Варення з мандаринових корок
Новий рік неможливий без ялинки і мандаринів . Потім залишається багато шкурок, які ми, як правило, викидаємо, а виявляється, що з них можна приготувати смачне ласощі. Як приготувати варення з мандаринових корок, читайте нижче.
Інгредієнти:
мандаринові скоринки – 250 г;
цукор – 350 р.
Приготування
Мандаринові скоринки нарізаємо шматочками 5 на 5 мм. А щоб прибрати з них небажану гіркоту, вимочуємо їх у холодній воді годинок 10. При цьому воду потрібно 3 рази міняти. В кінці воду зливаємо, вливаємо свіжу і ставимо каструльку на плиту. Після закипання всипаємо цукор, добре перемішуємо до його розчинення і знову даємо закипіти. Після цього, зменшуємо вогонь практично до мінімального і варимо варення близько 2 годин. Потім його остуджуємо і ставимо на ніч у холодильник. Вранці знову ставимо варення на плиту і доводимо до кипіння в 3-й раз і після цього на малому вогні варимо ще півгодинки.
Інгредієнти:
мандаринові кірки – 360 г;
вода – 2 л;
сіль – 15 ч. ложки;
мандариновий сік – 50 мл;
кислота лимонна – 05 ч. ложки;
цукор – 2 склянки.
Приготування
Мандаринові скоринки заливаємо водою, залишаємо на 10 хвилин, потім воду зливаємо. Знову вливаємо 1 літр води, додаємо сіль, ставимо на вогонь і на малому вогні варимо близько години. Потім воду зливаємо, а шкурки обполіскуємо.
Тепер робимо сироп: на середньому вогні нагріваємо літр води, додаємо цукор і після того, як він закипить закладаємо шкурки. Після закипання вогонь зменшуємо, проварюємо пару годин, періодично помішуючи. Скоринки стануть прозорими, а варення буде загусати. Години через 2 вогонь можна вимикати. В остигле варення вливаємо мандариновий сік і кип'ятимо хвилин 15. При цьому потрібно не забувати його перемішувати. Тепер додаємо лимонну кислоту, перемішуємо і варимо хвилин 10. Готове варення розкладаємо по чистим баночках.
Інгредієнти:
мандаринові шкірки – 500 г;
лимон – половинка;
цукор – 500 р.
Приготування
Спочатку скоринки замочуємо, щоб пішла гіркота. Потім їх дрібненько ріжемо і укладаємо в мультиварочную каструльку. Вливаємо воду, щоб вона покривала скоринки, додаємо цукор і встановлюємо режим «Випічка» на 40 хвилин. За цей час скоринки потрібно періодично помішувати. У самому кінці додаємо лимонний сік, перемішуємо, а далі розкладаємо варення з чистим баночках.
Варення з мандаринових шкірок – рецепт
Інгредієнти:
Приготування
Мандаринові скоринки нарізаємо шматочками 5 на 5 мм. А щоб прибрати з них небажану гіркоту, вимочуємо їх у холодній воді годинок 10. При цьому воду потрібно 3 рази міняти. В кінці воду зливаємо, вливаємо свіжу і ставимо каструльку на плиту. Після закипання всипаємо цукор, добре перемішуємо до його розчинення і знову даємо закипіти. Після цього, зменшуємо вогонь практично до мінімального і варимо варення близько 2 годин. Потім його остуджуємо і ставимо на ніч у холодильник. Вранці знову ставимо варення на плиту і доводимо до кипіння в 3-й раз і після цього на малому вогні варимо ще півгодинки.
Як варити варення з мандаринових корок?
Інгредієнти:
Приготування
Мандаринові скоринки заливаємо водою, залишаємо на 10 хвилин, потім воду зливаємо. Знову вливаємо 1 літр води, додаємо сіль, ставимо на вогонь і на малому вогні варимо близько години. Потім воду зливаємо, а шкурки обполіскуємо.
Тепер робимо сироп: на середньому вогні нагріваємо літр води, додаємо цукор і після того, як він закипить закладаємо шкурки. Після закипання вогонь зменшуємо, проварюємо пару годин, періодично помішуючи. Скоринки стануть прозорими, а варення буде загусати. Години через 2 вогонь можна вимикати. В остигле варення вливаємо мандариновий сік і кип'ятимо хвилин 15. При цьому потрібно не забувати його перемішувати. Тепер додаємо лимонну кислоту, перемішуємо і варимо хвилин 10. Готове варення розкладаємо по чистим баночках.
Варення з мандаринових шкірок в мультиварці
Інгредієнти:
Приготування
Спочатку скоринки замочуємо, щоб пішла гіркота. Потім їх дрібненько ріжемо і укладаємо в мультиварочную каструльку. Вливаємо воду, щоб вона покривала скоринки, додаємо цукор і встановлюємо режим «Випічка» на 40 хвилин. За цей час скоринки потрібно періодично помішувати. У самому кінці додаємо лимонний сік, перемішуємо, а далі розкладаємо варення з чистим баночках.
Рекомендуємо добрі рецепти
Мандаринові кірки - застосування
Найчастіше, в процесі масового поїдання мандаринів залишається багато відходів у вигляді цитрусової шкірки. Не поспішайте позбуватися її, а вивчіть
Варення з мандаринів з шкіркою
Неймовірно яскраве, чудово ароматне і неймовірно смачне ласощі можна зробити з найбільш зимових фруктів. Мандаринове варення з шкіркою виходить
Варення з часточками мандаринів
Подібний спосіб заготівлі мандаринів важко назвати самим популярним. Все завдяки тому, що рецепт проблематично вибудувати так, щоб після варіння
Варення з кавунових кірок в мультиварці
Напевно, всі люблять кавун і з задоволенням їдять його соковиту червону м'якоть. Однак, не всі знають, що з кірочок, які зазвичай йдуть в сміття,
Варення з апельсинових кірок
Якщо ви любите апельсини, то вас повинен цікавити питання: «Що робити з апельсиновими кірками?» Відповідь на нього простий: зваріть варення! Так-так,
Цукати з мандаринових корок
Смачні домашні цукати можна робити з різних продуктів, згодяться навіть скоринки цитрусових, наприклад, мандарин. Саме в цій статті ми розповімо, як