його розчинення і знову даємо закипіти. Після цього, зменшуємо вогонь практично до мінімального і варимо варення близько 2 годин. Потім його остуджуємо і ставимо на ніч у холодильник. Вранці знову ставимо варення на плиту і доводимо до кипіння в 3-й раз і після цього на малому вогні варимо ще півгодинки.

    Як варити варення з мандаринових корок?


    Інгредієнти:

  • мандаринові кірки – 360 г;

  • вода – 2 л;

  • сіль – 15 ч. ложки;

  • мандариновий сік – 50 мл;

  • кислота лимонна – 05 ч. ложки;

  • цукор – 2 склянки.


  • Приготування
    Мандаринові скоринки заливаємо водою, залишаємо на 10 хвилин, потім воду зливаємо. Знову вливаємо 1 літр води, додаємо сіль, ставимо на вогонь і на малому вогні варимо близько години. Потім воду зливаємо, а шкурки обполіскуємо.
    Тепер робимо сироп: на середньому вогні нагріваємо літр води, додаємо цукор і після того, як він закипить закладаємо шкурки. Після закипання вогонь зменшуємо, проварюємо пару годин, періодично помішуючи. Скоринки стануть прозорими, а варення буде загусати. Години через 2 вогонь можна вимикати. В остигле варення вливаємо мандариновий сік і кип'ятимо хвилин 15. При цьому потрібно не забувати його перемішувати. Тепер додаємо лимонну кислоту, перемішуємо і варимо хвилин 10. Готове варення розкладаємо по чистим баночках.

    Варення з мандаринових шкірок в мультиварці

    Варення з мандаринових корок

    Інгредієнти:

  • мандаринові шкірки – 500 г;

  • лимон – половинка;

  • цукор – 500 р.


  • Приготування
    Спочатку скоринки замочуємо, щоб пішла гіркота. Потім їх дрібненько ріжемо і укладаємо в мультиварочную каструльку. Вливаємо воду, щоб вона покривала скоринки, додаємо цукор і встановлюємо режим «Випічка» на 40 хвилин. За цей час скоринки потрібно періодично помішувати. У самому кінці додаємо лимонний сік, перемішуємо, а далі розкладаємо варення з чистим баночках.
    Рекомендуємо добрі рецепти
    Мандаринові кірки - застосування
    Мандаринові кірки - застосування
    Найчастіше, в процесі масового поїдання мандаринів залишається багато відходів у вигляді цитрусової шкірки. Не поспішайте позбуватися її, а вивчіть
    Варення з мандаринів з шкіркою
    Варення з мандаринів з шкіркою
    Неймовірно яскраве, чудово ароматне і неймовірно смачне ласощі можна зробити з найбільш зимових фруктів. Мандаринове варення з шкіркою виходить
    Варення з часточками мандаринів
    Варення з часточками мандаринів
    Подібний спосіб заготівлі мандаринів важко назвати самим популярним. Все завдяки тому, що рецепт проблематично вибудувати так, щоб після варіння
    Варення з кавунових кірок в мультиварці
    Варення з кавунових кірок в мультиварці
    Напевно, всі люблять кавун і з задоволенням їдять його соковиту червону м'якоть. Однак, не всі знають, що з кірочок, які зазвичай йдуть в сміття,
    Варення з апельсинових кірок
    Варення з апельсинових кірок
    Якщо ви любите апельсини, то вас повинен цікавити питання: «Що робити з апельсиновими кірками?» Відповідь на нього простий: зваріть варення! Так-так,
    Цукати з мандаринових корок
    Цукати з мандаринових корок
    Смачні домашні цукати можна робити з різних продуктів, згодяться навіть скоринки цитрусових, наприклад, мандарин. Саме в цій статті ми розповімо, як